Dodaj do ulubionych

Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany

04.03.21, 14:33
Muszę mieć w pracy zadbane dłonie, niestety mam je z tych "szybciej brudzących". Choćbym nie wiem jak się starała, paznokcie pociągnięte wyłącznje odżywką wyglądają słabo. Kształt paznikci mam ładny, ale paznokcie wyglądają jakbym miała je niedomyte (tak mam od zawsze, problem estetyczny).

Przez 3 miesiące hybryda załatwiała sprawę, wreszcie mogłam odpuścić szorowanie szczotczką paznokci przy każdej wizycie w toalecie. Niestety, po zdjęciu hybrydy leczylam je pół roku. Hybrydy póki co nie założę ponownie.

I wreszcie są paznokcie Moje, fajne, ale potrzebuję je pomalować na jakiś neutralny kolor. Coś w nude lub lekką kawę. Błagam, podpowiedzcie coś, co wytrzyma dłużej niż kilka godzin i nie będzie droższe niż 80 zł.
Koleżanka poradzila GOLDEN ROSE extreme gel, u niej spoko u mnie ścierają się końcówki...

Jestem w stanie poświęcić się i pracować w domu w rękawiczkachsmile
Obserwuj wątek
    • turzyca Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 14:43
      Baza, top, top, sposób malowania. Lakier jest sprawą drugorzędną.
      • cud_bogini_w_bikini Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 14:46
        Jak sobie nałożę tyle warstw na odtłuszczoną płytkę (i lekko zmatowioną) to po wyschnięciu mogę sobie taką skorupkę w całości ściągnąć z każdego paznokcia... sad Co robię nie tak?
        • cud_bogini_w_bikini Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 14:47
          Jak nałożę tylko dwie, to trzymają się, ale ścierają od razu...
        • lot_w_kosmos Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 19:33
          tRZEba dobrać lakier do topu
          potrafią sie gryźć i zmienić swoje właściwości
    • joanna05 Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 14:52
      Tylko vinyluks - żadnej bazy, lakier + ich top. Trzyma się 5-7 dni, o ile zmywasz w rękawiczkach. Żaden inny lakier nie ma porównania. Bardzo dużo kolorów do wyboru, odcienie te same, co hybrydy Shellaca (to ta sama firma), czyli porządna marka. Nudziaków też mają sporo.
      • cud_bogini_w_bikini Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 15:03
        Czy jesteś w stanie polecić mi jakis konkretny kolor ładnwgo nudziaka, który wyglądalby elegancko na paznokciach? I jakąś piękną czerwień. Mam za sobą nieudane próby zamawiania przez internet lakierów. Kiepska w tym jestem; nie umiem trafić.

Z góry pięknie dziękuję.
        • joanna05 Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 15:12
          Jasne, choć pełno słoczy w necie, łatwo dopasować wink
          Nudziaki to np. Cashmere Wrap (beżowoblady, śliczny, mam i często noszę) albo Uncovered (bledziutki róż), Satin Pajamas (mieszanka beżu, różu i jasnego brązu).
          Kawa z mlekiem: np. Sweet Cider.
          Czerwienie: Devil Red, Element, First Love.
          Proszszsszsz....
          • cud_bogini_w_bikini Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 15:23
            Dziękuję Ci serdecznie, zamowięsmile i napiszę jak się speawdzają
            • cud_bogini_w_bikini Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 15:24
              I ostatnie pytanie, dobra kobieto. Z jakiej strony zamawiasz?
              • joanna05 Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 15:27
                A różnie, tam gdzie promka jest wink Nie ma aż tak dużego wyboru, są głównie sklepy internetowe zaopatrujące salony mani i tam. Ekert nails np., vanitysklep itd. Gdzie znajdę odcień, który sobie upatrzyłam, tam klikam.
      • znowu.to.samo Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 16:30
        Przetestowałam Vinylux z bazą i topem i nie widzę kompletnie żadnej różnicy, jeśli chodzi o trwałość.
        • klementyna156 Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 18:49
          To pewnie dlatego, że z bazą. Nie wolno używać żadnych baz z lakierami vilyluksowymi, bo się nie trzymają na bazach czy odżywkach. Tylko top jest w zestawie i on faktycznie działa. J
          a miałam milion różnych lakierów od wielu firm, żadna się nie może z trwałością vinyluksa porównywać. Wiadomo, że paznokcie są różne i różnie mogą reagować na lakiery, mnie się sprawdzają vinyluksy najbardziej z niehybryd.
    • 18lipcowa3 Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 14:56
      Żaden zwykły lakier nie przetrwa choćby 3 -4 dni
      tylko hybryda
      • cud_bogini_w_bikini Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 15:04
        Dwa dni też może być.
      • borsuczyca.klusek Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 15:37
        Oczywiście, że przetrwa u mnie nawet dwa tygodnie
        • znowu.to.samo Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 16:31
          Ta, chyba jak leżysz i nic nie robisz
          • borsuczyca.klusek Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 16:48
            Tak leżę w bez ruchu z rękami w górze.
            • znowu.to.samo Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 17:47
              No to wtedy się zgodzę
    • pyza-wedrowniczka Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 14:59
      Ja używam lakieru Ingrid (poniżej 10 zł, ale pokochałam ich jeden kolor) - nakładam dwie warstwy + na to przyspieszacz Killys z Rosmanna i wytrzymują długo. Jestem w stanie zmywać dlatego, że mam odrosty, a nie odpryski.
    • aqua48 Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 15:00
      Lakier Sally Hansen plus ichni top na wierzch. Mają ładne kolory nude.
    • borsuczyca.klusek Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 15:40
      Słowa klucz to TOP COAT. Bazę możesz sobie odpuścić jak nie chcesz za dużo warstwy. Dalej dwie warstwy lakieru, jak dobrze kryjący może być jedna i na to top. Ja używam od lat diamentowego z Inglota. Ważne tylko, żeby dobrze dociągnąć i zabezpieczyć końcówki.
      Jak chcesz mocno kryjący lakier to szukaj na allegro pod hasłem lakier do stempli. Te oznaczone jako GEL też są zazwyczaj dobre.
    • znowu.to.samo Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 16:27
      Od razu ci piszę że przetestowałam winylowe, co to miały być trwalsze, trzymać tydzień i co i duda, nie widzę żadnej różnicy a przetestowałam firmy Vinylux. Nawet bazę specjalną dokupiłam- nic to nie dało
    • bo1 Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 16:34
      Lakier żelowy Essence, seria Shine Last & Go! U mnie i u mojej koleżanki trzyma się 5 dni, czasem dłużej. Bez dodatkowego topu. Cena 5-8 zł. Stacjonarnie jest w Hebe i chyba w Superfarm i Naturze.
    • kora.bez.loginu Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 16:48
      A ja polecam Seche Vite. Przyspiesza schnięcie i zwykły żelowy Rimmel trzyma mi 6 dni. Kupowałam w superpharmie
    • bluea.nne Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 18:36
      U mnie sprawdza się z Eveline taki wąski, długi.
    • mum2004 Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 18:44
      ESSIE. NAJ.
    • lot_w_kosmos Re: Naprawdę dobry lakier do paznokci poszukiwany 04.03.21, 19:31
      U mnie najlepiej sprawdzał sie zestaw: Sally Hansen lakier plus top coat Killys.
      O, proszę - te dwa, to idealne połączenie, pasowało do siebie składem, top nie ściągał lakieru, od poniedziałku do piątku się trzymał:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka