Dodaj do ulubionych

Ewakuacja z Afganistanu

06.09.21, 22:33
Nie mam możliwości zweryfikować na ile to prawda, ale jeśli to prawda, że ewakuację organizowali cywile, a wywiad nie ma listy osób, które z nami współpracowały, to ja już nie wiem...
wyborcza.pl/duzyformat/7,127290,27528883,kulisy-ewakuacji-z-kabulu-nie-bedzie-helikoptera-jesli-chcecie.html
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Ewakuacja z Afganistanu 06.09.21, 22:36
      Jestem skłonna uwierzyć, zważywszy na to, że słynnego Jaśka ewakuowali dzięki temu, że walczył o niego polski dowódca z Polski, a część ludzi odszukiwała Jagoda Grondecka
      • daniela34 Re: Ewakuacja z Afganistanu 06.09.21, 22:37
        *w sensie, że walczył o niego będąc w Polsce, bo "polski dowódca z Polski" wygląda idiotycznie
    • caponata75 Re: Ewakuacja z Afganistanu 06.09.21, 23:12
      Wstrząsnął mną ten artykuł
      Niestety wierzę, że to prawda. Ten rząd zupełnie niczego nie ogarnia, wszystko jest w stanie spieprzyć Tu się trochę dziwię, bo znam ludzi którzy pracują w MSZ i mają głowę na karku, widocznie ich polityczni zwierzchnicy nadrabiają głupotą.
      • melikles Re: Ewakuacja z Afganistanu 07.09.21, 07:59
        To co powiedzieć o rządzie USA, który nie ogrania niczego do kwadratu big_grin
        • caponata75 Re: Ewakuacja z Afganistanu 07.09.21, 09:58
          A dlaczego porównujesz tę mizerię do jeszcze większej katastrofy? Nie możemy choć raz porównać się do sprawnego państwa/rządu i w tym kierunku dążyć? Taka Słowacja czy Holandia ogarnęły to lepiej.
          • saszanasza Re: Ewakuacja z Afganistanu 07.09.21, 14:52
            caponata75 napisała:

> A dlaczego porównujesz tę mizerię do jeszcze większej katastrofy? Nie możemy ch
            > oć raz porównać się do sprawnego państwa/rządu i w tym kierunku dążyć? Taka Sł
            > owacja czy Holandia ogarnęły to lepiej.

Bo tak jest wygodniej. Równie dobrze można odebrać sytuację Polek w kraju, jako szczyt szczęścia i dobrobytu, bo przecież w takim Afganistanie są poniewierane a w Polsce proszę, Eldorado! W zasadzie to nawet powinny się cieszyć że pozbawiają je tylko prawa do aborcji, bo na przykład w takiej Somalii są obrzezywane a nawet i kamieniowane🙈
            • melikles Re: Ewakuacja z Afganistanu 07.09.21, 14:59
              A Hiszpania i Japonia gorzej. Słowacja szczególnie dobrze ogarnęła pandemię big_grin
    • maly_fiolek Re: Ewakuacja z Afganistanu 07.09.21, 07:26
      Bardzo niedobrze się stało że to niezweryfikowani cywile 'ewakuują' ludzi. A co jeśli któraś z tych Polek została zwerbowana przez IS lub Talibów?
      • 71tosia Re: Ewakuacja z Afganistanu 07.09.21, 08:12
        masz służby specjalne które sa w stanie to sprawdzić, za to im nie mało płacimy? No chyba ze już mamy całkiem państwo z tektury- co bardzo prawdopodobne.
    • asia.sthm Re: Ewakuacja z Afganistanu 07.09.21, 13:17
      Szacunek i brawo.
      A pislamisci zajeci tylko dojeniem spolek skarbu panstwa - te dzielne kobiety odwalily za was robote, tfu...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka