Dodaj do ulubionych

Dobry lekki odkurzacz- ma ktoś?

24.06.21, 10:32
Ematko, szukam dobrego odkurzacza, w miarę lekkiego, który miałby uniwersalną szczotkę dwufunkcyjną parkiet/dywan nie rysującą podłóg.
Po klikulteniej przygodzie z odkurzaczem na Z, który psuł się wraz z końcem gwarancji zakupiłam Elektrolux ultrasilencer. No i jego dwufunkcyjna szczotka ma takie fikuśne kółka których zaczepy rysują podłogę. A do tego modelu nie pasują inne dwufunkcyjne szczotki. Trzeba więc będzie pomyśleć o innym odkurzaczu.
Polecicie coś...?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Dobry lekki odkurzacz- ma ktoś? 24.06.21, 10:38
      Nie polecę ale mogę zarekomendować przyjrzenie się innym modelom niż te najpopularniejsze. Mam od kilku lat odkurzacz z jakiegoś marketu, zapłaciłam dosłownie grosze i sprawdza się rewelacyjnie.
      • januszekxxl Re: Dobry lekki odkurzacz- ma ktoś? 24.06.21, 10:42
        35wcieniu napisał(a):
        > Nie polecę ale mogę zarekomendować przyjrzenie się innym modelom niż te najpopu
        > larniejsze. Mam od kilku lat odkurzacz z jakiegoś marketu, zapłaciłam dosłownie
        > grosze i sprawdza się rewelacyjnie.
        >

To podaj nazwę i model tego odkurzacza.
    • purchawka2020 Re: Dobry lekki odkurzacz- ma ktoś? 24.06.21, 11:02
      Mam od kilku lat Zelmera Elf . Zalety: dobrze ciągnie, jest nieduży i lekki , jest cichy jak na odkurzacz.
      • fraudes Re: Dobry lekki odkurzacz- ma ktoś? 24.06.21, 11:10
        Właśnie miałam kolejno trzy zelmery, meteor i dwa jupitery i psuły się pięknie po gwarancji tak, ze naprawa nie bardzo się opłacała.
        • purchawka2020 Re: Dobry lekki odkurzacz- ma ktoś? 24.06.21, 11:11
          No to ja nie wiem, mi działa bez zarzutu jakieś 8-9 lat. Kupiłabym sobie nowy ale ten nie che umrzeć.
          • thea19 Re: Dobry lekki odkurzacz- ma ktoś? 24.06.21, 14:51
            bo może masz jeszcze polskiej a nie chińskiej produkcji. Teraz zelmera się nie kupuje.
            • purchawka2020 Re: Dobry lekki odkurzacz- ma ktoś? 24.06.21, 14:54
              A to możliwe, zelemrowy zestaw kuchenny ( blender itp) okazał się bardzo tandetny i poleciał do śmieci.
        • januszekxxl Re: Dobry lekki odkurzacz- ma ktoś? 24.06.21, 11:13
          fraudes napisała:
          > Właśnie miałam kolejno trzy zelmery, meteor

Ja mam zelmera meteora już chyba 20 lat i się nie psuje.
    • borsuczyca.klusek Re: Dobry lekki odkurzacz- ma ktoś? 24.06.21, 11:13
      Może spróbuj kupić przejściówkę do innej szczotki
      • fraudes Re: Dobry lekki odkurzacz- ma ktoś? 24.06.21, 11:27
        O, nie wiedziałam, ze są!
        • mysiulek08 Re: Dobry lekki odkurzacz- ma ktoś? 24.06.21, 14:57
          sa, sa, tylko kup oryginal elektroluksa, zamienniki albo pekaja albo 'pezeousszczaja powietrze'
    • mysiulek08 Re: Dobry lekki odkurzacz- ma ktoś? 24.06.21, 14:55
      do silencera kuoujesz redukcje z owalnej rury na zwykla i uzywasz wszystkich dostepnych szczotek

ps
      z czego masz te podlogi, ze kolka ja rysuja???
      • fraudes Re: Dobry lekki odkurzacz- ma ktoś? 24.06.21, 18:43
        dość twardy parkiet, ale ta szczotka też jest wyjątkowa sad poprzednie NIGDY nie rysowały, w ogóle problem nie istniał
        • mysiulek08 Re: Dobry lekki odkurzacz- ma ktoś? 24.06.21, 18:48
          mam dwa silencery i nigdy niczego szczotka nie porysowala, wiec moze wadliwa?
          • fraudes Re: Dobry lekki odkurzacz- ma ktoś? 25.06.21, 08:50
            Wiesz co rysuje? Jak masz te kółeczka w szczotce (te małe) to któryś zaczep od jednego musi być minimalnie niżej. Ale już zamówiłam nową szczotkę od Elektroluksa, innego typu z przejściówką, jak doradziła, któraś z forumek. Zobaczymy.
    • lalkaika Re: Dobry lekki odkurzacz- ma ktoś? 24.06.21, 16:02
      www.amazon.it/Bissell-Multiclean-Aspirapolvere-Tamburo-Decibel/dp/B07BHDKFHS/ref=sr_1_6?__mk_it_IT=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=SZO68AUH5IVS&dchild=1&keywords=aspirapolvere+bidone+senza+sacco&qid=1624543278&sprefix=aspirapolvere+b%2Caps%2C227&sr=8-6
      • lalkaika Re: Dobry lekki odkurzacz- ma ktoś? 24.06.21, 16:05
        Ten mam teraz I nie zamienie Na Marlowe. Lekki, zwinny, dlugi sznur I Rura. Ciagnie jak Ta lala
    • magia Re: Dobry lekki odkurzacz- ma ktoś? 24.06.21, 22:05
      Jesteś pewna ze nic nie bedzie pasowac np.z DirtDevil.
      Bo jesli chodzi o średnicę rury to wszedzie mozna kupic przejściówki.
      • mysiulek08 Re: Dobry lekki odkurzacz- ma ktoś? 24.06.21, 22:42
        szczotka dirtdevil bedzie pasowac tylko potrzebna jest przejsciowka
    • wojciechboksa Re: Dobry lekki odkurzacz- ma ktoś? 12.11.22, 18:29
      Polecam Electrolux Hygienic 800 ma bardzo dobre ssanie duża bateria bardzo lekki wszędzie się zmieści bardzo luksusowy dobrą robotę robi przystępna cena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka