Dodaj do ulubionych

śródziemnomorsko-garmażeryjnie

30.07.21, 19:32
Dziewczyny doświadczone w owocach morza pomóżcie.
Na wakacjach jadłam kilkukrotnie sałatkę z ośmiornicy. Nic skomplikowanego, pomidor, marynowana cebula, zioła. Smak do odtworzenia.
Prawie.
Dodatki odtworzę bez problemu.
Ale co z ośmiornicą?
Jaką ośmiornicę kupić, w całości? same macki?.
Czy mrożoną?
Czy tzw świeżą (prawdopodobnie rozmrażaną, takie sprzedają no na morskim w np. selgrosie?)
Jak tą ośmiornicę przyrządzić żeby była chrupka nie gumiasta, czy ona jest tylko zamarynowana w cytrynie czy obgotowana?

Liczę na was ematki. Pomóżcie, bo córka niejadka polubiła w tym roku w Chorwacji i chcę jej -i oczywiście sobie- taką zrobić.
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka