mamamisi2005 26.06.21, 13:33 ...tak, by ich nie zniszczyć? Dla utrudnienia raczej w żywych barwach. Myślałam o potraktowaniu gorącą wodą, ale jak bardzo gorącą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ms.piggy Re: Jak skurczyć lniane ciuchy 26.06.21, 13:43 to skurczenie w praniu rozciągnie się przy noszeniu jedyny skuteczny sposób na wieczne "skurczenie" to krawcowa z maszyną do szycia Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisi2005 Re: Jak skurczyć lniane ciuchy 26.06.21, 15:00 Dziękuję. Co za niefart, 3 pary spodni i sukienka, więc mam wątpliwości, czy przeróbki się opłacą. Nie wiem, co mnie podkusiło, żeby w czasie chwilowego wahnięcia wagi w górę kupować ciuchy jeszcze o rozmiar większe Odpowiedz Link Zgłoś
mc.dongs Re: Jak skurczyć lniane ciuchy 26.06.21, 18:25 Jak ciuchy ładne i tobie się podobają to czemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwa Re: Jak skurczyć lniane ciuchy 26.06.21, 20:31 Nie rób tego, zniszczysz ubrania. Skurczą, się, ale nie koniecznie tam, gdzie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Jak skurczyć lniane ciuchy 26.06.21, 20:36 Len możesz nosić i nawet powinnaś nosić oversize, ciut za duży zawsze lepiej wygląda niż za mały. I len zbiega się zawsze trochę w normalnym praniu, 30 stopni wystarczy. Może jednak być, że się tylko skróci (moja spodniowa zmora), a na szerokość jednak zostanie, ale może też być, że wyjdzie ci wszędzie rozmiar mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisi2005 Re: Jak skurczyć lniane ciuchy 26.06.21, 20:59 Oversize jest ok, takie miały być, ale coś nie wyszło 😉 Mam taki typ figury, że zbyt luźne spodnie zapięte na guzik spadają przez biodra. No nic, zostaje mi krawcowa albo szelki, bo zniszczyć jednak nie chcę Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Jak skurczyć lniane ciuchy 26.06.21, 21:30 Dlatego ja lniane spodnie z internetu kupuję tylko na gumce, jeszcze lepiej z dodatkowym sznurkiem do wiązania. A 30 stopni w praniu, to żadne ryzyko, a szansa, że się zbiegną jednak jakaś jest. Odpowiedz Link Zgłoś
nikita1908 Re: Jak skurczyć lniane ciuchy 28.06.21, 14:45 Oversize jest na topie - nie skracają - noś z przekonaniem🙂 Odpowiedz Link Zgłoś