kremikova
08.10.21, 09:45
Dziewczyny, mam w planach remont łazienki i związany z tym dylemat aranżacyjny. Bardzo liczę na Wasze rady

Dane wyjściowe: mała łazienka na dole (1,3m x 1,6m), głównie wykorzystywana przez nas jako toaleta i "łazienka dla gości", bo duża łazienka z wanną jest na górze koło sypialni i pokojów dzieci. W tej małej: toaleta, maleńka umywalka i kabina prysznicowa z brodzikiem.
Konieczny remont. Chcę zrezygnować z brodzika na rzecz samej kabiny. Umywalka jest mikroskopijna i bardzo niewygodna, a w grę wchodzi tylko podobna - bardzo wąska, bo szersza wchodzi w światło drzwi
I takie opcje mi chodzą po głowie - do oceny.
1) zrezygnować z umywalki; potraktowac przestrzeń w kabinie jako część łazienki i tam wchodzić i myć ręce pod baterią prysznicową,
2) zamontować umywalkę w kabinie (wtedy rozważyć niewielkie poszerzenie kabiny w stosunku do obecnej),
3) zostawić taką maleńką umywalkę na zewnątrz kabiny, ewentualnie kombinować z kształtem. Lewy bok umywalki nie może mieć więcej niż 23cm, prawy - ma przestrzeń, więc np. trójkątna umywalka, ale i tak bedzie mała,
4) inne...
Nie umiem sobie wyobrazić korzystania z umywalki pod prysznicem, nigdzie nie widziałam takiego rozwiązania, a z drugiej strony jak sobie pomyslę, że kolejne lata mamy męczyc sie z takim maleństwem, to mnie kusi

Radźcie, Panie.