kub-ma
24.03.21, 18:49
Jakiś czas temu okazało się, ze mam nietolerancję pszenicy. Ok, da się z tym żyć

Ale niestety doszła do tego alergia z objawami skórnymi. Na co? No właśnie nijak nie mogę odkryć.
Ze dwa lata temu zrobiłam test na 20 alergenów pokarmowych, wyszło, że tylko lekko podniesione na mleko krowie, bez objawów klinicznych.
Alergie zdarzały mi się raz na jakiś czas np. na pierwsze truskawki w sezonie. Ale od jakiegoś czasu trzyma się mnie alergia niejako przewlekła. Myślałam, ze na kakao. Ponieważ nie mogłam sobie odmówić czekolady, więc żyłyśmy sobie razem, alergia i ja, w pełnej symbiozie. Ale odstawiłam czekoladę i okazało się, że poprawy nie było. Odstawiłam mleko krowie i wszelakie przetwory mleczne - duża poprawa, ale nie do końca, Odstawiłam jajka, mięso, wędliny - znowu poprawa, ale nie do końca. I tak w nieskończoność. Zwariować można.
Poczytałam o alergiach krzyżowych - masakra.
Do lekarza pójdę (chociaż co chwilę wychodzą inne problemy, które odkładają alergologa na później), ale może już jakieś badania zrobić wcześniej? Coś już lekarzowi pokazać?
Poradźcie coś w tym temacie.