Dodaj do ulubionych

Jak skurczyć lniane ciuchy

26.06.21, 13:33
...tak, by ich nie zniszczyć? Dla utrudnienia raczej w żywych barwach. Myślałam o potraktowaniu gorącą wodą, ale jak bardzo gorącą?
Obserwuj wątek
    • ms.piggy Re: Jak skurczyć lniane ciuchy 26.06.21, 13:43
      to skurczenie w praniu rozciągnie się przy noszeniu smile
      jedyny skuteczny sposób na wieczne "skurczenie" to krawcowa z maszyną do szycia
      • alpepe Re: Jak skurczyć lniane ciuchy 26.06.21, 13:49
        amenT
    • mc.dongs Re: Jak skurczyć lniane ciuchy 26.06.21, 14:53
      Dać do krawcowej
    • mamamisi2005 Re: Jak skurczyć lniane ciuchy 26.06.21, 15:00
      Dziękuję. Co za niefart, 3 pary spodni i sukienka, więc mam wątpliwości, czy przeróbki się opłacą. Nie wiem, co mnie podkusiło, żeby w czasie chwilowego wahnięcia wagi w górę kupować ciuchy jeszcze o rozmiar większe surprised
      • mc.dongs Re: Jak skurczyć lniane ciuchy 26.06.21, 18:25
        Jak ciuchy ładne i tobie się podobają to czemu nie
    • mamtrzykotyidwa Re: Jak skurczyć lniane ciuchy 26.06.21, 20:31
      Nie rób tego, zniszczysz ubrania. Skurczą, się, ale nie koniecznie tam, gdzie potrzeba.
    • snakelilith Re: Jak skurczyć lniane ciuchy 26.06.21, 20:36
      Len możesz nosić i nawet powinnaś nosić oversize, ciut za duży zawsze lepiej wygląda niż za mały. I len zbiega się zawsze trochę w normalnym praniu, 30 stopni wystarczy. Może jednak być, że się tylko skróci (moja spodniowa zmora), a na szerokość jednak zostanie, ale może też być, że wyjdzie ci wszędzie rozmiar mniej.
      • mamamisi2005 Re: Jak skurczyć lniane ciuchy 26.06.21, 20:59
        Oversize jest ok, takie miały być, ale coś nie wyszło 😉 Mam taki typ figury, że zbyt luźne spodnie zapięte na guzik spadają przez biodra. No nic, zostaje mi krawcowa albo szelki, bo zniszczyć jednak nie chcę
        • snakelilith Re: Jak skurczyć lniane ciuchy 26.06.21, 21:30
          Dlatego ja lniane spodnie z internetu kupuję tylko na gumce, jeszcze lepiej z dodatkowym sznurkiem do wiązania. A 30 stopni w praniu, to żadne ryzyko, a szansa, że się zbiegną jednak jakaś jest.
    • nikita1908 Re: Jak skurczyć lniane ciuchy 28.06.21, 14:45
      Oversize jest na topie - nie skracają - noś z przekonaniem🙂

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka