Dodaj do ulubionych

Kto ma brwi permanentne?

28.08.21, 18:58
Potrzebuję opinii. smile
Moje brwi są tragiczne, a kosmetyczkę widziały ostatnio przed pandemią. Próbuję sama w domu skubać i hennować, ale to nie to samo, jak były brzydkie, tak są. Umówiłam się znowu do kosmetyczki, ale tu się srodze zdziwiłam, bo cena zdążyła wzrosnąć z 40zł do 60zł. Moje brwi wołają o hennę mniej więcej co 3 tygodnie, więc wychodzi jak nic tysiak rocznie. W tej sytuacji chyba lepiej będzie zrobić permanentne, bo zapłacę tyle samo, a odpadnie konieczność umawiania się co chwilę do salonu. Interesują mnie następujące kwestie:

1. Czy to się faktycznie utrzymuje 1,5 roku.

2. Jaki jest rzeczywisty koszt. W moim mieście (duże wojewódzkie, nie Warszawa) rozpiętość cenowa to 700-1500zł. Najtańszych wiadomo, nie biorę nawet pod uwagę. Płaci się w ciągu tego 1,5 roku za jakieś korekty?

3. Czy to oznacza koniec z wizytami u kosmetyczki, tzn. wystarczy, że sobie sama w domu wyskubię to, co odrasta poza linią makijażu, czy jednak trzeba będzie przejść się na regulację?

4. Warto? smile
Obserwuj wątek
    • piataziuta Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 19:15
      Nie rób sobie tej krzywdy i bezguścia. 🤦

Magdalena ma, ale ona się próbuje oszpecać różnymi zabiegami dość regularnie, ale zwykle bez większego sukcesu. big_grin
      • magdallenac Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 19:20
        Nie denerwuj mnie ziuta, brwi akurat sie udaly.😼
        • piataziuta Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 19:50
          big_grin
          No nie oszpeciłaś się nimi, ale innym bym już ich za bardzo nie polecała. tongue_out
          • magdallenac Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 19:53
            Polecam! Z calego serca polecam😀
            • piataziuta Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 20:09
              🤣
        • engine8 Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 20:37
          Tylko ze to z daleka widac i pierwsze co sie rzuca w oczy to "fejk" brwi.
          Jesli taki byl cel to rzeczywscie pelny sukces. smile
      • mashcaron Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 20:13
        A mnie się bardzo podobają brwi Magdaleny. Aż się sama zaczęłam zastanawiać czy sobie nie zrobić, ale boję się że efekt będzie... inny :p
        • borsuczyca.klusek Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 20:20
          W którym wątku można podziwiać?
          • mashcaron Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 20:35
            Np. W "jesteście z siebie zadowolone?"
            • znowu.to.samo Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 17:44
              O, to ide oglądnąć te brwi
              Ale prawdą jest że bardzo rzadko takie salonowe brwi wyglądają ładnie. Ja swoje poprawiam specjalnym flamastrem do brwi
        • ludzikmichelin4245 Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 20:37
          Mnie również!
        • piataziuta Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 20:54
          mashcaron napisała:

> A mnie się bardzo podobają brwi Magdaleny. Aż się sama zaczęłam zastanawiać czy
          > sobie nie zrobić, ale boję się że efekt będzie... inny :p

Magdalena ma ciemne włosy, ciemne oczy i oprawę, ciemną karnację i te jej brwi się w tę urodę wtapiają.
          U Ciebie przy ciemnych włosach, jasnej skórze i jasnych oczach może być różnie. Ja bym się trochę bała.
          U Hiacynty, pomysł na permanentne brwi, to - moim zdaniem - przepis na urodową katastrofę.
          • mashcaron Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 21:00
            Ja się raczej nie zdecyduję, za bardzo boję się gąsienic :p
            • mashcaron Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 21:20
              Z resztą, właśnie zobaczyłam ile to u mnie kosztuje i sorry, ale 350- 500€ za brwi to nie dam, jeszcze mnie nie pojebało :p
              • znowu.to.samo Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 17:45
                Że ile??? Chyba ci się zera omyłkowo podały
                • mashcaron Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 18:38
                  Nie, zera są ok:p
                  Przykładowe cenniki z salonów w mojej okolicy :p
              • piataziuta Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 22:33
                mashcaron napisała:

> Z resztą, właśnie zobaczyłam ile to u mnie kosztuje i sorry, ale 350- 500€ za b
                > rwi to nie dam, jeszcze mnie nie pojebało :p

że, kurła, co??? big_grin
                • mashcaron Re: Kto ma brwi permanentne? 30.08.21, 11:19
                  No zobacz sobie cenniki, wkleilam wyżej :p skutecznie mnie to wyleczyło z myślenia o brwiach:p
          • hiacynta.bukiet123 Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 21:09
            piataziuta napisała:

> U Hiacynty, pomysł na permanentne brwi, to - moim zdaniem - przepis na urodową
            > katastrofę.

Ja jestem mistrzem urodowych katastrof typu spalenie włosów dekoloryzatorem, przefarbowanie się na paskudny odcień rudego i tym podobne pomysły, więc cieszę się, że zapytałam. Z brwiami też już raz zaliczyłam wtopę, kiedy w dniu wylotu na urlop postanowiłam jeszcze skoczyć do pobliskiego centrum handlowego na hennę. Losowa kosmetyczka zrobiła mi dwie czarne krechy jak od flamastra za cenę dwukrotnie wyższą, niż zwykłam płacić. Zepsuło mi to potem połowę zdjęć z urlopu. uncertain
            • piataziuta Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 21:28
              No to dobrze, że zapytałaś. smile
              Zapuszczaj, a potem proś o instrukcję co dalej - ematka pomoże. wink
          • ursydia Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 21:17
            Ziuta, ale nikt przy Twoim typie urody nie zrobi Ci czarnych krech, raczej coś w kolorze szarym. I inaczej byś mówiła jakbyś tych brwi nie miałasmile
            I nie ma czegoś takiego jak bezguście, dla innych bezguściem będzie naturalny siwy odrost takżeten. Cicho.
            Tak samo jest z makijażem , np. podkładem, możesz sobie dowolnie krzyczeć o tym, że kolorówka jest passe ale jakbyś miała, tak jak ja, trądzik różowaty i czasami taki wysyp, że sama na siebie nie mogłabyś patrzeć to pomyślałabyś chociaż nad korektorem, ale UWAGA, korektor nie pomaga więc człowiek szuka lekkich podkładów, kremów BB,CC, KFC, AGD i xuj wie jeszcze żeby nie straszyć.
            I tak samo jest z brwiami.
            Rzekłam.
            • piataziuta Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 21:33
              Odezwała się następna z czarnymi skrętami i ciemną opalenizną. tongue_out
              Spójrz na zdj Hiacynty i powiedz uczciwie, czy jej grafitowe tatuaże nad jasnymi oczami, przy jasnej skórze i włosach będą pasowały?
              NIE będą.
              Kolorówkę niech każdy sobie wybiera sam - zawsze można zmyć w razie czego. Z permanentnym gorzej.
              • ursydia Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 21:38
                Ziuta, nigdy się nie opalam. Miałam czerniaka. To te bordo na gębie zmieszane z podkładem daje taki efekt. Ile razy ludzie do mnie mówią, że przesadziłam z opalaniem, nie zaliczę. Tak, mam ciemne włosy, oczy i rzęsy i przy tym wszystkim słabe, wiotkie i jasne brwi. W dodatku bez końcówek. Jak w końcu się zdecydowałam to odzyskałam okowink
                Tak, Bukietowa niech nie robi, na fajne.
                • mandre_polo Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 13:52
                  Przy oprawie która ma Bukietowa ciemne brwi dodadzą jej lat. Identycznie jak ciemne włosy u starszych kobiet - czym starsze tym jaśniejszy odcień żeby nie było widać odrostu i bladości skóry. Są wyjątki ale generalnie trzeba wziąć pod uwagę całość osoby.
                  Wcześniej dziewczyny robiły sobie paznokcie pokrywając je hybryda żelem niszczą płytkę. Teraz widuję kosmetyki które doprowadzają płytkę paznokcia do odrostu. Już nie zależy im być wizytówką usługi bo mają rękawiczki. Widok takiego odrastacacego paznokcia okropny ale przychodzi u tych osób refleksja po latach
      • bywalec.hoteli Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 19:52
        piataziuta napisała:

> Nie rób sobie tej krzywdy i bezguścia. 🤦

Mądrze Ziuta prawi!
    • la_bonne_cusine Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 19:18
      Przestań skubać, daj im rycynę i poczekaj 4 miesiące.
      • akseinga1975 Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 19:25
        Ja mam. Swoje pomimo walki o nie bardzo marne. Wolalabym swoje, ale wreszcie rano mam twarz i nie musze domalowywac, co i tak dawalo marny efekt. Jak patrze na zdjecia sprzed i po to jest zmiana na plus.
        • znowu.to.samo Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 17:47
          Potwierdzam właśnie testuję rycynę na brwiach i rzęsach od jakichś 2 mieś i o dziwo działa niesamowicie!!
          • nutella_fan Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 18:38
            Co się konkretnie dzieje z brwiami? Rosną tam gdzie ich nie było? Ile razy dziennie smarujesz?
          • hiacynta.bukiet123 Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 19:00
            Kupiłam dzisiaj rycynę, bo jak na złość odżywki Long 4 Lashes do brwi nie było w Hebe, za to obok była apteka. Odżywki z baobabem polecanej w innym wątku też nie było, został tylko szampon z tej serii i wszystkie inne odżywki bioelixire. Jak nic ematki wykupiły. tongue_out
            • znowu.to.samo Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 22:40
              Ja smaruję codziennie od 2 mieś. Raz że wloski ściemniały dwa że jakoś więcej ich jest. To samo rzęsy
              Teraz testuje na włosach i kurde też pierwsze co zauważyłam to przyciemnienie a tego na włosach nie chciałam ale jeszcze zobacze co będzie
    • marinella Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 19:20
      Poka brwi
    • alexis1121 Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 19:22
      Wkleisz zdjęcie brwi?
    • klementyna156 Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 19:25
      a po co? Nie lepiej po prostu kupić dobry kosmetyk do brwi? 3 minuty roboty co rano i masz idealne. Poza regulacją raz na jakiś czas nie widzę sensu w trwałych zabiegach. Skoro masz co regulować, to po co ci permanentny mejkap? Występujesz na scenie codziennie przez wiele godzin?
      Henna robiona co 3 tyg. niszczy włosy jak farba czuprynę.
      Permanentne brwi (czyli po prostu wytatuowane) to dobre rozwiązanie przy całkowitym wypadnięciu włosów, po chorobach itd. Zwyczajnym brwiom zupełnie niepotrzebne. No i własne brwi nadal będą rosnąć i wymagać regulacji przecież.
    • evolventa Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 19:27
      Jak już musisz, bo się udusisz to sobie lepiej zrób microblading. I na pewno nie pozwól, żeby kształt miał kąty proste. Ja wiem, że te panie lubią robić od linijki, ale na Boga to NIE WYGLĄDA DOBRZE.
      • akseinga1975 Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 19:35
        Ja mam robione metoda ombre. Dobra lingeristka dobiera metode do brwi.
    • la_bonne_cusine Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 19:37
      A może wytnij grzywkę na czas odrostu.
    • hiacynta.bukiet123 Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 19:59
      Tak to wygląda. Przedwczoraj regulowałam i kładłam hennę (sama). Grzywka to moje marzenie, niestety włosy zbyt cienkie, chociaż za tydzień idę do fryzjera to jeszcze podpytam czy da się coś przyciąć.
      • zerlinda Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 20:03
        Ja mam. Metoda piórkowa. Bardzo polecam.
      • la_bonne_cusine Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 20:04
        Masz ładne brwi. Ojp.
      • piataziuta Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 20:08
        Nie rób.
        Zadbaj o brwi własne - mają potencjał.
        Z permanentnymi będziesz wyglądała - przy tych jasnych oczach i oprawie - jak tania pani do towarzystwa.
        • magdallenac Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 20:11
          Ziuta slowo daje, ze jak Cie kiedys na zywo spotkam, to na dzien dobry Cie palne w leb i to zewnetrzna strona dloni, tak zeby Cie hybryda dotknela.
          • borsuczyca.klusek Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 20:21
            Liść z hybrydy 🤣
          • piataziuta Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 20:21
            🤣🤣🤣
            będę czekała big_grin
      • alexis1121 Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 20:15
        Decyzja należy do ciebie, ale ja bym nie robiła permanentnego. Masz swoje brwi, jak chcesz mieć ich więcej to polecam odżywkę long4lashes. Regulować możesz sama, henna niepotrzebna, widać że masz delikatną urodę i ten kolor który jest ci pasuje. Poza tym możesz je wyczesywać zapasową szczoteczką do zębów, ja tak robię przed wyjściem.
      • marinella Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 20:16
        Masz ładne, naturalne brwi i spojrzenie, zrobisz sobie duże kuku jak sobie wytatuujesz dwie wielkie gąsiennice, jest ok.
      • bene_gesserit Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 20:19
        hiacynta.bukiet123 napisała:

> Tak to wygląda. Przedwczoraj regulowałam i kładłam hennę (sama).

Borze, nie wiedzieć czemu wink wyobrażałam sobie ciebie jako starszą, korpulentną panią około sześćdziesiątki, a na tym zdjęciu wyglądasz na szczupłą dwudziestkę big_grin

PS też kładę hennę (żelową - genialna i trwała), sama w domu. Rano tylko parę pociągnięć kredką i już.
        • hiacynta.bukiet123 Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 20:35
          Cudowny komplement z tą dwudziestką, ja niedługo będę czterdziestką. big_grin

Dzięki dziewczyny. smile Olewam ten permanentny, chyba że mi się kiedyś zupełnie przerzedzą. Niestety mści się samodzielne regulowanie, ja nienawidzę umawiać się do kosmetyczki, chodzę dopiero jak już naprawdę muszę. Chyba faktycznie pokombinuję z odżywkami, i tak miałam kupić coś na rzęsy.
          • ponis1990 Re: Kto ma brwi permanentne? 30.08.21, 03:40
            Ja latami regulowalam sobie sama i tragedia byla. Teraz chodze co cztery tygodnie na regulacje i wygladaja porzadniej. Nie hennuje, mam kredke do brwi jasny grafit, bo tez mam jasna oprawe oka, minuta roboty rano i twarz jakas regularniejsza z ta regulacja smile
      • konsta-is-me Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 20:52
        O rany, myślałam że masz dużo gorsze brwi...
        Przesadzasz chyba z tą potrzeba permanentnego.
        • ludzikmichelin4245 Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 22:28
          O to, to. Chcesz zobaczyć kiepskie brwi, to cho do mojego wątku big_grin
          • hiacynta.bukiet123 Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 09:11
            Ty jesteś blondynką, więc ci w takich ładnie. U mnie niestety wszystko jest mysie - włosy, brwi i rzęsy. Jak nie podkreślę, to ginę w tłumie lub wyglądam na chorą.
      • mandre_polo Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 09:23
        Nie robi permanentnego, jest naturalnie. Na żywo one zawsze wyglądają tanio, zwracają uwagę na minus. Jeszcze nie widziałam takiego który by nie podchodził pod brwiozę. Szapołowska jest taka naturalną, sexy kobietą a ma swoje brwi
      • bywalczyni.hosteli Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 22:08
        Nie rób,masz ładna oprawę oczu i tylko można wyregulować brwi i je woskiem wyczesać
      • lucerka Re: Kto ma brwi permanentne? 30.08.21, 00:04
        Masz piękne naturalne brwi. Błagam, nie rób permanentnych...
    • pingus Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 20:35
      Mam, jestem bardzo zadowolona, ale ja mam naturalnie bardzo gęste brwi, z którymi miałam problem by regulować, teraz mam linię, której się po prostu trzymam. Nikt nie zauważył smile
    • panna_meganna Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 20:43
      Robiłam we wtorek. Metodą mikropigmentacji, tak zwany soft shading. Jest przepięknie. Miałam dokładnie te same wątpliwości, generalnie nie przepadam za permanentnymi zabiegami, nie mam tatuaży, sztucznych cycków ani rzęs. Nie mówiąc już o wypełniaczach czy innych botoksach. Ale brwi zrobilam, bo ich po prostu NIE było. A teraz są! Ty masz, w porównaniu z moimi - ładne brwi i Tobie ten permanentny makijaż aż takiej różnicy nie zrobi. Ja jestem zachwycona i ksztaltem i kolorem - nie jest to czarna gąsienica, bo doswiadczona osoba dobiera pigment do twojej karnacji a nie leci czarnym tuszem po całości.

• panna_lila Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 17:33
        pokaż, bo ja nie mam, a bym chciała mieć
        • panna_meganna Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 17:53
          panna_lila napisała:

> pokaż, bo ja nie mam, a bym chciała mieć

A proszę
          • ursydia Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 22:55
            Bardzo fajnie.
            • znowu.to.samo Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 22:57
              Ciekawe jak trwałość
              • panna_meganna Re: Kto ma brwi permanentne? 30.08.21, 01:21
                znowu.to.samo napisała:

> Ciekawe jak trwałość

Podobno to zależy od typu skóry, na przykład na skórze z tendencjami do przetłuszczania się trwałość jest słabsza, niż na skórze suchej. Pewnie trzeba będzie za dwa lata poprawić, ale tym się na razie nie martwię.
            • panna_meganna Re: Kto ma brwi permanentne? 30.08.21, 01:26
              ursydia napisała:

> Bardzo fajnie.

Dziękuję. Na takim efekcie mi zależało - naturalnym, tak jakbym sobie brwi lekko przyciemniła cieniem, bądź henną i udało się to osiągnąć. Zadowolona jestem bardzo.
          • ponis1990 Re: Kto ma brwi permanentne? 30.08.21, 03:44
            Fajne masz! Jeszcze u nikogo tak naturalnie zrobionych nie widzialam. Na ogól widac z daleka ze zrobione, te nie.
          • panna_lila Re: Kto ma brwi permanentne? 04.09.21, 23:04
            jak ładniesmile może w Warszawie robiłaś, jeśli tak poproszę namiar, też chcę takiesmile
            • panna_meganna Re: Kto ma brwi permanentne? 06.09.21, 14:28
              panna_lila napisała:

> jak ładniesmile może w Warszawie robiłaś, jeśli tak poproszę namiar, też chcę taki
              > esmile

Niestety, nie w Warszawie. Ale jakbyś kiedys wyemigrowała do UK, to chętnie się podzielę namiarem. Tu tak samo jak w Polsce przeważają kruczoczarne gąsienice, więc rzuciłam się na kobitę jak wygłodniały szakal, kiedy zobaczyłam jej portfolio.
    • 18lipcowa3 Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 21:15

> 1. Czy to się faktycznie utrzymuje 1,5 roku.

U mnie nawet 2.

> 2. Jaki jest rzeczywisty koszt. W moim mieście (duże wojewódzkie, nie Warszawa)

Gdańsk, dobra renomowana kosmetyczka. 800 za pierwszy raz 2017 rok. 400 za kolejny raz 2019. Teraz idę znowu za 400.
      Bierz te z dobrymi opiniami, co dają foty swoich prac.
      Ja mam efekt bardzo naturalny.

> ę. Płaci się w ciągu tego 1,5 roku za jakieś korekty?

Nie.

> 3. Czy to oznacza koniec z wizytami u kosmetyczki, tzn. wystarczy, że sobie sam
      > a w domu wyskubię to, co odrasta poza linią makijażu, czy jednak trzeba będzie
      > przejść się na regulację?

Koniec. Sama skubiesz co odrasta poza linią.

>
      > 4. Warto? smile

Warto. Warto. Warto.
      • szorstkawelna Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 19:28
        A kiedy kolor blaknie, to nie wygląda brzydko? Kosmetyczka mówiła mi, że tusze wybarwiają się albo na niebiesko albo na rudo...
        • 18lipcowa3 Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 20:27
          nie podobnego,
          • szorstkawelna Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 20:53
            Czy możesz polecić kogoś w Trójmieście?
            • 18lipcowa3 Re: Kto ma brwi permanentne? 30.08.21, 11:02
              Brzeźno, Salon Allure
              Pani Aneta robi naprawdę swietnie
              • szorstkawelna Re: Kto ma brwi permanentne? 30.08.21, 11:17
                Dzięki
                • 18lipcowa3 Re: Kto ma brwi permanentne? 02.09.21, 10:29
                  i jeszcze teraz promocja jest
      • niebieskie_korale Re: Kto ma brwi permanentne? 30.08.21, 15:10
        a mozesz dac namiar na kosmeteczke , albo przynajmniej na salon?
        dzieki z gory
    • ursydia Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 21:19
      Nie czytałam całego wątku ale to co mogę podpowiedzieć to, to, że jeśli masz jasne brwi i zrobisz permanentny to i tak musisz robić hennę bo będzie widać jasne włoski. Ale wtedy już hennę możesz robić sama w domu bo kształt będziesz miała nadany.
    • mandre_polo Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 22:25
      Nie idź tą drogą
    • gaskama Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 22:39
      Jeśli lubisz naturalny wygląd, to nie warto. Oczywiście IMO. Mnie sztuczne brwi ani sztuczne rzęsy się nie podobają. Wygląda to po prostu tanio. Jeszcze nie widziałam wyjątku od tej reguły. NIGDY. Moim zdaniem jesteś bardzo ładna, masz delikatną urodę. Nie oszpecaj się.
      • pingus Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 11:57
        Widziałaś, tylko nie wiedziałaś, że to permanentne. Bo o to chodzi, żeby wyglądało naturalnie i do tego dąrzą te najlepsze kosemetyczki. Jesli ktoś ma naturalnie jasne brwi to oczywiście taki jasny brąz powinien być wprowadzany. Ja mam wreszcie kształt i są niewiele ciemniejsze. Nikt nie zauważył, w tym moja kosmetycza oczyszczająca twarz, która była zdziwiona i zachwycona, a wcześniej mi odradzała.
        • gaskama Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 17:37
          Kosmetyczka nie zauważyła, że masz permanentny tatuaż na brwiach? 🤣🤣🤣
          • mandre_polo Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 17:40
            Pracowała na stopach!?
            • gaskama Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 17:47
              A ... fakt ... to możliwe.
          • pingus Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 17:57
            Oczywiście gdy zaczęła czyścić wacikiem to się dowiedziała smile
      • figa_z_makiem99 Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 19:26
        Powiedz Gaskama co sobie rekompensujesz tymi tekstami ? Już wiemy mąż Cię kocha szalenie, jesteś naturalna i cudowna i nie musisz poprawiać natury smile Wiemy też co myślisz o tych poprawiających naturę i mamy to gdzieś. Gdybym wchodziła w każdy wątek na przykład o kobietach, które się nie golą, nie malują i zdanie męża mające za wyrocznię i twierdziła, że są tanie, głupie i brzydkie to świadczyłoby o moich kompleksach, o tym, że mam niskie poczucie własnej wartości i potrzebuję się dowartościowywać na anonimowym forum co chwilę, prawda? Jak ktoś czuje się dobrze ze sobą, nie musi dowalać innym kobietom.
        • bywalec.hoteli Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 19:55
          Figa z makiem, ale Gaskama ma racje. Takie namalowane brwi to tandeta.
          • figa_z_makiem99 Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 20:01
            Każdy może mieć swoje zdanie, mam inne i nie muszę obrażać ludzi ani dowartosciowywac się cudzym kosztem. Miłego wieczoru Bywalec.
            • bywalec.hoteli Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 23:41
              Również miłej nocy Figo.
        • sniyg Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 22:36
          figa_z_makiem99 napisał(a):

> Jak ktoś cz
          > uje się dobrze ze sobą, nie musi dowalać innym kobietom.
          Jak ktoś się czuje dobrze ze sobą nie musi sobie rysować nowej twarzy.
    • bang_bang30 Re: Kto ma brwi permanentne? 28.08.21, 23:00
      Ja jestem niby ciemna blondynka ale brwi u mnie niemal brak. Poszłam na perm i jest super. Lingerystka naprawdę dobrze się na tym zna, 'zaprojektowala' mi nieco inny kształt brwi, chciała kolor mocniejszy niż finalnie zaakceptowałam i owszem, 1.5 roku jest super. Tylko pensetka skubie co 2 tygodnie samodzielnie te rosnące poza linią. Wygladaja super naturalnie. Bardzo polecam.

Mam też perm kreski na powiekach. Od 1.5 roku praktycznie nie robię makijażu.
    • figa_z_makiem99 Re: Kto ma brwi permanentne? 29.08.21, 18:55
      Dla mnie opcja super, tylko zrób sobie kolor pasujący do włosów i karnacji. U mnie utrzymuje się 2 lata i reguluję je sama, włoski możesz pomalować cieniem zamiast chodzić na hennę.
    • kura17 Re: Kto ma brwi permanentne? 30.08.21, 10:30
      > A Ty bywalec, nie jestes aby uposledzony? Bo z pisania, to wydajesz sie debilem
      > 😀

no cos, Ty, uposledzony?? debil?? przeciez nam tu na forum gupim kurom pisal, ze on to ma potencjal na naukowca ...
    • pierwszychleb Re: Kto ma brwi permanentne? 30.08.21, 10:32
      Przeczytalam “kot ma brwi”
    • kira02 Re: Kto ma brwi permanentne? 05.09.21, 10:38
      A nie mozesz iść do kosmetyczki na wyregulowanie, a pozniej konsekwentnie sama wyskubywac odrosty? Polecam hennę z zelu do brwi. Banalnie prosta do zrobienia i nakładania, da sie calosc ogarnąć miedzy do demakijażem a myciem zębów.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka