Dodaj do ulubionych

Macie sposób na muchy - taras/ogród/wieczór

30.06.21, 15:29
Mam domek nad jeziorem. Muchy to była tam klasyka gatunku, wiadomo, musiały być ale w zeszłym roku i w tym jest jakiś koszmar z ilością much. NIe da się spokojnie zjeść posiłku na tarasie, poleżeć. Są cały dzień, ale najgorzej jest wieczorami. Zwykłe,klasyczne muchy marki mucha ale też jakieś upierdliwe mikro muszki.
Maci sposób na owady/muchy? NIe w pomieszczeniu bo mamy moskitiery, w środku nie ma problemu, ale taras/ogród?
Jakaś lampa?
Lepy?
Inne urządzenia?
Może jakieś specjalne rośliny?
Z góry dziękuję za rady smile
Obserwuj wątek
    • zuzanna_a Re: Macie sposób na muchy - taras/ogród/wieczór 30.06.21, 19:16
      U mnie tez sa ale odkad widzialam ten odcinek uwagi o inwazji much / nie śmiem narzekac 🙃

youtu.be/hgihimWCSaY
      • memphis90 Re: Macie sposób na muchy - taras/ogród/wieczór 30.06.21, 19:57
        Nie chce tego klikać, nie chce tego klikać, nie chce tego klikać....
    • engine8 Re: Macie sposób na muchy - taras/ogród/wieczór 30.06.21, 19:39
      Najlepiej nie miec much i najwyzej przeprowadzic sie tam gdzie ich nie ma.

U nas nie ma wiec mozna zyci 24/7 w domu z otwartymi oknami i na zewnatrz.
      • kkalipso Re: Macie sposób na muchy - taras/ogród/wieczór 30.06.21, 19:56
        Popłakałam się ze śmiechu - to na mema tylko się nadaje, autorka na pewno podziękuje za radębig_grin

NAJLEPEIJ NIE MIEĆ MUCH kocham
        • segregatorwpaski Re: Macie sposób na muchy - taras/ogród/wieczór 30.06.21, 20:03
          No big_grin Dziękuję za radę big_grin
        • engine8 Re: Macie sposób na muchy - taras/ogród/wieczór 30.06.21, 20:16
          Pisalem ze mozna nie miec - co w tym dziwnego?
          Sa miejsca - i to wcale nie takie zle, gdzie much nie ma.
          • pani_tau Re: Macie sposób na muchy - taras/ogród/wieczór 30.06.21, 20:58
            😂😂😂😂
    • krwawy.lolo Re: Macie sposób na muchy - taras/ogród/wieczór 30.06.21, 19:55
      Możesz spróbować ze spiralami antykomarowymi. Trochę pomagają.
      • krwawy.lolo Re: Macie sposób na muchy - taras/ogród/wieczór 30.06.21, 19:56
        Wiem, o czym mówię. Też mam domek w pobliżu jeziora.
        • segregatorwpaski Re: Macie sposób na muchy - taras/ogród/wieczór 30.06.21, 20:04
          Ok, będę próbowała, dzięki.
          • krwawy.lolo Re: Macie sposób na muchy - taras/ogród/wieczór 30.06.21, 20:06
            Niemniej w połączeniu z repelentem.
          • krwawy.lolo Re: Macie sposób na muchy - taras/ogród/wieczór 30.06.21, 20:13
            Do tych spirali trzeba trochę cierpliwości, coby je rozdzielić i nie połamać. Na pewno na tubie są filmiki instruktażowe.
            • segregatorwpaski Re: Macie sposób na muchy - taras/ogród/wieczór 30.06.21, 22:06
              Dzięki za radę, poszukam smile
    • bo_ob Re: Macie sposób na muchy - taras/ogród/wieczór 30.06.21, 20:09
      mamy - lepy, dożo lepów
      • memphis90 Re: Macie sposób na muchy - taras/ogród/wieczór 30.06.21, 21:02
        Lepy to zło. Nie wiem, na czym polega fenomen, ale zawsze kończę z lepem we włosach. I muchami na tym lepie również.
    • briar_rose Re: Macie sposób na muchy - taras/ogród/wieczór 30.06.21, 20:28
      U mojej mamy sprawdziły się rośliny odstraszające muchy, posadzone w ogródku i w donicach na tarasie: mięta pieprzowa, pelargonia pachnąca, lawenda wąskolistna. Rośliny odstraszające owady działają intensywniej przy wyższej wilgotności powietrza, a także w miejscach bardziej osłoniętych. Szczególnie lawenda jest skuteczna. Oczywiście wszystkich muszysk się nie pozbędziemy, ale od razu widać różnicę, jest ich po prostu mniej.
      • segregatorwpaski Re: Macie sposób na muchy - taras/ogród/wieczór 30.06.21, 22:06
        Spisałam nazwy i posadzę na kolejny rok, teraz to już za późno. Miętę mam posadzoną w ogrodzie, wezmę ze sobą nad jezioro następnym razem, dzięki smile
    • berdebul Re: Macie sposób na muchy - taras/ogród/wieczór 30.06.21, 20:52
      Musisz dbac o pająki.
      Poważnie to używam pochodni i dolewam olejek citronella. Można siedzieć i jest spokój, dopóki nie wyjdziesz za strefę ognia wink
    • jeziorowa Re: Macie sposób na muchy - taras/ogród/wieczór 30.06.21, 20:57
      Mam genialny sposób. Dwa tygodnie temu kupiłam na kieleckiej wsi trzy packi na muchy. Każda kosztowała niewiele ponad 2 zł. Nie wiem jak to działa, ale packą zawsze się wyceluje i unicestwienie jest 100%. Bardzo polecam. Dodatkowo bezcenne jako atrakcja dla dzieci i bardzo miejskich (nie jeżdżących na prawdziwe wsie) znajomych.
    • purchawka2020 Re: Macie sposób na muchy - taras/ogród/wieczór 30.06.21, 21:00
      Dużo obleśnych lepów na muchy.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka