Dodaj do ulubionych

A taka sukienka?

30.06.21, 09:50
Strasznie na nią "choruję", ale wydaje mi się za droga. Stać mnie, od biedy, ale z założenia nie płacę tyle za ubrania. Wyleczycie mnie czy uważacie, że warto?
www.zalando.pl/hugo-shanequa-sukienka-dzianinowa-turquoiseaqua-hu721c0fw-k11.html
Obserwuj wątek
    • runny.babbit Re: A taka sukienka? 30.06.21, 09:52
      Szukaj tańszej, nie widzę w niej niczego co by uzasadniało tę cenę- skład nie powala, krój jakich pełno.
      • daniela34 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 09:54
        Mam podobnie- sukienka nie jest brzydka, ale za tę cenę bym nie kupiła.
        • ela.dzi Re: A taka sukienka? 30.06.21, 09:58
          Ja również.
      • aguar Re: A taka sukienka? 30.06.21, 09:59
        "krój jakich pełno"
        No właśnie, moim zdaniem, nie. Pełno widzę takich, które są luźniejsze w tułowiu, talia jest wyżej i poniżej talii już się zaczyna rozkloszowanie. A ta jest fajnie obcisła u góry i jeszcze na tyłku, i dopiero poniżej du.y się rozszerza. Tak lubię. Ale cena okrutna...
        • alpepe Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:01
          Widziałam w tym stylu na pewno w esprit, Marc'O Polo i TH. A co do wysokości talii etc, to musiałabyś sama przymierzyć.
        • runny.babbit Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:02
          Weź pod uwagę że ona tak wygląda na modelce, pomijając Photoshop, na sesjach zdjęciowych używa się różnych sztuczek żeby ubranie leżało idealnie- choćby klamerki które spinają materiał na plecach.
          Zawsze możesz ją kupić, przymierzyć i oddać. Może w ten sposób się wyleczysz.....albo stwierdzisz że to prawdziwa miłość 😏
          • mashcaron Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:07
            To nie jest zły sposób, z wielu ubrań się tak wyleczyłam 😅
            • black.emma Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:23
              Ja też stosuję tę metodę. Mrozisz pieniądze na tydzień i masz święty spokój wink
            • aguar Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:28
              Ja w sumie też smile
              • alpepe Re: A taka sukienka? 30.06.21, 11:49
                Kup sobie, przymierzysz, potrzymasz, a potem się zastanowisz. Ja już nieraz się czaiłam na coś, co mi się podobało, ale miałam barierę cenową, że nie za taką cenę. No i zamówiłam, okazywało się zwykle niestety, że niewarte ceny, bo nie wyglądam bądź ubranie/buty nie wyglądają jak milion dolców.
        • manon.lescaut4 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 13:00
          Kurczę, ładna jest ta sukienka (a ja ogólnie nie lubię sukienek smile ja jestem topowo-koszulowo-sweterkowa, czyli od biedy akceptuje spódnice, od biedy bo uwielbiam tez odjechane spodnie), kolor super a krój właśnie nie taki typowy. Wyglada trochę jakby udawała bluzkę i spódnice, nie za często takie widuje, pamietam, ze ktoś kiedyś tutaj linkował coś podobnego, dosyć to było „markowe” i tez nie tanie.
          Wiem, ze cena jest odrobine za wysoka, ale... No właśnie, z doświadczenia zakupoholiczki 😡 doradzę, ze jeśli Cię fizycznie na nią stać, to kup ja. Zachorowałas na nią wiec zakup Cię autentycznie ucieszy, będziesz miała „coś lepszego” w szafie, poczucie satysfakcji zamiast ciągłego wchodzenia na stronę i dylematów smile Kup i niech się dobrze nosi. Właściwie to mogłabyś wrzucić zdjęcie już po zakupie, ciekawa jestem jak wyglada w realu.
          • manon.lescaut4 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 13:19
            A jeszcze jedno? Jaki jest teraz kurs funta? smile Chyba poniżej 5 PLN. No to popatrz tu
            www.next.co.uk/style/st747996/874879
            Niestety tylko czarna
          • aguar Re: A taka sukienka? 30.06.21, 20:31
            Dzięki.
        • hanusinamama Re: A taka sukienka? 09.07.21, 16:14
          A masz figure jak modelka? Bo jak masz ciut wiecej ciała będzie wyglądać źle
      • kropkaa Re: A taka sukienka? 09.07.21, 21:21
        Uwielbiam Bossa, ale dzianinka za 9 stów? Ale kolor ciekawy.
        • kropkaa Re: A taka sukienka? 09.07.21, 21:24
          7.5 stówki, sorry.
    • zuzanna_a Re: A taka sukienka? 30.06.21, 09:58
      Ładna. Material super, jak masz figure bedzie jak
      Ulał ale cena powala.
    • alpepe Re: A taka sukienka? 30.06.21, 09:59
      Tylko idealna figura, jak jesteś chudą czarnoskórą, to pasuje.
      • daniela34 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:03
        Autorka ma, z tego co pamiętam, bardzo dobrą figurę, więc tu raczej nie ma ryzyka. Natomiast cena jest trochę...no z kosmosu, bo to nie jest kaszmir ręcznie tkany przez kozy kaszmirskie o porannej rosie
        • melisananosferatu Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:19
          Wyobrazilam sobie kozy kaszmirskie tkajace kaszmir w kolorze zalinkowanej sukienki (piekny!) - dzieki Danielo, zrobilas mi dzien😀
          • daniela34 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:25
            Zawsze do usług smile
      • shmu Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:23
        Płaski brzuch to tutaj clue. Ostatnio koleżanka, która jest niska i dość pulchna, ale ma płaski brzuch założyła coś podobnego i wyglądała jak milion dolarów. Aż mnie zatchnelo z zazdrości wink
        • daniela34 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:28
          Tak, płaski brzuch to podstawa, bo sukienka w tym miejscu jest dopasowana i zaczyna się rozszerzać niżej. Ale aguar wrzucała swoje zdjęcia- to nie problem.
        • hanusinamama Re: A taka sukienka? 09.07.21, 16:15
          Nie, moim zdaniem nawet szczupła dziewczyna ale z biustem bedziew tym wyglądać źle.
    • joaaa83 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:00
      Uważam, że nie warto. Znajdziesz w podobnym kroju i z podobnego materiału w innych sklepach. Gdybyś nie wrzuciła linku, to bym powiedziała, że kiecka z Orsaya za 129,99 zł. Jedynie kolor ma wyjątkowy i w tym kolorze, to raczej takiej samej nie znajdziesz.
      • alpepe Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:02
        Kolor bardzo nietwarzowy, dlatego wzięli czarną modelkę.
        • aqua48 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:06
          alpepe napisała:

> Kolor bardzo nietwarzowy, dlatego wzięli czarną modelkę.

Dla mnie kolor super, dla mojej karnacji bardzo twarzowy, takie kolory noszę z powodzeniem. Kiedyś chorowałam na podobną sukienkę. Ja bym brała.

• magata.d Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:09
          alpepe napisała:

>
          To samo pomyślałam. Do śniadej cery pasuje. Mnie się nie podoba, ale ja nie nosze takich krojów, dla idealnej figury może być ok. Skład mi nie odpowiada. Za tę cenę znajdziesz cos dużo ładniejszego i z lepszym składem.
          • daniela34 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:11
            Potwierdzam, szatynkom o śniadej cerze jest w tym kolorze dobrze.
        • sarah_black38 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:09
          alpepe napisała:

>

Jedynie co ładne w tej sukience to kolor. Ja przynajmniej w takim wyglądam dobrze ( jestem szatynką) . Jeżeli popatrzeć na wariant czarny - to ta sukienka wygląda jak za 20 zeta z lumpeksu. Ale gusta różne są, gdyby mi się podobała to kupiłabym w ciemno. Życie za krótkie jest, aby sobie odmawiać przyjemności big_grin
          • fitfood1664 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:44
            ta niebieska też wygląda jak prosto z lumpka, btw pełno tam takich, w różnych kolorach, fason obrzydliwy, ja bym nie chciała za darmo, idealny na manekina, na żywym ciele się nie sprawdzi, już tym modelkom każdą fałdkę widać, kolor niebieski okropny, jak światło w prosektorium
            ...i prawie tysiaka za "63% wiskoza, 34% poliamid, 3% elastan", kogoś tu mocno pogrzało
        • shmu Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:19
          Dla ciemnej zimy kolor wręcz zalecany smile
        • ichi51e Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:55
          na drugim zdjeciu jest ta sukienka w wersji czarnej na białej. Powiem szczerze ze z jednej strony jest to sukienka która wyglada dobrze na kimś szczupłym z drugiej strony nie można być za chudym bo wychodzi smierć na chorągwi (i to strasząca koscistym biodrem)
          • manon.lescaut4 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 13:08
            Nie ma czegoś takiego, jak straszenie kościstym biodrem! (Pochlipuje i wspomina swoje wystające kości biodrowe...wink )
      • aguar Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:06
        W sumie, jak byście coś widziały w podobnym kroju i były tak miłe, to dajcie link. Chodzi mi o obcisłą i elastyczną w tułowiu i tyłku, a poniżej lekko rozkloszowaną i mniej więcej przed kolano, kolor: odcienie niebieskiego, zielonego, różowego, fioletu (nie: biel, czerń, beż, szarość). Dekolt i rękawy mogą być inne.
        • ela.dzi Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:19
          Abstrahując od koloru i wzoru, czy o coś takiego chodzi : www.bonprix.pl/style/sukienka-z-dzerseju-257554455/?catalogueNumber=969587&type=image&return=ref&page=1
          • aguar Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:37
            Nie, ale dzięki. Ta sukienka zgrabnie wygląda na tej dziewczynie (abstrahując od koloru i wzoru), ale ja bym miała talię wyżej (wg moich doświadczeń modelki bonprix nie są bardzo wysokie) i ona się rozszerza już od talii. Chociaż powyżej talii dość wąska - to na plus.
            Mam jedną sukienkę z Zalando, która była prezentowana właśnie na tej konkretnej czarnoskórej modelce, i na mnie dobrze leży, więc to mi daje nadzieję.
    • borsuczyca.klusek Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:04
      Za tę cenę to taka sobie. Nie powala w żadnym razie.
    • mashcaron Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:06
      Nic w tej sukience nie uzasadnia ceny. Znajdziesz podobną za 1/5 tej ceny :p
    • leosia-wspaniala Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:11
      Zwyczajna, bardzo zwyczajna. Za 100 można by się było zastanowić., ale 750 zł za wiskozę??? Kogoś pogrzało.
      • aniani7 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 11:05
        Tak samo pomyslalam. Sklad jest dla mnie podstawowym wyznacznikiem ceny, a tu nijak jedno nie pasuje do drugiego.
    • princesswhitewolf Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:14
      ladna ale...nie za taka cene.
    • conena Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:14
      cena nie jest jakaś totalnie powalająca, myślałam, że mówimy o czterocyfrowej kwocie.
      co nie zmienia faktu, że...
      sukienka totalnie kijowa, ani kolor ani krój nie robi roboty.
    • shmu Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:18
      Podoba mi się, ale musialaby być bardzo przyjemna dla ciała i przede wszystkim na tym bazowałabym moją decyzję.

Generalnie to krój w którym ładnie wyglądają kobiety z płaskim brzuchem bo sukienka bardzo podkreśla figurę (tu nawet ta talia wygląda na trochę obniżona). Ponadto wygląda na taką, pod którą będzie widać każda fałdkę (niekoniecznie tłuszczu, ale też majtki, stanik itp.). Ostatnio koleżanka założyła podobna i wyglądała na prawdę bardzo ładnie - ma płaski brzuch, bo uprawia dużo sportu, ale jest poza tym dość pulchna i ma sporą pupę.
      • aguar Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:42
        "tu nawet ta talia wygląda na trochę obniżona"
        No właśnie, a mój wzrost jest w rejonach najwyższych modelek i jestem znudzona sukienkami ze zbyt wysoką talią (i spodniami ze zbyt niską).
        • princesswhitewolf Re: A taka sukienka? 30.06.21, 11:10
          to ty masz powyzej 180cm... o to modelkowa jestes. Ja mam 174 cm i mecze sie z za krotkimi bluzkami. Ladna a ledwo przykrywa brzuch, a jak lapy podniose to widac pepek. Nie zawsze moge kupic spodnie jakie chce bo nie ma czesto w wersji dla wysokich. Ale ty to musisz miec jeszcze wiekszy problem
          • aguar Re: A taka sukienka? 30.06.21, 11:25
            No, bywa frustrująco. Na przykład znajduję spodnie, niby dla wysokich, nogawki takie, że mogłabym być jeszcze 5 cm wyższa, ale u góry kończą się 2 cm pod pępkiem (a opisane jako z wysoką talią). Jakoś nie pomyślą, że kobieta z takimiiii dłuuugimi nogami nie ma króciutkiego tułowia.
    • melisananosferatu Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:23
      Zamow, przymierz, jesli bedziesz sie w niej czula super to zostaw, jesli nie- odeslesz. Kolor piekny, kroj tez niezly, cena , IMHO, za wysoka ale ja kupilam trampki ocieplane futrem za podobna cene bo mi sie podobaly wiec ten, tego...
    • sajant Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:23
      Wygląda jak źle dopasowana spódnica do bluzki, cena dla mnie nieakceptowalna.
    • aracon Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:33
      Bardzo fajna, jeśli masz do niej dobrą figurę. Droga, ale fason ma dość klasyczny i myślę, że da się ją długo nosić.
      • aguar Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:43
        No właśnie na to liczę, że długo i dużo.
        • aracon Re: A taka sukienka? 30.06.21, 12:45
          Dziewczyny ją krytykują, ale sukienka ma bardzo fajny detal. I jej zaletą jest, że jest z dzianiny. Dobra dzianina na zgrabnym ciele jest nieoceniona.
    • asia_i_p Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:39
      Kupiłabym tylko wtedy, jeżeli wyobraziłabym sobie, że kot mi ją zaciąga, a mnie to nie rusza. Ale gdybym miała się trząść nad nią, ilekroć ją włożę, to nie.
      • aguar Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:45
        Nie mam kota smile Papużka może najwyżej obsrać smile Ale wiem o co Ci chodzi. Ja na szczęście tak mam, że jak już odżałuję na coś, to szybko przestaję przeżywać, żyję dalej smile
    • pitupitt Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:43
      Paskudna, czuj się uleczona😁
    • spanish_fly Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:45
      Okropna moim zdaniem.
    • mid.week Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:46
      Zawsze jak widzę letnie kiecki z dzianiny, to się zastanawiam kto to kupuje. Gołe nogi, krótki rękaw a ciało jakby w swetrze... Równie bezsensowne są tylko bluzeczki z golfem i bez rekawa. Nie jest wam w tym upiornie gorąco? Nosicie je kiedy jest chłodno z rajtami?
      • daniela34 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:52
        Hmm, moja mama miała taką sukienkę- sweter, ale to była nić w 100% naturalna. Nosiła ją w największe upały (takie ponad 30 stopni), bo była najlepsza. Natomiast akurat taka dzianina jak linkuje aguar to rzeczywiście jak dla mnie - nie na lato.
      • lauren6 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:59
        Do biura, gdy działa klimatyzacja, są w sam raz.
        • mid.week Re: A taka sukienka? 30.06.21, 13:13
          lauren6 napisała:

> Do biura, gdy działa klimatyzacja, są w sam raz.

Tak, tak...na korpus klimatyzacja a na gołe nogi farelka big_grin
          • lauren6 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 15:04
            Jakie gołe nogi? Do biura chodzi się w rajstopach.
            • mid.week Re: A taka sukienka? 30.06.21, 15:06
              aha...
          • hanusinamama Re: A taka sukienka? 09.07.21, 16:17
            smile
      • kornelia_sowa1 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 12:44
        o tak, też się zastanawiam
        bezrękawniki swetrowe- no przecież w ręce zimno
        Jeansowe grube spodenki do kolan- przecież jak jest gorąco, to skóra się gotuje w jeansach, a jak zimno to raczej długie
        grube sukienki (w sensie z grubego materiału) na ramiączkach lub z krótkim

Ale nosza ludzie, to widać można. Ktoś pisał poniżej ,ze do klimatyzowanych pomieszczeń.
        • mid.week Re: A taka sukienka? 30.06.21, 13:19
          To chyba ci którzy znoszą dużo dla wyglądu. Mnie się odechciało cierpieć dla efektu juz dawno temu, nie chadzam w niewygodnych butach i kłopotliwych, krępujących ruchy ciuchach. Ma byc miło, wygodnie, termicznie akuratnie. Co mi po klimatyzacji jak mi nogi i ręce gołe na wierzchu i zmarzną? I jeszcze trzeba w tym wrócić do domu.... tak, wiem - auto z klimą. No ale nie każdy dojeżdża samochodem do pracy.
          • manon.lescaut4 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 13:29
            Ale nie przesadzajmy, aguar nie mieszka w tropikach, lato w Polsce trwa 3-4 miesiące i tez niecodziennie sa upaly 35 w cieniu. Ta sukienka jest dobra dla strefy umiarkowanej, w sam raz na temperatury 18-25 stopni, kiedy na totalny przewiew może być za chłodno.
        • black.emma Re: A taka sukienka? 30.06.21, 13:22
          Dla mnie grubsze sukienki z krótkim rękawem są nieocenione na jesień, gdy za późno jest na letnie rzeczy. Taka sukienka plus płaszcz jest dla mnie idealna. Na zewnątrz ciepło a we wnętrzach nie jest mi gorąco. Ale mnie zwykle jest za gorąco, zwłaszcza w biurze. Idealna temperatura do długiego rękawa to 16 stopni.
    • mikams75 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:47
      sukienka moze byc ale nie za te cene. Zaznacz ja sobie, bo chetnych pewne nie bedzie i beda ja taniej wyprzedawac.
      • mikams75 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 11:23
        czarna juz jest tansza
    • primula.alpicola Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:55
      Za taką cenę, kiecka z wiskozy, w życiu.
    • iwoniaw Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:57
      Abstrahując od koloru, fasonu i ceny (bo każdy wygląda lepiej w czymś innym i co innego dla niego to dużo) nie kupiłabym w życiu kiecki, która nawet na obrobionych zdjęciach reklamowych jest prześwitująca i widać, jakie modelka ma majtki. Wygląda jak jakaś tandeta z chińskiej budy typu "wszystko za 20 zł".
      • aniani7 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 11:09
        Ona na poczatku wydaje sie lekko swiecaca. Pomyslalam, ze to kolejna plastikowa sukienka z poliestru.
        • hanusinamama Re: A taka sukienka? 09.07.21, 16:19
          NO tez miałam pisac ze ona się świeci. Moja babcia w takich świcących dzianinkach lubiła chodzić...
    • lauren6 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 10:58
      Droga
    • klaramara33 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 11:01
      Taka sobie.
    • m_incubo Re: A taka sukienka? 30.06.21, 11:04
      Jedyne, co ma sens kosztować sporo w tej sukience, to kolor.
      Nie kupiłabym nawet za 200 wink
    • kaki11 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 11:05
      Tyle bym za nią nie dała. Jest ładna, fajny kolor ale cena z kosmosu, a krój w zasadzie nie jakiś oryginalny, żeby czegoś podobnego nie dało się znaleźć za 200zł.
      Inna kwestia, ja akurat nie jestem skłonna wydać tyle na żadną sukienkę. Niby bym mogła, ale dla mnie to dużo za dużo za ciuch.
      • pani07 Re: A taka sukienka? 30.06.21, 13:15
        Jedna ładna rzecz w tej sukience to kolor- piękny. Ale nie jest warta takiej ceny.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka