Dodaj do ulubionych

Łazienka - pomocy!

02.07.21, 14:21
Łazienka mi się sypie. Kiedyś lubiłam remonty ale teraz po pierwsze budżetowo ma być, po drugie nie sypie się cała, wiec muszę dopasować nowe rzeczy do starych, które zostają. Może rzucicie jakąś inspiracją? Zależy mi żeby było przede wszystkim praktycznie. Niepraktycznie już miałam 😕
- kabina prysznicowa. Mam brodzik 80x120, leci do wymiany razem z cała wnęką (płytki i szyba z drzwiami). I co teraz drogie Bravo? Najchętniej zrobiłabym coś co będzie jedną powierzchnią - szkło, lacobel?- tak żeby uniknąć fug. Ma któraś? Polecacie?

- strefa nad blatem i umywalką - na tej ścianie mam teraz beton, niby zaimpregnowany ale ta chropowata faktura robi swoje i ciężko się czyści. Co tu położyć? Tak żeby pasowało do betonu (komin obok), drewnianego blatu i podłogi?

- nad umywalką mam lustro w ramie ze starych desek. I totalnie nie umiem go oświetlić. Zmienić lustro, czy są gdzieś pasujące lampy?

Będę wdzięczna za jakieś propozycje i sugestie

Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Łazienka - pomocy! 02.07.21, 14:26
      Są płytki wielkoformatowe np. 120x260.
      • feiticeira Re: Łazienka - pomocy! 02.07.21, 17:40
        Bez zdjęć ciężko doradzić. Jeśli lubisz lustro i pasuje do wystroju, to je zostaw, ja mojej wyobraźni pasują do niego takie miej więcej reflektory (dwa) mlamp.pl/lampy-scienne-kinkiety/53530-elastyczna-lampa-scienna-eye-flex-s-9068-nowodvorski-regulowana-oprawa-1-punktowa-metalowa-tuba-na-peszlu-czarna.html lub kinkiet elampki.pl/product-pol-7348-Gala-II-Kinkiet-32017.html?selected_size=uniw&gclid=EAIaIQobChMI-qStjdnE8QIVAdmyCh12gwk5EAQYCyABEgK94fD_BwE

Do drewna i betonu moim zdaniem pasują białe płytki, najlepiej jakieś strukturalne.

Pod prysznic wydaje mi się, że takie szklane panele będą bardzo pretensjonalne, dałabym wielkie płytki, położone pionowo, z minimalną fuga. Teraz są modne takie udawane marmury czy inne - tylko o obrębie kabiny może to super wyglądać.
      • bigimax Re: Łazienka - pomocy! 02.07.21, 17:44
        Są płytki wielkoformatowe np. 120x260.

sciany musza byc idealne , ciezko sie to kladzie i zazwyczaj efekt jest sredni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka