korag100 16.10.21, 19:06 Na jakieś mięso z sosem z kurkami. Tylko nie wołowinę bo nie mam. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Poproszę o przepis 16.10.21, 19:13 Przepis banalnie prosty: filety z kurczaka pokroić w kawałki, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem, obsmażyc, zdjąć z patelni, na patelni poddusić cebulę, dodać czosnek i kurki i dusić aż będą miękkie(można podlać bulionem, ale nie jest to niezbędne), pod koniec dorzucić mięso z powrotem, jak kurki będą miękkie, dać kremówkę albo opakowanie mascarpone. Podawać ze świeżym koperkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Poproszę o przepis 16.10.21, 19:26 A jak się ma polędwiczkę wieprzową to jeszcze lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Poproszę o przepis 16.10.21, 19:31 Polędwiczka super. Może też być indyk, może być mięso z wyluzowanych udek (lepsze niż filety). Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Poproszę o przepis 17.10.21, 01:39 Zgadzam się w 100%. I z tym, że może być i że z udek lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Poproszę o przepis 16.10.21, 19:34 Zrobiłam dziś tak tyle że bez koperku. Z mascarpone. Bdb. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Poproszę o przepis 16.10.21, 19:36 Ja robię polędwiczki wieprzowe. Polędwiczki lekko obrtoczone w mące kukurydzianej ( moze byc zwykła pszenna), podsmażam z obu stron, dodaje sos sojowy, sól pieprz, zalewam bulionem warzywnym i pod przykryciem na małym ogniu gotuję pół godziny, dodaje podsmazone na maśle kurki z cebulą i gotuje juz bez przykrywki, zeby sos zgęstniał a kurki doszły. Dodaję smietanę kremówkę i pietruszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Poproszę o przepis 17.10.21, 01:38 Polędwiczki pół godziny, a potem jeszcze nie wiadomo ile w sosie? Jak rany... przecież to marnowanie polędwiczek! Odpowiedz Link Zgłoś