czerwonylucjan 27.04.21, 16:45 Co polezacie? Cos bez pomidorow bo umiarkowanie mi lezy to zestawienie i bez miesa. Uwielbiam sabih. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Dania z baklazana 27.04.21, 17:21 forum.gazeta.pl/forum/w,567,136852276,136852276,baklazany.html forum.gazeta.pl/forum/w,567,170351796,170351796,Co_z_baklazanow_.html Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Dania z baklazana 27.04.21, 18:19 OT Primula nie udal sie maly szwindel z prywata. Usuneli watek!!😡Zrobilam dzis drugi raz ten amrap i jestem zachwycona, nie znalam tej formuly i mimo, ze nienawidze ostatnio cardio, to do tego bede wracac co kilka dni. Musialam dwa razy zrobic dodatkowa przerwe, ale skonczylam. Dzieki za polecenie, bo ostatnio nie zagladalam do Heather. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Dania z baklazana 27.04.21, 18:22 Haha, zorientowały się spryciulki Drugi raz dzień po dniu, szalona kobieto, kortyzol Cię zaleje! Tak, AMRAP jest dość modny ostatnio, Sydney też robi, ale jej gadatliwość i bezustanne piskliwe "uuuuuuuu!!" jest jednak nie do wytrzymania. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Dania z baklazana 27.04.21, 18:12 Raz robiłam pastę. Bakłażan trzeba upiec, wyjąć miąższ (łyżką), do tego czosnek, przyprawy, majonez lub jogurt, albo jedno i drugie. Takie sobie, ale jak ktoś lubi bakłażany to może być ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kokomaroko Re: Dania z baklazana 27.04.21, 18:20 Pasta alla norma. Nie do pobicia Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Re: Dania z baklazana 27.04.21, 18:34 kokomaroko napisał(a): > Pasta alla norma. > Nie do pobicia Zgadzam się, ale miało być bez pomidorów. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Dania z baklazana 27.04.21, 18:24 Z głowy i fantazji własnej. Nafaszerowałabym mozzarella, feta albo papryka, cebulką, szczypiorkiem, soczewica, kasza. W zasadzie do bakłażana upchasz wszystko co można upiec czy tam ugrillować. Wystarczy tylko dobrze doprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Dania z baklazana 27.04.21, 18:25 Ja na tyle lubię bakłażany, że po prostu duszę pokrojone (oczywiście bez obierania ze skórki) na maśle klarowanym, z odrobiną sosu sojowego i czosnku, nie zagłuszam ich już innymi smakami. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Dania z baklazana 27.04.21, 18:29 Grillowane z mozarellą albo w panierce parmezanowej. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dania z baklazana 27.04.21, 18:41 Ja bakłażana zapiekam- wydrążony, i faszeruję go : cebula z pieczarkami, ryż,wyskrobany bakłażań ( opcjonalnie pomidor )-natka pietruszki -mozarella Odpowiedz Link Zgłoś