Dodaj do ulubionych

Czy byl juz watek o "The Last Duel"?

18.10.21, 00:32
Jesli byl, to przegapilam - sorry. Jesli nie bylo - oto jest smile
Jako big fan pierwszego success by tandem MD + BA ("Good Will Hunting"), jestem autentycznie happy, ze i za drugim razem zrobili razem wink kawal porzadnego kina. Oczywiscie, mozna sie do roznych details poprzyczepiac (poczynajac od dlugosci filmu) ale tak ogolnie to oglada sie swietnie, temat jest (niestety sad) ponadczasowy, wszyscy graja lepiej niz dobrze. Tak wiec polecam.
Nie chce wiecej pisac, bo jesli watek na ten temat byl, to moze good moderacja po prostu podlaczy ten wpis do tego starego (please & thank you!). Cheers.
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Czy byl juz watek o "The Last Duel"? 18.10.21, 00:37
      Dzięki za recenzję, Bi. Widzialam zapowiedzi. Wybieram się do kina.
      • bi_scotti Re: Czy byl juz watek o "The Last Duel"? 18.10.21, 00:49
        No to poczekam na Twoje zdanie. Bardzo mi sie chce pogadac o tym filmie z ... kobietami smile Daj znac gdy bedziesz "po" - good movie, honestly. Cheers.
    • taje Re: Czy byl juz watek o "The Last Duel"? 18.10.21, 01:03
      O, nie wiedziałam, że film już wyszedł, dzięki za przypomnienie! Czytałam kiedyś o wydarzeniach historycznych, które zainspirowały The Last Duel i bardzo się napaliłam na film. Odezwę się jak zobaczę.
    • melisananosferatu Re: Czy byl juz watek o "The Last Duel"? 18.10.21, 09:41
      O! Ja sie przymierzam do tego filmu bo gra w nim 'moj' Adam Driver i 'moja' Jodie Comer.
      • ladymercury Re: Czy byl juz watek o "The Last Duel"? 18.10.21, 09:50
        Ja również, pójdę w tym tygodniu
        • grey_delphinum Re: Czy byl juz watek o "The Last Duel"? 18.10.21, 10:03
          Wybieram się, choć nie lubię Adama Drivera i nie rozumiem popularności tego aktora.
          • bi_scotti Re: Czy byl juz watek o "The Last Duel"? 18.10.21, 13:42
            grey_delphinum napisał(a):

> Wybieram się, choć nie lubię Adama Drivera i nie rozumiem popularności tego akt
            > ora.

smile Ja uznalam, ze widocznie moj brak zachwytu nad owym to swiadectwo mojego wieku - mlodym (mlodszym wink) sie podoba, ergo ... coz - kazda generation ma swoich idoli wink Aczkolwiek gra dobrze, ma swietna role, dobrze napisana i on sam nie zawodzi. W ogole screenplay jest naprawde bardzo dobry i wszystkie role sa tak napisane, ze daja szanse "wygrania" ile sie da. Duo MD & BA + tym razem rowniez Nicole Holofcener, napisali wysmienicie a potem pan SR wyrezyserwowal po swojemu czyli calkiem "niezle" wink Enjoy!
            Bede czekac na glosy poobejrzeniu. Cheers.
          • melisananosferatu Re: Czy byl juz watek o "The Last Duel"? 19.10.21, 09:28
            A ja jestem fanka Drivera od 'Girls '. Mam wrazenie, ze on potrafi zagrac nawet zsiadle mleko z nalezna doza melancholii i stoicyzmu (a tak sobie kisne...).
    • extereso Re: Czy byl juz watek o "The Last Duel"? 18.10.21, 13:49
      To ja też pójdę
    • annaboleyn Re: Czy byl juz watek o "The Last Duel"? 18.10.21, 13:49
      Zapowiada się świetnie, lubię, jak ta dwójka współpracuje smile
    • nika222 Re: Czy byl juz watek o "The Last Duel"? 18.10.21, 23:55
      Właśnie wróciłam z kina. Film jest naprawdę świetny, dobrze zagrany. Tematyka niestety wciąż na czasie. Jedyne zastrzeżenie mam do długości, szczególnie pierwszej części. Reszta na duży plus.
      • bi_scotti Re: Czy byl juz watek o "The Last Duel"? 19.10.21, 02:00
        No i to jest ten bol po obejrzeniu, ze minelo 800 lat a my wciaz sie borykamy z tymi samymi issues, attitudes ... Musze przyznac, ze to, ze film powstal na podstawie "true story/history" zrobilo na mnie najwieksze wrazenie - ze byla ta brave Marguerite, ze miala (wtedy!) tyle w sobie prawosci i odwagi na jakie nawet w naszych czasach wiele kobiet nie jest w stanie sie zdobyc (z wielu wzgledow sad). I nie jest to krytyka tylko obserwacja. Wiecej nie bede pisac zeby nikomu nie zepsuc ogladania smile Cheers.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka