Dodaj do ulubionych

Kierowca rozjechał 19-latkę

31.07.21, 15:04
Na głównej złoto dla Polaków, tymczasem w Katowicach:

katowice.wyborcza.pl/katowice/7,35063,27393298,autobus-smiertelnie-potracil-19-latke-na-ul-mickiewicza-w-katowicach.html
Krąży po sieci filmik z miejsca zdarzenia: www.youtube.com/watch?v=EUyaLnQSyIM

Grupa młodych szarpie się na ulicy (tak, tak, wiem, patola), kilka osób próbuje ich rozdzielać, wśród nich młoda dziewczyna. Nadjeżdża autobus. Na chwilkę staje, a potem po prostu rozjeżdża ludzi, wciągając dziewczynę pod koła. We łbie się nie mieści. Dziewczyna zginęła na miejscu.
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:10
      Jezu niby Polska, a obrazek jak z jakichś faweli czy innych slumsów. W głowie się nie mieści.
      • leosia-wspaniala Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:13
        Prawda? Dziewczynie już się obrywa, bo miała 2 małych dzieci, a przecież hehe 19-latka, więc powinna z nimi w domu siedzieć, a nie łazić ranem po mieście. Nie wiem, co z tymi ludźmi, po prostu nie wiem i nie chcę wiedzieć chyba sad
        • borsuczyca.klusek Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:16
          Dwoje dzieci miała? Matko jaka tragedia.
        • woman_in_love Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:52
          Bo to prawda. 19 latka z dwójką małych dzieci, nad ranem, po imprezie. To jest patola.
          • karme-lowa Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:53
            woman_in_love napisała:

> Bo to prawda. 19 latka z dwójką małych dzieci, nad ranem, po imprezie. To jest
            > patola.
            I dlatego trzeba ją zabić?
            • 3-mamuska Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 16:13
              karme-lowa napisała:

> woman_in_love napisała:
              >
              > > Bo to prawda. 19 latka z dwójką małych dzieci, nad ranem, po imprezie. To
              > jest
              > > patola.
              > I dlatego trzeba ją zabić?

Nikt nie mówi ze zabić. Ale powinna myśleć o sobie i dzieciach a nie latać za facetem po ulicach zamiast dbać o siebie samą.
              • maadzik3 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 04:14
                za krótką spódniczkę miała to i zgwałcić można. straszne co tu wypisujecie. jechałam kiedyś na wsi autem. w sobotę wieczorem. przełaził ulicą pijany. na czworakach. zatrzymałam się i ustawiłam auto tak żeby go osłonić aż przepełzł. Tak, postałam dłuższą chwilę, tak nie powinien pić tyle, wczołgiwać się na jezdnię, narażać mnie na stratę 5 minut, a w ogóle siedzieć przy żonie i dzieciach. Miałam go rozjechać? Niektórzy tutaj wyraźnie sami mają ochotę kogoś zabić i cieszą się że kogoś rozjechał kierowca autobusu. Nie do wiary!
          • ponis1990 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:58
            Czemu patola, jesli zostawila pod opieką dziadkow albo ojca , a dzieci na butli? Bo dwójka? No fakt, szybko, ale nie wiemy jaka była na codzień.
            • woman_in_love Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 16:11
              ojca? a sama poszła z tymi kolesiami?
            • georgia.guidestones Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 18:08
              ponis1990 napisała:

> Czemu patola, jesli zostawila pod opieką dziadkow albo ojca , a dzieci na butli
              > ? Bo dwójka? No fakt, szybko, ale nie wiemy jaka była na codzień.
              >
              Tez imprezowalas z malym dzieckiem na stanie, zostawiajac je pod opieka poważnie chorej psychicznie babci? OJP.
              • ponis1990 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 18:20
                Nie, moja matka jest na stałe w dps. ta kuzynka mnie puszczala jak u niej mieszkalam. Wychodzilam dwa razy na rok, mlody był na butli. Chociaz nie latalam po ulicach pod kołami autobusu tylko grzecznie wracałam do domu.
          • bulzemba Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 22:19
            Nawet bez imprezy 2 dzieci w wieku 19 lat na tylko patologia
            • maadzik3 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 15:43
              aha, to wolno rozjechać? Pijaczka na ulicy też? Bo z żoną i dziećmi nie siedzi?
        • 3-mamuska Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 16:11
          leosia-wspaniala napisał(a):

> Prawda? Dziewczynie już się obrywa, bo miała 2 małych dzieci, a przecież hehe 1
          > 9-latka, więc powinna z nimi w domu siedzieć, a nie łazić ranem po mieście. Nie
          > wiem, co z tymi ludźmi, po prostu nie wiem i nie chcę wiedzieć chyba sad

W sumie to prawda powinna się dziećmi zająć, a nie latać za mięśniakiem po ulicach i zapewne pod wpływem alkoholu.

Kierowana debil ,choć w zamieszaniu mógł nie zauważyć ze wciągnęło ja pod koła. Może skupił się na tym co go do końca nagrania popychał.
        • dziennikaktywnosci Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 16:18
          leosia-wspaniala napisał(a):

> Prawda? Dziewczynie już się obrywa, bo miała 2 małych dzieci, a przecież hehe 1
          > 9-latka, więc powinna z nimi w domu siedzieć, a nie łazić ranem po mieście. Nie
          > wiem, co z tymi ludźmi, po prostu nie wiem i nie chcę wiedzieć chyba sad

No pewnie, że powinna na dooopie siedzieć. Dwuletnie dziecko? I ośmiomiesięczne?

Nie dość, że zerowy instynkt macierzyński, to jeszcze zerowy instynkt samozachowawczy.

• bistian Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 16:20
            dziennikaktywnosci napisał(a):

> No pewnie, że powinna na dooopie siedzieć. Dwuletnie dziecko? I ośmiomiesięczne
            > ?
            >
            > Nie dość, że zerowy instynkt macierzyński, to jeszcze zerowy instynkt samozacho
            > wawczy.

A po co taki głupi wpis nie na temat?
            • melisananosferatu Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 16:21
              Bo jest glupia.
            • dziennikaktywnosci Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 16:40
              bistian napisał:

> dziennikaktywnosci napisał(a):
              >
              > > No pewnie, że powinna na dooopie siedzieć. Dwuletnie dziecko? I ośmiomies
              > ięczne
              > > ?
              > >
              > > Nie dość, że zerowy instynkt macierzyński, to jeszcze zerowy instynkt sam
              > ozacho
              > > wawczy.
              >
              > A po co taki głupi wpis nie na temat?

Jak nie na temat? Kto normalny włazi przed maskę autobusu, w rozjuszony tłum?
          • iwles Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 16:23

>
            > Nie dość, że zerowy instynkt macierzyński, to jeszcze zerowy instynkt samozacho
            > wawczy.

A to ona dostała cios nożem w brzuch od tych bijących się?!?
      • sylwik7 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:14
        Samo centrum Katowic.
        • borsuczyca.klusek Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:17
          Wiadomo o co poszło? Wiem że to teraz nie ma znaczenia, ale sytuacja tak niespotykana, że kolejne pytania same się nasuwają.
          • georgia.guidestones Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 18:54
            Tez nie jestem z Katowic, ale na otwartych lokalnych grupach fb najwiecej komentarzy o tym ze kierowca wjechal w ludzi z premedytycja.
            • araceli Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 18:59
              georgia.guidestones napisała:
              > Tez nie jestem z Katowic, ale na otwartych lokalnych grupach fb najwiecej komen
              > tarzy o tym ze kierowca wjechal w ludzi z premedytycja.

Co tylko dowodzi, że ludzie nie znają znaczenia słów. Premedytacja oznacza działanie planowane.
              • iwles Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 19:07
                araceli napisała:

>
                > Co tylko dowodzi, że ludzie nie znają znaczenia słów. Premedytacja oznacza dzia
                > łanie planowane.
                >

Nigdzie nie masz określonego czasu, ile to "planowanie" ma trwać. Więc również dobrze, mogą to być 3 minuty.
                • araceli Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 19:10
                  iwles napisała:
                  > Nigdzie nie masz określonego czasu, ile to "planowanie" ma trwać. Więc również
                  > dobrze, mogą to być 3 minuty.

Absurd big_grin
                • asia.sthm Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 19:13
                  > Nigdzie nie masz określonego czasu, ile to "planowanie" ma trwać. Więc również dobrze, mogą to być 3
                  > minuty.

W tym wypadku gora pare sekund. Stal i trabil klaksonem, ktos mu szarpie drzwi to wpada w panike, rusza najpierw calkiem powoli, a potem juz ucieka przed linczem.
                  Sekundy "planowania" to jeszcze nie premedytacja. Wyszla tragedia i gdybanie tu nic nie pomoze.
                  • panna.nasturcja Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 19:26
                    I dlatego, ze ucieka przed linczem to wyraźnie skręca nie dając uciec chłopakowi, którego pcha?
                    • asia.sthm Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 19:29
                      to raczej nie wyglada na kontrolowane nie dawanie, raczej jedzie juz na durch w panice.
                      Cud ze ten chlopak sie uratowal, to fakt.
                  • memphis90 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 09:33
                    Jakim linczem? Co Ty tu wymyślasz? Grupa patoli prała się po pyskach na środku jezdni i miała w d... autobus wraz z kierowcą do czasu, kiedy nie zaczął wjeżdżać w ludzi.\

Jeśli widzisz ludzi przed sobą i myślisz "a co tam, jadę"- to już jest premedytacja.
              • forumologin Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 22:21
                wg slownika jezyka polskiego, synonimem slowa z premedytacja jest slowo CELOWO i tak nalezy rozumiec to w tym kontekscie: ze kierowca wjechal celowo w tlum ludzi.
                • araceli Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 22:37
                  forumologin napisała:
                  > wg slownika jezyka polskiego, synonimem slowa z premedytacja jest slowo CELOWO

Synonim to nie to samo znaczenie. Po raz kolejny - premedytacja to działanie zaplanowane - co zazębia się ze znaczeniem słowa celowe ale nie jest to to samo.
                  • memphis90 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 09:35
                    Nie, nie masz racji i nie jesteś w stanie przeforsować swojej wersji. Kierowca widział ludzi przed sobą, był świadomy konsekwencji potrącenia 3 pieszych osób pojazdem, którym kierował, ale świadomie i dobrowolnie gwałtownie ruszył na te osoby.
                    • dziennikaktywnosci Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 15:54
                      Mamphis - nie znasz całego kontekstu

Oni próbowali wyłamać drzwi. Gdyby tak się stało jestem pewna, że kierowca zostałby pobity, a nawet zabity.

On odpowiada też za ludzi w autobusie.

Myślę, że on często jeździ na tej trasie. Niejedno widział. Myślę, że się bardzo bał. Spanikował.

• yadaxad Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 16:04
                        Niby czemu? Ktoś tam zabijał prócz kierowcy? Widać nie kulturalną przepychankę karków, w którą dziewczyna nie bała się wejść by komuś powiedzieć - do domu.
                      • bistian Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 16:18

> Mamphis - nie znasz całego kontekstu

Nikt nie zna, ale brał poważne środki przeciwbólowe, po których nie powinien prowadzić pojazdów.
                        Miał wykroczenia drogowe, po których nie powinien kierowcą autobusu.
                        Miał problemy emocjonalne, które go dyskwalifikują jako kierowcę.

> Oni próbowali wyłamać drzwi. Gdyby tak się stało jestem pewna, że kierowca zost
                        > ałby pobity, a nawet zabity.
                        >
                        > On odpowiada też za ludzi w autobusie.

Gdyby wziął to sobie do serca, znalazłby inną pracę. W innej pracy, gdyby był agresywny, najwyżej by dostał od kolegów po gębie.

Zobaczymy, jakie będą wyniki śledztwa, ale najczęściej, w takich sytuacjach, problem jest w kilku miejscach. Facet nie powinien prowadzić autobusu, firma powinna zrobić sensowne testy i go nie przyjąć, mimo braku kierowców, a policja powinna od razu zareagować.
                        • melisananosferatu Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 16:22
                          Dobrze ujete.
                        • panna.nasturcja Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 16:40
                          W tym autobusie nie było żadnych ludzi, zjeżdżał do zajezdni.
                      • karme-lowa Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 16:51

> Mamphis - nie znasz całego kontekstu
                        >
                        > Oni próbowali wyłamać drzwi. Gdyby tak się stało jestem pewna, że kierowca zost
                        > ałby pobity, a nawet zabity.
                        >
                        > On odpowiada też za ludzi w autobusie.
                        >
                        > Myślę, że on często jeździ na tej trasie. Niejedno widział. Myślę, że się bardz
                        > o bał. Spanikował.
                        >
                        Autobus był pusty.
          • m_incubo Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 20:28
            Samo rozjeżdżanie ludzi autobusem faktycznie niespotykane, ale bójki patoli, w tym kobiet, w centrum miasta i na głównych ulicach Katowic jak najbardziej są na porządku dziennym.
            • krolewska.asma Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 20:32
              Pasażerowie jadący rano do pracy powinni brac wcześniejszy kurs wliczając czas potrzebny patrolom na pobicie się
      • fogito Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 18:03
        Raczej powszechna partologia w akcji a nie wyjątek.
    • norra.a Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:12
      No to chyba zarzut zabójstwa dla kierowcy?
      • borsuczyca.klusek Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:15
        Raczej tak, widać pełną premedytację. Nie może być mowy o nieszczęśliwym wypadku.

Od razu też przypomniał mi się kierowca autobusu, który zabił dziewczynę młotkiem czy kluczem do kół. Świr się może trafić w każdym zawodzie.
        • melisananosferatu Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 16:16
          Przypomnialo mi sie takie bardzo niefajne wydarzenie z czasow gdy mialam 25 lat. Wracalam z pracy, z siatami. Wsiadlam do autobusu, bylo sporo wolnych miejsc. Polozylam siaty na jedno z miejsc i podeszlam z portfelem do kierowcy chcac kupic bilet. Powiedzialam 'dzien dobry, poprosze zwykly (bilet)'. A kierowca ...spurpurowial i zaczal sie wydzierac 'w....laj k....wo! Spier...laj z tego autobusu!'. Wmurowalo mnie, serio. Nie wiedzialam co robic. Facet wrzeszczal a ja zlapalam siatki i wyskoczylam z autobusu. Nie pamietam czy ktos stanal w mojej obronie. Stalam na przystanku i plakalam. Jak juz doszlam do siebie to innym autobusem dojechalam do siedziby mzk z zamiarem zlozenia skargi. Z tych nerwow zapamietalam tylko numer autobusu i godzine zdarzenia ale pani ze mna rozmawiajaca udawala,ze nie wie o ktorego kierowce chodzi. Moj maz chcial tego samego dnia poszukac ze mna tego xuja i 'zapytac sie' o co mu chodzilo ale ja machnelam reka. Choc do dzis nie wiem co ja takiego zlego zrobilam (mialam odliczona kwote, bilety wtedy mozna bylo kupic u kierowcy).
          • ponis1990 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 16:31
            Mam wrazenie, że spora część kierowców autobusu ma coś z głową.
            • konsta-is-me Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 19:07
              Ja też mam takie wrażenie i zastanawiam się dlaczego??
            • ajr27 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 20:39
              Ja też tak uważam i myślę też, że wielu z nich po prostu ćpa, żeby ogarniać pracę w chorych godzinach. Vide wypadek 186 w Warszawie, gdzie naćpany kierowca pojechał z wiaduktu w przepaść. Takie mam skojarzenia i tutaj.
              • krolewska.asma Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 21:13
                My tu gadu gadu a tu minęło już wieeeeele godzin od wypadku i nie podano przyczyny a wiec musi być złożona

Poczekajcie z oczernianiem kierowcy wiec może wasze aniołki smyrajace się na środku ulicy jednak nie są takie święte
                • ajr27 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 22:06
                  Ale zrozum, że przedstawienie jednej opinii dot danego zdarzenia nie definiuje całości poglądu danej osoby na to zdarzenie!
                • memphis90 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 09:37
                  Jakiego wypadku? To tam jeszcze jakiś wypadek był...?
            • dziennikaktywnosci Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 15:56
              ponis1990 napisała:

> Mam wrazenie, że spora część kierowców autobusu ma coś z głową.
              >

Ja myśle, że zdecydowana większość pasażerów ma jednak bardziej coś z głową.

• melisananosferatu Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 16:01
                Oczywiscie. Ja np zostalam zbluzgana i wyrzucona z autobusu gdy probowalam kupic bilet bo to ja mam cos z glowa a nie idiota, ktory mnie zwyzywal.
                Widzialas filmiki z nagrania? On najpierw potracil jedna dziewczyne, zatrzymal sie, potem ruszyl, potracil 19latke wlokac ja pod kolami i ruszyl na chlopaka, ktory uciekal a potem jakby nigdy nic zaczal s...c z miejsca morderstwa. Z glowa to maja wszyscy, ktorzy go bronia.
                • vickylove Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 17:32
                  melisananosferatu napisał(a):

> Oczywiscie. Ja np zostalam zbluzgana i wyrzucona z autobusu gdy probowalam kupi
                  > c bilet bo to ja mam cos z glowa a nie idiota, ktory mnie zwyzywal.
                  > Widzialas filmiki z nagrania? On najpierw potracil jedna dziewczyne, zatrzymal
                  > sie, potem ruszyl, potracil 19latke wlokac ja pod kolami i ruszyl na chlopaka,
                  > ktory uciekal a potem jakby nigdy nic zaczal s...c z miejsca morderstwa. Z glo
                  > wa to maja wszyscy, ktorzy go bronia.

ofkors.facet byl nacpany,rozjechal dziewczyne celowo.gdyby ten uciekajacy chlopak sie potknal ,bylby druga ofiara.

wszyscy debile z tego watku broniacy kierowcy powinni sie spalic ze wstydu
      • hannah_weaver Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 22:45
        norra.a napisała:

> No to chyba zarzut zabójstwa dla kierowcy?

Ze szczególnym okrucieństwem sad a z pewnością z premedytacją.
        • araceli Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 22:46
          hannah_weaver napisała:
          > Ze szczególnym okrucieństwem sad a z pewnością z premedytacją.

I kolejna, która język polski przerósł...
          • sniyg Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 22:52
            araceli napisała:

> hannah_weaver napisała:
            > > Ze szczególnym okrucieństwem sad a z pewnością z premedytacją.
            >
            > I kolejna, która język polski przerósł...
            >
            No ciebie przerasta bo to oznacza również działanie ze świadomością. Trudno wjeżdżając autobusem w ludzi takiej świadomości nie mieć.
            • araceli Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 22:56
              sniyg napisał:
              > No ciebie przerasta bo to oznacza również działanie ze świadomością. Trudno wje
              > żdżając autobusem w ludzi takiej świadomości nie mieć.

Po raz enty w tej dyskusji - istotą premedytacji jest PLANOWANIE. Tak ciężko przyswoić? Tak - osoba planująca działa celowo i działa ze świadomością co absolutnie nie oznacza implikacji w przeciwnym kierunku.
              • sniyg Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 22:57
                araceli napisała:

> sniyg napisał:
                > > No ciebie przerasta bo to oznacza również działanie ze świadomością. Trud
                > no wje
                > > żdżając autobusem w ludzi takiej świadomości nie mieć.
                >
                >
                > Po raz enty w tej dyskusji - istotą premedytacji jest PLANOWANIE. Tak ciężko pr
                > zyswoić? Tak - osoba planująca działa celowo i działa ze świadomością co absolu
                > tnie nie oznacza implikacji w przeciwnym kierunku.
                >
                Nie krerynko, to słowo ma kilka znaczeń, oznacza również świadomość czynu.
                • araceli Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 23:04
                  sniyg napisał:
                  > Nie krerynko, to słowo ma kilka znaczeń, oznacza również świadomość czynu.

sjp.pwn.pl/premedytacja
                  1. «ułożenie planu jakiegoś działania, zwykle wbrew czyimś oczekiwaniom lub na czyjąś szkodę»
                  2. «dokładne zaplanowanie i przygotowanie przestępstwa»

sjp.pwn.pl/doroszewski/premedytacja;5481442.html
                  pl.wiktionary.org/wiki/premedytacja

Wróć do szkoły.
                  • memphis90 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 09:40
                    1. «ułożenie planu jakiegoś działania, zwykle wbrew czyimś oczekiwaniom lub na czyjąś szkodę»
                    No to czego nie zrozumiałaś? Kierowca zablokowanego przez bójkę autobusu wymyślił naprędce plan, w którym przejeżdza po trojgu ludzi. Nie działał przypadkiem, nie wpadł w poślizg, pijana dziewczyna nie wpełzła mu na czworakach przed maskę. Nigdzie nie jest powiedziane, że planowanie musi trwać min pół roku. Plan oznacza celowość i może powtać w kilka sekund. I tak było.
                    • araceli Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 09:53
                      memphis90 napisała:
                      Plan oz
                      > nacza celowość i może powtać w kilka sekund. I tak było.
                      >

Majaczysz w oparach absurdu.
                      • q_fla Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 12:07
                        Araceli jesteś po prostu głupia.
                        • araceli Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 12:27
                          q_fla napisała:
                          > Araceli jesteś po prostu głupia.

Bo znam znaczenie słów?
                        • 7katipo Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 16:22
                          Męcząco i upierdliwe głupia.
            • gulcia77 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 23:08
              Nie wiem, czy to takie pewne. Zanim w Calais zrobili porządek z obozem uchdźców, mój osobisty chłop pobił trzech, kiedy wdarli mu się do kabiny i ukradli lapka i teczkę z dokumentami. Nie pamięta za wiele z całego zajścia. Na szczęście żandarmeria była w pobliżu i była szybka reakcja.
      • kasia.kowal123 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 07.09.21, 08:53
        Na pewno nie powinien jej rozjechać,ale co robiła matka nad ranem na ulicy (miała przecież dziecko)z szemranym towarzystwie i do tego brała udział w bójce, nie powinna być z dzieckiem?) to by się to straszne nieszczęście nie stało,kierowca jest winny,ale nie lubię takiego zakłamania,że dziewczyna była "święta", trzeba zawsze szerzej spojrzeć na sprawę- a nie wąskotorowo
        • profes79 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 07.09.21, 08:59
          Oczywiście. Karą za wyjście na miasto powinno być rozjechanie przez naćpanego kierowcę. A co. NIech kobieta zna swoje miejsce (przy zlewozmywaku).
        • z_lasu Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 07.09.21, 11:29
          A ci wszyscy mężczyźni, którzy tam byli, to bezdzietni? Co robili nad ranem na ulicy w szemranym towarzystwie, nie powinni być przy dzieciach???
          • potworia116 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 07.09.21, 11:30
            100%
    • volta2 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:13
      o rany, gość nie wyjdzie z pudła, ale żeby w takich katowicach takie sceny? w 21 roku?
      • georgia.guidestones Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 17:42
        volta2 napisała:

> o rany, gość nie wyjdzie z pudła, ale żeby w takich katowicach takie sceny? w
        > 21 roku?
        Bo w '20 roku w katowicach najstarsi matuzalemi nie mieli pojecia o absolutnie zadnej patologii, a teraz pani, pół roku później, to równia pochyla z efektem kuli snieznej. Udala ci sie wtopa.
        • tanebo001 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 18:21
          www.infokatowice.pl/2016/05/09/coraz-mieszkancow-bezrobocie-patologia-srodmiescie-jedna-najbardziej-zdegradowanych-dzielnic/
      • dziennikaktywnosci Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 16:03
        volta2 napisała:

> o rany, gość nie wyjdzie z pudła, ale żeby w takich katowicach takie sceny? w
        > 21 roku?

Mam nadzieję, że jakiś dobry adwokat się zgłosi i wcale do tego pudła nie trafi.
        Oby.

Biedny człowiek. Jak on musiał się bać.

Wolę taki scenariusz niż taki, że wyciągają go z tego autobus i biją na śmierć. Ciężko pracującego człowieka.

Jakaś głupia ta dziewczyna. Dwójka malutkich dzieci, a ona dupą próbuje zatrzymać autobus. Zero instynktu samozachowawczego. Normalna kobieta spieprza widząc taką sytuację, a nie próbuje rozdzielić bijących się facetów. Nikomu tym nie pomogła.

• melisananosferatu Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 16:05
          Biedny. Nacpany, wyrzucony z poprzedniej pracy za wykroczenia drogowe. Oj, biedny.
          • yadaxad Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 16:11
            Naprawdę tak trudno zauważyć, że nikt tam nie mordował prócz supermana kierowcy?
    • malenka9 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:13
      Morderca.
    • asia_i_p Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:16
      Co on próbował zrobić? Bo że rozjechać człowieka, po prostu nie wierzę. Liczył, że oni mu się rozpierzchną jak gołębie? Kretyn kompletny, biedna dziewczyna, biedne dzieciaki.
      • volta2 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:24
        z biednymi dzieciakami to bym dyskutowała
        już się nie rozpędzaj
        • iwles Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:34
          volta2 napisała:

> z biednymi dzieciakami to bym dyskutowała
          > już się nie rozpędzaj

Dlaczego?
        • berdebul Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:39
          Pewnie chodziło o dzieci tej rozjechanej.
        • panna.nasturcja Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:43
          Jak ma się nie rozpędzać? Uważasz, ze dzieci tej dziewczyny są w jakikolwiek sposób winne?
          Ty jesteś jednak koszmarna!
          Pomijam już, ze tych ludzi na ulicy tez kierowca nie miał prawa celowo i świadomie rozjechać, bez względu na to jaką patologią niby byli.
        • asia_i_p Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:47
          Ja nie mówię o tłukących się chłopakach, tylko o osieroconych dwulatku i siedmiomiesięczniaku.
          • iwles Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:52
            asia_i_p napisała:

> Ja nie mówię o tłukących się chłopakach, tylko o osieroconych dwulatku i siedmi
            > omiesięczniaku.
            >

Niestety, volta2 też.
            • volta2 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 18:02
              nie, uznałam że skoro wczoraj 19 latek był małym misiaczkiem którego trzeba holować w dorosłość, to tutaj asia też użala się nad losem tych dzieci ulicy. też miała laska 19 lat, wiesz lepiej kogo ja miałam na myśli? brawo, ale nie tym razem
              • iwles Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 18:11
                volta2 napisała:

> nie, uznałam że skoro wczoraj 19 latek był małym misiaczkiem którego trzeba hol
                > ować w dorosłość, to tutaj asia też użala się nad losem tych dzieci ulicy. też
                > miała laska 19 lat, wiesz lepiej kogo ja miałam na myśli? brawo, ale nie tym ra
                > zem

Trzeba być analfabetą, żeby nie zrozumiec, jakie dzieciaki Asia_i_p miała na myśli.
                • volta2 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 18:23
                  w moim świecie 19 latkowie nie mają własnych dzieci, więc założyłam, że chodzi jej o grupę tych "dzieci" z ulicy, asie uważam za pikajace serduszko, więc tak, jak najbardziej mi pasowało

no ale ty wiesz lepiej, conie?

• iwles Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 18:50
                    volta2 napisała:

> w moim świecie 19 latkowie nie mają własnych dzieci, więc założyłam, że chodzi
                    > jej o grupę tych "dzieci" z ulicy
                    >

A ty skąd niby wiesz ile lat mieli pozostali uczestnicy zdarzenia?
                    • volta2 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 20:56
                      nie wiem, nie wiedziałam też w chwili pisania postu, że 19 letnia patusia zdążyła się już rozmnożyć. w sumie przynajmniej nie została bohaterką kampani pt. nie zdążyłam...

• profes79 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 22:43
                        Jesteś kretynką. W każdym wątku to dobitnie udowadniasz.
              • memphis90 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 09:44
                >nie, uznałam że skoro wczoraj 19 latek był małym misiaczkiem którego trzeba holować w >dorosłość,
                No ale już ustaliliśmy, że żadne z was nie jest przykładem dobrego rodzica - a Ty w kolejnym wątku szukasz usprawiedliwienia dla waszego wdupiamania własnego dziecka i drobienia nogami w niecierpliwym oczekiwaniu na jego porażkę?
          • leia33 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 17:04
            Oczywiście, każde życie jest bezcenne, szkoda dziewczyny, co nie zmienia faktu, że matka dwójki dzieci powinna być przy nich a nie wśród patologii na ulicy. To małe dzieci, mają dużą szansę na adopcję, mam nadzieję, że znajdą rodzinę, która odpowiednio się nimi zaopiekuje.
            • runny.babbit Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 17:11
              Ciekawe, może wątek założyć co powinna matka dwójki dzieci, zwłaszcza młodych. Bo że można ją rozjechać z premedytacją, to już wiemy.
              • berdebul Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 17:21
                Ciężarna 16-latka powinna być na radarze służb, dzięki czemu być może nie dochowałaby się kolejnego bombelka jeszcze przed ukończeniem szkoły.
                • asia.sthm Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 17:31
                  > Ciężarna 16-latka powinna być na radarze służb, ...

wczesniej powinna miec dostep do edukacji seksualnej, pozniej do darmowej antykoncepcji, a ewentualnie pozniej dostep do aborcji, wsparcia rodzicow i dobrze dzialajacego systemu panstwa.
                  • berdebul Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 20:56
                    Tak, tak i asystenta, który będzie jej przypominał skąd się biorą dzieci. Ani edukacja, ani dostęp do antykoncepcji, ani do aborcji nie sprawia, ze 16-łatki nie rodzą.
                  • kornelia_sowa1 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 22:10
                    ahahahahaha

Dostęp to edukacji seksualnej?
                    Moze w szkole????

W takim razie zakład, ze byłaby w tym czasie na wagarach

"pozniej do darmowej antykoncepcji, "

o tak, tu się zgodzę

"a ewentualnie pozniej dostep do aborcji"

Aborcja to nie zabawa i bułka z masłem- raczej niektorych to sie powinno chyba sterylizować. Są tacy, co nie będą rodzicami jak nalezy ani w wieku 17 ani w wieku 37 lat.
                    19 lat to jeszcze młodość, ale jednak ludzie posiadający mózg nie uganiają się wtedy za patologicznymi znajomymi/kolegami/konkubentami , którzy w godzinach porannych sa naprani w 4 dudy, agresywni

Kierowca też idiota- pewnie myślaół, ze jak ruszy to oni się teleportują w sekundzie na bok. Nie saze, zeby był siwadomy co robi i jakie moga być konsekwencje. Ćwierćinteligent.

Szkoda dziewczyny, szkoda jej dzieci
                • asia.sthm Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 17:32
                  > Ciężarna 16-latka powinna być na radarze służb, ...

wczesniej powinna miec dostep do edukacji seksualnej, pozniej do darmowej antykoncepcji, a ewentualnie pozniej dostep do aborcji, wsparcia rodzicow i dobrze dzialajacego systemu panstwa.
                  • borsuczyca.klusek Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 17:42
                    Rozważanie w tym miejscu jak prowadziła się ofiarą jest bez sensu. Nie ma żadnego znaczenia wobec tego co się wydarzyło.
                    • araceli Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 17:43
                      borsuczyca.klusek napisała:
                      > Rozważanie w tym miejscu jak prowadziła się ofiarą jest bez sensu. Nie ma żadne
                      > go znaczenia wobec tego co się wydarzyło.

Fakt stania na jezdni jakby jednak ma...
                      • borsuczyca.klusek Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 18:44
                        araceli napisała:

> borsuczyca.klusek napisała:
                        > > Rozważanie w tym miejscu jak prowadziła się ofiarą jest bez sensu. Nie ma
                        > żadne
                        > > go znaczenia wobec tego co się wydarzyło.
                        >
                        > Fakt stania na jezdni jakby jednak ma...
                        >

Fakt stania ma. Stan posiadania dzieci z kim i dlaczego nie ma.
                        • kokosowy15 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 19:30
                          Fakt stania na jezdni nie ma. Kierującemu nie wolno rozjeżdżać człowieka w żadnym miejscu. Ma także obowiązek takiego działania, dzięki któremu uniknie kolizji.
                          • krolewska.asma Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 19:37
                            Czy wolno zatem atakować autobus i rozwalać drzwi próbując zlinczować kierowcę ?
                            Jakie są procedury wtedy ?
                            Ma dać rozwalić pojazd i zostać zabitym ?
                            • kokosowy15 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 20:48
                              Widziałaś tam próbę linczu?
                    • z_lasu Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 21:19
                      > Rozważanie w tym miejscu jak prowadziła się ofiarą jest bez sensu.

To jest coś absolutnie obrzydliwego. Aż nie wierzę, że to czytam. A gdyby rozjechany został facet, to też ematki by rozważały jak się prowadził, ile dzieci spłodził i kto się nimi w tym czasie zajmował???
                      • araceli Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 21:23
                        z_lasu napisała:
                        > A gdyby rozjechany został facet,
                        > to też ematki by rozważały jak się prowadził, ile dzieci
                        > spłodził i kto się nimi w tym czasie zajmował???

Zapewne - jakby facet, który spłodził 2 dzieci z nastolatką zginął pod kołami autobusu w czasie bójki na ulicy nie zostały okrzyknięty bohaterem.
                        • z_lasu Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 21:32
                          Jakoś dziwnie pewna jestem, że nikt by się nie zastanawiał "dlaczego nie był w tym czasie przy dzieciach".
                          • krolewska.asma Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 21:44
                            Miał karmić je piersią ?
                            • z_lasu Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 21:58
                              A wszystkie matki karmią 2-latki i 7-miesięczniaki piersią?
                              • krolewska.asma Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 22:03
                                Karmią czy tam smyraja w łóżku
                                Rzadko matki małych dzieci walczą na autostradach, bardziej prawdopodobne jest ze dają pierś kiedy inni walczą
                                • z_lasu Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 22:29
                                  I co w związku z tym? Jeśli któraś robi inaczej to znaczy, że zasługuje na śmierć? Bo tak wynika z rozkmin w tym wątku.
                • triss_merigold6 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 17:37
                  Podobnie jak chłopak/mężczyzna który zrobił jej brzuch, nieprawdaż?
                  • berdebul Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 20:28
                    Oczywiście. Płeć nie ma znaczenia. Jeżeli już doszło do czegoś takiego, to znowu działanie służb, żeby zabezpieczyć dzieci i ustawić rodzicom priorytety, które powinny być skupione na dobrostanie bombelków, a nie na burdach ulicznych.
            • asia.sthm Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 17:14
              > co nie zmienia faktu, że matka dwójki dzieci powinna być przy nich a nie wśród patologii na ulicy.

Jak latwo ci oceniac co powinna robic zeby nie zginac pod kolami autobusu.

> To małe dzieci, mają dużą szansę na adopcję,

Myslisz ze i tatus tez zginal tragicznie, dziadkowie z obu stron, jakies rodzenstwo... wszyscy wygineli?
            • panna.nasturcja Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 17:34
              Jaką adopcję? Przecież zginęła matka. Jest jeszcze ojciec i pewnie dziadkowie, ktoś przecież był opiekunem prawnym dziecka nieletniej.
              Tu nie cała rodzina zginęła tylko matka, o adopcji nie ma mowy.
            • georgia.guidestones Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 17:46
              leia33 napisała:

> Oczywiście, każde życie jest bezcenne, szkoda dziewczyny, co nie zmienia faktu,
              > że matka dwójki dzieci powinna być przy nich a nie wśród patologii na ulicy. T
              > o małe dzieci, mają dużą szansę na adopcję, mam nadzieję, że znajdą rodzinę, kt
              > óra odpowiednio się nimi zaopiekuje.
              Autor dzieci i rodziny obojga musieliby najpierw na pstrykniecie palcami zrzec sie jakichkolwiek praw do dzieci (lacznie ze swiadczeniami pienieznymi).
              Urwalas sie kobieto, nawet nie z choinki, a z potężnej sekwoi.
            • maly_fiolek Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 02.08.21, 07:50
              > że matka dwójki dzieci powinna być przy nich a nie wśród patologii na ulicy.
              Matka dwójki dzieci też ma prawo do zabawy i wyjścia raz na jakiś czas się pobawić, coby nie sfiksować.
          • georgia.guidestones Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 17:43
            asia_i_p napisała:

> Ja nie mówię o tłukących się chłopakach, tylko o osieroconych dwulatku i siedmi
            > omiesięczniaku.
            >
            Volta bez podwojnego gazu nie odpali forum, jak zwykle ostatnio.
      • dziennikaktywnosci Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 16:09
        asia_i_p napisała:

> Co on próbował zrobić? Bo że rozjechać człowieka, po prostu nie wierzę. Liczył,
        > że oni mu się rozpierzchną jak gołębie? Kretyn kompletny, biedna dziewczyna, b
        > iedne dzieciaki.
        >

A gdyby za kierownicą siedział Twój mąż? Przez miesiące, a nawet lata zmagałby się z taką patologią, martwiąc się o bezpieczeństwo swoje i pasazerow.

Gdyby pozwolił na to, żeby wdarli się do tego autobusu (bo przecież próbowali otworzyć drzwi), wyciągnęli go i skopali na śmierć...

Wolałabyś taki scenariusz? Wtedy by nie był kretynem?
        Przecież on się bał...na pewno nie chciał zabić tej dziewczyny.

Ja bym wolała męża odwiedzać w więzieniu niż na cmentarzu. Serio.

• asia_i_p Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 20:25
          Gdyby za kierownicą siedział mój mąż, to najprawdopodobniej by jednak nikogo nie rozjechał, bo nie próbowałby robić za szeryfa ulicy podjeżdżając do bijącego się towarzystwa i rozpychając je autobusem.

Raz omal nie zahaczył lusterkiem po zmroku faceta. Facet był ubrany na czarno, bez odblasków, szedł wąskim poboczem i był "po użyciu" (nie pijany, ale widać, że po alkoholu). Według e-matkowego kodeksu z tego wątku mąż powinien go był tam zostawić, żeby go ktoś następny potrącił, bo pijącego i nierozsądnego (brak odblasków) nie szkoda, a zresztą to nie jego odpowiedzialność. Tym niemniej, zaprosił go do samochodu i podwiózł do domu, właśnie po to, żeby go ktoś nie potrącił. Być może zmarnował pół godziny, a być może uratował facetowi życie.
    • veryvery Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:17
      Co ten kierowca sobie myślał? Szokująca scena, powinien odpowiadać jak za zabójstwo z premedytacją
      • taniarada Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:31
        veryvery napisała:

> Co ten kierowca sobie myślał? Szokująca scena, powinien odpowiadać jak za zabój
        > stwo z premedytacją
        Nic nie myślał miał czekać aż wyważą drzwi? Cygan zawinił a kowala powieszą...Gdzie była policja?
        • little_fish Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:37
          A zamierzali? Bo na filmie widać że się kłębili przed autobusem. Tam nie ma drzwi.
        • veryvery Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:37
          Nikt tam drzwi nie wyważał, skąd ci się to wzięło. Kierowca z premedytacją wjeżdżał w ludzi.
          • asia_i_p Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:50
            Ktoś pisał w komentarzu do filmu na youtube, że ci młodzi próbowali otwierać drzwi. Tak ten komentarz brzmiał, jakby miał wiedzę spoza filmu.
            • taniarada Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:57
              asia_i_p napisała:

> Ktoś pisał w komentarzu do filmu na youtube, że ci młodzi próbowali otwierać dr
              > zwi. Tak ten komentarz brzmiał, jakby miał wiedzę spoza filmu.
              >
              To samo czytałem. W sieci krążą także spekulacje, ze nastolatka mogła zostać celowo wepchnięta pod jadący autobus.

-
              • asia_i_p Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 16:00
                Jednak to, co on zrobił, było skrajnie niebezpieczne. Ruszył, mając ludzi poza polem widzenia, na drodze autobusu. Tego się, moim zdaniem, nie da wybronić.
                • memphis90 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 16:40
                  Jak "poza polem widzenia"? Co Ty opowiadasz??? Kierowca DOSKONALE widzi ludzi przed maską autobusu, no chyba, że by się wczołgali pod koła...
                  https://img.joemonster.org/images/vad/img_44190/d361e15d31710d4c6a53a5474631f443.jpg https://transportnews.eu/beta/wp-content/uploads/2017/09/DSC_0088.jpg
              • little_fish Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 16:05
                Na filmie żadnego wepchnięcia nie widać. Dziewczyna stoi tyłem do autobusu, kawałek od niego, więc kierowca musiał ją widzieć.
              • melisananosferatu Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 16:33
                Jesli nawet ktos cos probowal to blokuje sie drzwi i dzwoni po policje. Tyle. Ten swir celowo rozjechal dziewczyne.
          • asia.sthm Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:50
            > Nikt tam drzwi nie wyważał, skąd ci się to wzięło.

Ktos te drzwi przy kierowcy jednak szarpnal - mogl spojrzec w bok co tam sie dzieje i spanikowac. Piorun wie co bylo wczesniej.
            Dobrze ze jest to nagranie, a moze tez jest ich wiecej z kilku stron. Nie bedzie trudno odtworzyc przebiegu tego fatalnego zdarzenia. Straszne!
          • taniarada Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:52
            veryvery napisała:

> Nikt tam drzwi nie wyważał, skąd ci się to wzięło. Kierowca z premedytacją wjeż
            > dżał w ludzi.
            Nie widziałem filmu .Czytam na pewnym blogu komentarze.Może spanikował .Nie jestem tu alfą i omegą .Staram się być obiektywny .Nic tu nie dają kłótnie.
            • veryvery Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:59
              Ty nie jesteś obiektywny a sądy formułujesz na podstawie komentarzy z jakiegoś bloga. Twoje wypowiedzi w tej sprawie nie są wyważone I neutralne, tylko oceniające, ty już zająłeś stanowisko.
              • taniarada Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 16:08
                veryvery napisała:

> Ty nie jesteś obiektywny a sądy formułujesz na podstawie komentarzy z jakiegoś
                > bloga. Twoje wypowiedzi w tej sprawie nie są wyważone I neutralne, tylko ocenia
                > jące, ty już zająłeś stanowisko.
                No i co z tego .Co dają te kłótnie? Mam opowiedzieć że to morderca.I jesteś zadowolona. . Zgodnie z procedurą, policjanci mają 48 godzin na zgromadzenie materiału dowodowego w tej sprawie w celu przedstawienia zarzutów" - powiedziała PAP rzeczniczka katowickiej policji podkomisarz Agnieszka Żyłka .Jeśli mu coś udowodnią to przeproszę i założę osobny wątek .Ja już nie jarzę waszych nicków.
      • konsta-is-me Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 19:12
        Na nagraniu widać,że oni usiłowali otworzyć siła drzwi autobusu...
        I pewnie awantura trwała już dłuższy czas, może grozili kierowcy i pasażerom.
        Jakoś nie wydaje mi się żeby autobus nadjechał nagle i wszystkich celowo rozjechał.
        A że kierowcy puscily nerwy ...
        Tutaj to jest wyrwane z kontekstu, nie wiadomo co tam się wcześniej działo.
        Jakoś wątpię żeby "niewinne dzieciaczki", jak to część matek uważa, bawiły się grzecznie na ulicy, przypadkowo blokując autobus, a wredny kierowca złośliwie w nie wjechał ,bo taki miał kaprys.
        Musiało się tam cóż dużego dziać od jakiegoś czasu,na ulicy .
        • maadzik3 Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 03:57
          nic takiego nie widać. widać autobus który nadjechał, stanął, osoby interweniujące wobec bijących się (w tym ofiarę stojącą tyłem do autobusu 2-3 metry przed nim) i autobus ponownie ruszający z dużym przyspieszeniem i uderzający ofiarę z tyłu w plecy i głowę. To jest zabójstwo Które jest możliwe i z zamiarem bezpośrednim (nie wiem czy był) i z ewentualnym (był na pewno). Nie, nikt autobusu nie zdobywał a posterunek jest tuż obok
          • dziennikaktywnosci Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 16:12
            maadzik - na szczęście w środku byli świadkowie i kamery, i zweryfikująto twoje pieprzenie.
            • cruella_demon Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 01.08.21, 16:17

> maadzik - na szczęście w środku byli świadkowie i kamery, i zweryfikująto twoje
              > pieprzenie.

No na szczęście. Dzięki temu postawiono mu zarzut zabójstwa i jest szansa że posiedzi.
    • geez_louise Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:18
      Horror na żywo, po co ja to oglądałam…
      • taniarada Re: Kierowca rozjechał 19-latkę 31.07.21, 15:29
        geez_louise napisała:

> Horror na żywo, po co ja to oglądałam…
        >
        Po co .Lepiej było pisać o kiszonej kapuście.