hadron-plus
08.10.21, 11:44
Jakoś jeszcze postanowiłem wpaść na chwilę, a raczej przełączyć się ze stron głównych na tutejszy poboczny tor. I pozostając tak w zadumie do wczorajszych wydarzeń zacząłem zastanawiać się nad korzyściami podjętych przez TK decyzji. Straty i konsekwencje są już częściowo wyliczone (i w mediach obcych) , przyszłość pokaże w jakim jeszcze kształcie. A korzyści?
Polska będzie niepodległa, w pełni.
Ani Unia nie będzie wywierać już żadnego nacisku, ani Rosja, której sąsiedztwo przez Kaliningrad jest zupełnie obojętne, ani USA i NATO, dla których militarna przydatność na flance wschodniej traci na znaczeniu. Żadne państwo, ani inny kołchoz czy euro kołchoz (cytuję) nie będzie miał takiej potrzeby.
Media wyłącznie w polskich rękach.
Podobna sytuacja. Jeśli naród decyduje się na pisowski rząd i go akceptuje, akceptuje tym samym jego politykę wewnętrzną i poza granicznymi murami (się budują) . Obcy kapitał zainwestowany w Onet, wp, TVN będzie musiał zostać przeniesiony do innej strefy wpływów np. do aspirujących do Unii kandydatów (patrz Balkany).
Wspieranie wyłącznie polskich produktów i usług.
Też prawdziwy monopol. Firmy z kapitałem zagranicznym muszą rozważyć na ile oferowanie usług z Polski i produkcja w polskich spółkach córkach ma jeszcze prawo bytu. Rodzime produkty będą wszędzie reklamowane oraz dostępne (bez składników unijnych), influens-erki i - erzy będą z radością promować rodzime produkty i to tylko w ramach patriotycznego przywiązania do ojczyzny.
Siła Trójmorza.
Nieprawdopodobnie wzrośnie znaczenie współpracy (wprawdzie nowej formy) trzech gigantów: Polski, Węgier i Chin z rozbudowującym się off-shorowym rynkiem w Pakistanie. Przeciwwaga dla Unii, NATO, Rosji i USA.
I wreszcie na koniec cukiereczek (i powód mojej obecności) :
Polski Internet w rękach białego Polaka.
Ileż ulgi i satysfakcji prawdziwym Polakom musiała przynieść wczorajsza decyzja TK. Niesłusznie nazywani hejterami w necie teraz bez ograniczeń będą mogli setnie rozpisywać się o konieczności przeprowadzenia Polexitu, żądać kary śmierci dla nielegalnych uchodźców, domagać się odebrania aktywów niemieckim firmom w Polsce (będzie za chwilę) z tytułu niezapłaconych odszkodowań od Szkopów za II WŚ, żądać niepłacenia unijnych składek oraz rozszerzenia stanu wojennego na cały kraj. Tylko polska dyscyplina oraz Bóg Honor Ojczyzna, jak wytłoczono na paszportach (zbędnych wkrótce), mają sens. NGO's zajmujące się kontrolą powyższego patriotyzmu (nie mylić z hejtem i nienawiścią w innych krajach) nie mają już prawa bytu. Jeśli większość narodu (co można czytać w komentarzach na polskich portalach) jest za "kulami w łeb brudasom" ze wschodu, "zdychaniem w mękach " reprezentantom unijnym, itd. itp. to znaczy, że taka jest jego wola i akceptacja dla działań . Totalna mniejszość (zboczeńcy, antychryści, idioci w służbie zdrowia i edukacji, kolorowi i obcy) powinni zejść z widoku (do lasu) lub najlepiej opuścić piękną polską krainę.
Tym samym i ja zostałem wczoraj zwolniony z działalności charytatywnej na rzecz utrzymania kultury dyskusji w necie. W sumie cieszę się bardzo, bo mocno ciążyło mi już zobowiązanie względem innych i zbędnej idei.
Macie jeszcze inne pomysły nt korzyści? Np. Polskie supermarkety siłą Polski? Jeśli tak, to udanych przemyśleń w głowie lub necie.
Kłaniam się,
Hadron