Dodaj do ulubionych

Przyjęcie robię...porad i pomysłów potrzebuję

04.08.21, 09:48
Przyjęcie w ogrodzie-18 tka syna, obiad dla rodziny-babcia,ciotki,wujkowie ,dwójka dzieci 10 i 12 lat,łącznie 15 osób.
Do dyspozycji dwa grille,palenisko (bez rusztu,niestety,a już chyba nie dokupię ,bo finansowo popłynę) ,kuchenka gazowa dwupalnikowa.
Co ematka przygotowuje do jedzenia i picia ,mając w/w sprzęt do dyspozycji ,żeby było i elegancko i smacznie i jednocześnie na luzie (nie przewidujemy sztywnego siedzenia przez stole ,tylko gry i zabawy ogrodowe różne).
Tort i ciasto mam zamówione,nie wiem, czy jeszcze jakiś deser do tego np.lody mrożone w połówkach owoców (cytryna,pomarańcza) .Czy nie będzie za dużo?
Wymyśliłam na razie ,źe na początek będzie pomidorowa w dwóch wersjach-na ciepło krem z czymś eleganckim i na zimno-gazpacho, a potem nie wiem właśnie mogę zrobić gar strogonowa ,bo dobry mi wychodzi, gołąbki? To się w sumie odgrzeje bez kłopotu
Potrawy z grilla średnio mi wychodzą, a warto byłoby ten grill wykorzystać-zwykla kiełbasa chyba nie bardzo pasuje ,karkówka? Plus dwie surówki a potem jeszcze jakaś sałatka i coś na zimno?
Jest sens kupować owoce? W ogrodzie dojrzewają borówki i trochę malin ,zawsze można zerwać na bieżąco, chyba,że sałatka owocowa podana w połówce arbuza?
Chciałabym, by dobrze ten obiad wypadł, tydzień później syn robi jeszcze imprezę dla kolegów, ale tu już się nie zamierzam przejmować, zresztą sam mówi,źe piwo i Kiełbasa na grilla wystarczą.
Nie mam doświadczenia w organizacji większych przyjęć, impreza za ponad tydzień, więc trochę czasu jest na przygotowanie .
Poradźcie proszę, doswiadczone kobiety, co Wam się sprawdza, żeby było smacznie ,elegancko ,ale swobodnie.
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka