Dodaj do ulubionych

Jesteście łakomczuchami? ;)

02.04.21, 21:54
No ja, i moja rodzina - raczej tak....

Dzisiaj upiekłam sernik i mazurek.
Oraz właśnie kończę parzyć białą kiełbasę.

Sernik upiekłam w norrmalnej foremce, w której piekę zazwyczaj plus w jednej małej - oczywiście żeby od razu spróbowac. smile Wyszedł doskonały smile

Mazurek bakaliowy - no chodziliśmy wokół i oblizywaliśmy się. W końcu nie wytrzymałam, i by skrócić męki kawałek ukroiłam...

Kiełbasa biała (sami robimy) właśnie kończy się parzyć. Chyba też kawałek pójdzie "na spróbówkę".

No trudno, łakomi jesteśmy big_grin
Ale przecież trzeba spróbować, czyż nie? Nie można stawiać na stół czegoś niesprawdzonego. Ostatecznie, jutro można byłoby jeszcze coś poprawić, gdyby nie wyszło...

A Wy? Próbujecie? Czy jesteście twardzielkami i czekacie do niedzieli?

big_grin big_grin big_grin

Szynki, którą parzę (szynka z szynkowaru) będzie próbowana jutro.Musi ostygnąć dobrze w lodówce przez noc. Szkoda....wink

Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Jesteście łakomczuchami? ;) 02.04.21, 21:56
      bardzo smile
    • magata.d Re: Jesteście łakomczuchami? ;) 02.04.21, 22:11
      My jesteśmy łakomczuchami, szczególnie na słodkie. Sernik już upieczony, studzi się, jutro do porannej kawki, nawet nie spróbujemy, a po prostu zjemy po normalnej porcji. Jutro będę jeszcze piekła ciasto cytrynowe, nie mogę się zdecydować które, wiec nie wykluczone że upiekę dwa wink Dzisiaj już u nas przez cały dzień różne jajeczka czekoladowe w regularnej konsumpcji wink Pasztet i szyneczka też jedzone już wink Na co dzień wyznajemy zasadę zdrowego rozsądku, jednak ograniczamy słodycze, ale czas świąt to relaks i przyjemności wink
    • chococaffe Re: Jesteście łakomczuchami? ;) 02.04.21, 22:13
      W kontekście świąt itp mam problem - jak spróbować bez naruszenia struktury!
      • kochamruskieileniwe Re: Jesteście łakomczuchami? ;) 02.04.21, 22:39
        Rozwiazalam problem. Patrz sernik 😂
    • mae224 Re: Jesteście łakomczuchami? ;) 02.04.21, 22:30
      Nie. Nigdy nie upiekłam sernika, mazurek raz. Nie mam więc problemu z czekaniem, bo nie mam na co. 😃
    • katriel Re: Jesteście łakomczuchami? ;) 02.04.21, 22:36
      Ja właśnie czekam do północy, żeby piec ciasta. Bo trudno piec nie wylizując miski od miksera, a jest Wielki Piątek i poszczę. Po północy będzie już Wielka Sobota, wtedy mięsa też nie jem, ale słodkie już tak.

A kiełbasy dostaliśmy od teścia w Wielki Czwartek, więc zaczęliśmy jeść od razu. Ale nie dlatego, że nie mogliśmy się powstrzymać, tylko dlatego, że dostaliśmy dużo i chcemy je zdążyć zjeść zanim się popsują.
      • starczy_tego Re: Jesteście łakomczuchami? ;) 02.04.21, 23:20
        Nie widzisz absurdu takiego poszczenia? 😂
    • leanne_paul_piper Re: Jesteście łakomczuchami? ;) 02.04.21, 23:04
      No ba. Aktualnie zażeram się orzeszkami macadamia i popijam likierkiem Amarula.
      A za 6 h muszę wstać, buuu.
    • fil.lo Re: Jesteście łakomczuchami? ;) 02.04.21, 23:30
      Taaaksmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka