panna.jelena 05.07.21, 19:34 Jakieś odjechane, czy klasyczne złote. Jak złote, to jakiej próby? Jasne, że wybór to kwestia gustu, ale ciekawa jestem, czy przeważa klasyka, czy może jednak nie. Wątek na lajcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Jakie macie obrączki? 05.07.21, 19:35 Klasyczne, żółte złoto 585. Jak nowe, bo nienoszone Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Jakie macie obrączki? 05.07.21, 19:43 Żółte złoto u nas nigdy nie wchodziło w grę, więc mieliśmy inne. A na 15 rocznicę ślubu zrobiliśmy sobie nowe (bo tamten wzór mi się znudził ), ale też nie z żółtego złota. Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Jakie macie obrączki? 05.07.21, 20:56 Zgubione. Tzn. z gruba wiem, gdzie jest, ale zapomniałam już, jak wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Jakie macie obrączki? 05.07.21, 21:05 Zwykłe, złote, przetopione po pradziadkach męża, którzy uchodzili za wzorowe stadło Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Jakie macie obrączki? 05.07.21, 21:26 A, nasze też przetopione z obrączek rodziców męża, i też uchodzili Odpowiedz Link Zgłoś
panna_meganna Re: Jakie macie obrączki? 05.07.21, 21:09 Nie chcieliśmy żółtego złota, bo zadne z nas nie nosi takiej biżuterii. Białe złoto trzeba od czasu do czasu oddać do rodowania, bo ta powłoka z czasem się wyciera. Padło na platynę. Bez zdobień, najzwyklejsze, klasyczne, zaokrąglone na zewnątrz i od środka. I wąskie. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Jakie macie obrączki? 05.07.21, 21:10 Złote, najzwyklejsze, takie lekko wypukłe. Noszę cały czas, bez zdejmowania i się jeszcze nie znudziła Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Jakie macie obrączki? 05.07.21, 21:11 Biale zloto nierodowane, czyli w odcieniu slomkowym Gladkie, półokrągłe. Odpowiedz Link Zgłoś
molik28 Re: Jakie macie obrączki? 05.07.21, 21:26 Nie noszę. Nawet nie wiem gdzie mam. Musiałabym poszukać, więc próby tym bardziej nie pamiętam. Raczej klasyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Jakie macie obrączki? 05.07.21, 21:37 Tytanowe, których solidarnie nie nosimy. Czyli mało standardowe 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Jakie macie obrączki? 05.07.21, 21:37 białe złoto, szczotkowane z brylancikiem. Zachowałam, bo ładna i a nóż się na jakichś wakacjach przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
unaluna Re: Jakie macie obrączki? 05.07.21, 22:43 Chyba ciekawe, bo poro osób mnie pyta skąd mam swoją obrączkę. Grube, z żółtego złota z bardzo oryginalnym frezem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Jakie macie obrączki? 05.07.21, 22:59 Bardzo klasyczne- złoto próby 8585, półokrągłe bez zdobień- jedynie w środku mamy grawer z naszymi inicjałami i datą ślubu. No i ja mam wąską na 4mm, mąż na 8mm bo takie zdecydowanie bardziej pasowały nam do dłoni Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_a Re: Jakie macie obrączki? 05.07.21, 23:10 Zlota, klasyczna, wzór jak za komuny. Raz cięta, bo jak pewnego razu w zaawansowanej ciązy sie obudzilam i jakas uogolnioną opuchlizną kończyn to palec byl juz fioletowy no to musieli ją odciąć. Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Jakie macie obrączki? 05.07.21, 23:11 Mieliśmy klasyczne, półokrągłe, złote. Ale znudziły mi się i na 20 rocznicę, sprawiłam nam nowe - płaskie, z grawerem w środku. Przetopione ze starych + dwa moje stare pierścionki. Nosimy niezmiennie, bo lubimy. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Jakie macie obrączki? 05.07.21, 23:14 Złota, zwykła i cieniutka...mam bardzo drobne palce (obraczka miała rozmiar chyba 8) wiec wszystkie grube by kosmicznie wyglądały. Nie noszę bo nasilają alergię kontaktową. Mąz jak poszedł kupowac mi pierscionek na zaręczyny i powiedział ze rozmiar 8,5 albo 9 ...pani podniosła brwi i zaproponowała serie komunijną Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Jakie macie obrączki? 05.07.21, 23:22 my mamy wąskie, proste, z jasnego (białego?) złota, nic takiego. za to moja siostra (i jej mąż) zadbali o obrączki takich rozmiarów, by mogły też służyć za podstawki do jajek na miękko. bardzo praktyczne podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Jakie macie obrączki? 05.07.21, 23:54 Cieniutka jak najwęższy drucik, z żółtego złota. Ledwie widoczna. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Jakie macie obrączki? 05.07.21, 23:55 Wcale nie mamy. Mieliśmy ślub bez obrączek. Żadne z nas nie nosi biżuterii więc dla nas to byla strata pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Jakie macie obrączki? 06.07.21, 00:40 Złoto, nie wiem jaka próba, chyba 585. Mam tyle pierścionków, że obrączki nie noszę. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Jakie macie obrączki? 06.07.21, 00:50 Odłożone tuz po ślubie, mamy po prapradziadkach z ich data ślubu cos ok 1900 roku. Zloto wysokiej próby bardzo miękkie wiec mało praktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś