Dodaj do ulubionych

Co to za książka vol. 123 demencja

14.06.21, 16:39
Jakoś z 10 lat temu czytałam takie powieścidło: zakonnice na misji w jakichś tropikach, zajmują się głównie pielęgnowaniem chorych, jedna z nich wdaje się w romans i umiera rodząc bliźnięta. Jakoś w czarną dziurę mi to wpadło, a chce kupić na prezent (wbrew pozorom nie była to zła literatura, przynajmniej tak to zapamiętałam)
Obserwuj wątek
    • agua_de_coco Re: Co to za książka vol. 123 demencja 14.06.21, 16:54
      Powrót do Missing?
      • geez_louise Re: Co to za książka vol. 123 demencja 14.06.21, 19:11
        Tak! Dzięki 😘
        • india-mia21 Re: Co to za książka vol. 123 demencja 15.06.21, 09:18
          Cudowna książka!
    • zona_glusia Re: Co to za książka vol. 123 demencja 14.06.21, 22:48
      To ja się podepnę ze swoim czytadłem. Nie pamiętam tytułu książki, która zaczynała się w Tybecie w XIX wieku albo na początku XX i opowiadała angielskim żołnierzu opiekującym się dziewczynką. Jej rodzice zginęli w tajemniczych okolicznościach w Indiach, a ona ukrywała się właśnie w Tybecie. Z Tybetu wróciła do Wielkiej Brytanii, pod opiekę jakiś krewnych, ale ktoś jej ciągle zagrażał, bo była z jakiegoś powodu ważna. Obdarzona niezwykłymi mocami? Zakochała się w młodym niewidomym człowieku i razem z nim wróciła do Indii? Tybetu?, by ostatecznie pokonać zło. Jakie nie pamiętam.
      • jasnoklarowna Re: Co to za książka vol. 123 demencja 15.06.21, 10:03
        książki nie znam, ale zaintrygowałaś mnie, chętnie bym przeczytała więc podbijam wątek
        • zona_glusia Re: Co to za książka vol. 123 demencja 15.06.21, 18:29
          Dzięki za zainteresowanie się. smile Też podbijam, bo wierzę, że ematka wie wszystko.
    • sundace46 Re: Co to za książka vol. 123 demencja 15.06.21, 19:46
      Rewelacyjna książka.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka