Dodaj do ulubionych

Pytanie do znawczyń kuchni azjatyckiej

30.09.21, 18:03
Jak wymieszać w woku makaron z resztą dodatków, by nie wyszedł efekt jak na zdjęciu, tj. zlepek kluch pośrodku, a reszta po bokach? Zawsze mi wychodzi coś takiego. No zawsze. sad
Próbowałam już: przepłukać makaron, nie płukać makaronu, pokroić go na drobne nitki, użyć szerokiej łyżki, użyć drewnianego widelca. Zawsze k*źwa to samo. W restauracjach podają porządnie wymieszane, więc wierzę, że się da.

Na zdjęciu makaron chow mein (ale to nie ma znaczenia, każdy mi się zbiera na środku). Mieszałam z zegarkiem w ręku 4 minuty, ale to też nie ma znaczenia, bo kiedyś mieszałam 10 min. i też się nie wymieszał.


Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka