Dodaj do ulubionych

Ryby w puszce (konserwy rybne)

28.03.21, 11:18
Wiem, że to zło, sama rtęć i odpady promieniotwórcze.
Dodatkowo jeden z najbardziej oszukańczych produktów (kontrole zazwyczaj wykazują, duże niezgodności z tym co deklarowane, a z tym co w środku).

Ale...
Dla mieszkańca Polski, bynajmniej nie przy morzu - dostępność ryb jest jaka jest. Na pewno, nie jest taka sama jak targ rybny np w Marsylii...(choć bardzo się w ostatnich latach poprawiła)

Dlatego zwykle mam jakąś superawaryjną puszeczkę ryb. Są to albo szprotki podwędzane (najlepiej z Rygi, jakkolwiek to zabrzmi suspicious), albo sajra.
Robię z nich pasty kanapkowe.

Jakie jeszcze przetwory rybne puszkowe polecacie? Najlepiej czysta ryba, niezbyt sucha. żadne tam paprykarze szczecińskie.
O ile używacie..

Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka