Dodaj do ulubionych

Spódnica dzianinowa

22.09.21, 13:56
Kupiłam sobie wysyłkowo miękką spódnicę z dzianiny, przyszła i niestety jest za długa. Czy jest jakiś sposób, żeby ją skrócić? Czy jednak odesłać? W długości midi wyglądam źle, a metoda zawijania w talii nie działa, bo tkanina jest dość gruba i robi mi się taki nieładny wałek. Aha, na górze spódnica ma gumę w tunelu, dodatkowo ta guma jest przyszyta do tkaniny.
Obserwuj wątek
    • mashcaron Re: Spódnica dzianinowa 22.09.21, 14:14
      Zanieś do krawca.
      • paola.brunetti Re: Spódnica dzianinowa 22.09.21, 15:54
        Za dużo zachodu, chyba jednak odeślę i może znajdę inną, krótszą. Boję się, że jak sama zacznę przy niej grzebać, to całkiem się spruje.
        • myfaith Re: Spódnica dzianinowa 22.09.21, 16:40
          Obetnij jeśli to tego typu dzianina raczej nic cie nie powinno strzępić a jak masz wątpliwości to oddaj do wykończenia , do krawca . Koszt pewnie jakieś 15-20 zeta
          https://www.reserved.com/media/catalog/product/cache/1200/a4e40ebdc3e371adff845072e1c73f37/0/9/0922I-80M-010-1.jpg
          • paola.brunetti Re: Spódnica dzianinowa 22.09.21, 16:52
            Właśnie dołem nie da się obciąć, bo dół jest wykończony taką jakby lamówką i do tego z tyłu jest mały rozporek.
            • myfaith Re: Spódnica dzianinowa 22.09.21, 17:34
              Rozporkiem bym sie nie przejmowała , lamowką też nie ( bo jak rozumiem lamówka) na lewej stronie (no chyba ze skrócenie jest mniejsze niz szerokość lamowki), ważne czy ta tkanina będzie się strzępić czy nie.

Tak czy inaczej jak bardzo ci (i ma to być np do pracy) zależy to oddaj do krawcowej a jak do zwykłego noszenia to obetnij i tyle, jak dzianina podobna do zdjęcia to raczej nie będzie cie strzępić.

A tak w ogóle to zapodaj zdjęcie to będzie wiadomo o czym mowa 🙂
              • aqua48 Re: Spódnica dzianinowa 22.09.21, 23:33
                myfaith napisała:

> jak dzianina podobna do zdj
                > ęcia to raczej nie będzie cie strzępić.

Strzępić się nie będzie, od razu się spruje smile
                • myfaith Re: Spódnica dzianinowa 23.09.21, 09:03
                  Nie, przetestowane 🙂
            • taki-sobie-nick Re: Spódnica dzianinowa 22.09.21, 22:34
              Poprawki dzianiny?
          • konsta-is-me Re: Spódnica dzianinowa 23.09.21, 08:40
            Gdzie są krawcy za 15zl?
            U mnie wszycie zamka to 45-60 ...😳
            • myfaith Re: Spódnica dzianinowa 23.09.21, 09:07
              No nie w Warszawie ani w dużym mieście . 🙂
              Wszycie zamka z zasady jest droższa czynnością
    • bi_scotti Re: Spódnica dzianinowa 23.09.21, 02:09
      A mozna obciac gore i zrobic new rowek na gumke? Jesli chce Ci sie bawic w poprawki, bo spodnica cudo, no to skroc na gorze. Ale moze it's not worth it ... Good luck smile Cheers.
    • kotejka Re: Spódnica dzianinowa 23.09.21, 06:07
      Pokaż spódnice
      Długość MIDI jest najmodniejsza w tym sezonie
      A ta że zdjecia wygląda na taką, która za kolanko będzie wyglądać swiernie
      • paola.brunetti Re: Spódnica dzianinowa 23.09.21, 08:36
        Podobna do tej zalinkowanej, tylko czarna. Długość midi niestety nie dla mnie, zabiera mi optycznie z 10 cm wzrostu i deformuje nogi. Najlepsza wersja sięga kolana, ale musiałabym właśnie ciachnąć kawałek od góry.
    • kura17 Re: Spódnica dzianinowa 23.09.21, 07:26
      ja czasem nosze "pod biustem" (jesli nie jest za gruba), a na wierzch szersza bluzke/sweter wink
      • paola.brunetti Re: Spódnica dzianinowa 23.09.21, 08:39
        Gdyby była cieńsza, to tak, ale niestety jest za gruba, z wełną w składzie. No nic, z bólem serca będę odsyłać, bo boję się ruszać w obawie, że całkiem ją zniszczę. Moje umiejętności krawieckie obejmują jedynie skrócenie spodni.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka