Dodaj do ulubionych

Poszłam na spacer i się wkurzyłam

03.11.21, 23:07
Spacerować mi się kurka wodna zachciało. Po drodze miałam aleję Szucha i Ujazdowskie. Na Szucha już się nauczyłam chodzić, przechodzę na stronę, po której nie ma TK i mogę sobie swobodnie iść całym chodnikiem, a policjanty i inne służby stoją co 5m, a nie co 1m jak po drugiej stronie. Skręcam w Ujazdowskie - tam też się już nauczyłam, jak mnie z rok temu taki jeden przegonił, że nie można chodzić tą stroną ulicy, gdzie jest KPRM, bo nie wiem, chodnik im wychodzę czy cho*era wie co. Teraz już tą strona jest tak obarierkowana, że przejście przez nią to jak gra w labirynt. No więc przechodzę na drugą, żeby się przejść wzdłuż parku. I co? Barierki kurka wodna, dla pieszych zostawiona 1/5 chodnika, po reszcie kręcą się policjanty czy inne służby. No szlag mnie trafił, na szczęście leciała mi dobra nuta w słuchawkach, więc nie powiedziałam tym policjantom co o tym myślę. Powinni tych wszystkich polityków przenieść gdzieś na obrzeża miasta, zrobić jakieś miasteczko polityczne czy coś i niech tam się odgradzają, a ludziom pozwolą normalnie chodzić po centrum.

Wyżalić się chciałam. A was co dzisiaj wkurzyło?
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 03.11.21, 23:16
      jedna baba w wątku obok big_grin a z rana jak zawiozłam dziecko do przedszkola, to wlazłam w takie rzadkie błoto wysiadając z auta, aż momentalanie but mi przemókł a miałam świeżo czyszczone buty z zamszu...
      • podaje_haslo_okon Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 03.11.21, 23:20
        Na błoto jest rada, trzeba się przeprowadzić do Niemiec, tam podobno nie ma błota smile
        • szmytka1 Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 03.11.21, 23:23
          czasami żałuję, że się nie przeprowadziłam, teraz już po ptokach. Zostaje mi kupić kalosze, ale czy w kaloszach wygodnie prowadzi się auto? Ja muszę czuć dobrze pedały
          • bene_gesserit Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 04.11.21, 23:04
            Rozwiązanie.
            Działa - sprawdzone.
            • szmytka1 Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 05.11.21, 15:33
              a myślisz, że na działkę by się nadało, tzn czy to trochę wytrzymałe nawet?
    • angazetka Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 03.11.21, 23:23
      Mieszkałam chwilę przy sejmie, wiem, co czujesz.
      • podaje_haslo_okon Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 03.11.21, 23:46
        Współczuję, pod Sejm to już się nawet nie zapuszczam. Wkurza mnie to, bo bardzo lubię ten fragmencik Warszawy, a już nie bardzo można z niego korzystać uncertain
        • lea_233 Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 04.11.21, 07:01
          Dawno nie byłam przy Sejmie ale widok tych barierek wokół był doprawdy przygnębiający. Natomiast często bywam na placu Piłsudskiego i obserwuję jak radiowozy stoją pilnując pomników L.Kaczyńskiego i "schodów". Czy to jest jeszcze normalne? a może już normalne?
          • podaje_haslo_okon Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 04.11.21, 08:29
            Tak, akurat przez plac Piłsudskiego miałam trasę spaceru z pracy do mojego poprzedniego mieszkania. W czasach przed schodami było spoko, po postawieniu schodów już niekoniecznie...

Byłam jakiś czas temu w Brukseli i zapuściłem się w tę część, w której są budynki Parlamentu Europejskiego. Pamiętam, że doznałam szoku, że tam można wszędzie zajrzeć i nie ma pół barierki. Być może to był czas jakiś ferii parlamentarnych, ale zawsze sobie ten widok przypominam idąc tymi nieszczęsnymi Ujazdowskimi.
            • gris_gris Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 04.11.21, 08:48
              podaje_haslo_okon napisała:

>
              > Byłam jakiś czas temu w Brukseli i zapuściłem się w tę część, w której są budyn
              > ki Parlamentu Europejskiego. Pamiętam, że doznałam szoku, że tam można wszędzie
              > zajrzeć i nie ma pół barierki. Być może to był czas jakiś ferii parlamentarnyc
              > h, ale zawsze sobie ten widok przypominam idąc tymi nieszczęsnymi Ujazdowskimi.

Nie, zawsze tak jest. Do budynków nie wejdziesz bez legitymacji czy zaproszenia, ale miedzy nimi jak najbardziej. Specjalnie sa tam zrobione pasaże łączące okoliczne ulice, zieleń, ławki i nieformalny skatepark. Dookoła sa bloki mieszkalne z balkonami i ogródkami.
              • podaje_haslo_okon Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 04.11.21, 09:15
                O, no właśnie, tam nawet infrastruktura dla ludzi jest! Kurczę, czemu tak nie może być u nas uncertain
            • thank_you Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 04.11.21, 09:16
              Nieeee, zawsze tak jest.
      • stasi1 Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 04.11.21, 09:14
        Ja w tamtych okolicach pracowałem kiedy rządziło SLD. to z jednej strony siedziba SLD z drugiej stadion Legii z trzeciej sejm a z czwarej park łazienkowski. Oczywiście sparkle awantur nie była A tak to różne rzeczy się działy . kiedyś wracam po kilku dniach z delegacji . patrzę jakiś budynek osmolony dopiero później dotarło do mnie że to SLD siedzibę ma i był protest chyba górników. Najgorzej było jak Legia grała Legia grała
    • geez_louise Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 03.11.21, 23:48
      Musza bronić władzę przed miłością i wdzięcznością ludu.
      • ursydia Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 04.11.21, 05:41
        smile
    • bywalec.hoteli Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 04.11.21, 00:22
      Było się przespacerować zrewitalizowanym św. Marcinem i dojść na Stary!
      • podaje_haslo_okon Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 04.11.21, 08:31
        Co Ty mi tu proponujesz za trasę na jakiś sprincik ;p W Poznaniu moja ulubiona trasa biegła przez Niepodległości, Cytadelę, święty Wojciech, stamtąd na Ostrów Tumski, a jak jeszcze miałam siłę, to potem wokół Malty.
        • bywalec.hoteli Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 04.11.21, 23:16
          No Ba!
          w warszawie wystarczy zrobić spacerek kółko śródmieście-praga-wola-ochota-śródmieście by było 15-20 km smile
    • ichi51e Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 04.11.21, 06:20
      w Ujazdowskich ostatnio z dzieckoem dobry uczynek - 3 osoby ostrzegaliśmy ze w połowie zamknięte przejścia brak i kawał odsyłają - mogliby tam chociaż tymczasowe przejście zrobić bo naprawdę kawał trzeba się cofać. albo chociaż jakoś ten wóz policyjny oświetlić żeby człowiek widział...
    • thank_you Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 04.11.21, 07:29
      Ujazdowskie to jakas kpina, do tego zamknęli plac zabaw w parku, juz nie wiem po raz który. uncertain Ja chodze przez Pile Mokotowskie, Potem wzdłuż TŁ, skręcam w Pl. Zbawiciela, Mokotowska, Piękna i tam Górnośląska w dol, przed Batorym w lewo i docieram na bulwary. Moja runda honorowa, wku.... sie na Ujazdowskie; a potem wracając zachodzę po syna do szkoły.
    • kub-ma Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 04.11.21, 08:36
      Zastanawiam się jak będą funkcjonować ci nasi rządzący, kiedy już te wszystkie przywileje miną i trzeba będzie wejść między ludzi, do normalnej pracy, bez ochrony, barierek i policji.
      • chicarica Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 04.11.21, 08:56
        Oni raczej tej władzy nie planują oddać więc spokojnie.
      • thank_you Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 04.11.21, 09:17
        Widziałam ostatnio Cymanskiego, szedł sobie spokojnie do pracy, maja duże poparcie, czego tu sie bać? smile
        • stasi1 Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 04.11.21, 19:59
          Mają dużo ale niekoniecznie przełoży się to na wygraną w następnych wyborach może szedł spokojnie bo wiedział że dwóch policjantów tylko luka na niego po cywilnemu
    • jasnoklarowna Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 04.11.21, 22:52
      Taki kontrast, byłam jakiś czas temu na Litwie, w Wilnie przeszłam się pod pałac prezydencki i doznałam szoku.
      Żadnych zasieków, barier, płotów, normalnie pod okno można podejść. Nawet ochrona jakaś niewidoczna. A płot i brama to tylko z tyłu, od tzw podwórka, tam parking.
      Jakie to różne ot tych naszych grodzeń....można zazdrościć smile
      • bene_gesserit Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 04.11.21, 23:07
        Mi to się wydaje, że należy się cieszyć. Zasieki? Policjanci? Barierki?

Przecież mogli wykopać fosy i napuścić tam głodnych krokodyli. Zrobić wilcze doły, pozakładać sidła, ewentualnie po staremu - koksowniki, zomo i czołgi, tak w dobrym starym stylu.
      • stasi1 Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 05.11.21, 12:26
        Pod naszym pałacem prezydenckim też prawie tak jest. ale wiadomo że nasz lokator jest nikim więc mu nic nie grozi
    • katie3001 Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 05.11.21, 12:34
      Ale z Ciebie malkontentka....inne baby na spacerach z psem porody odbierają a Ty takie pierdoły zaliczasz
      • podaje_haslo_okon Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 05.11.21, 15:45
        O wypraszamy sobie, nigdy nie zaliczyłam żadnej pierdoły 😂
    • januszekxxl Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 05.11.21, 15:40
      podaje_haslo_okon napisała:
      Poszłam na spacer i się wkurzyłam

Każdego normalnego wkurzają spacery.
      No bo wkurzające jest chodzić bez celu po mieście, wdychając spaliny i inne smogi.
    • skat_0 Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 05.11.21, 15:59
      Współczuję, choć tez trochę zazdroszczę spacerów po stolicy.
      Ale ale moze masz jakieś zdjęcia z tegorocznej jesiennej Warszawy? Pokaz 🤩
      • feniks_z_popiolu Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 05.11.21, 17:07
        Jutro od 15.30 będzie można przespacerować się po al. Ujazdowskich aż do ul. Miodowej - pogoda ma być dobra, zdjęcia będą na pewno sad
      • podaje_haslo_okon Re: Poszłam na spacer i się wkurzyłam 05.11.21, 17:23
        Ja nie mam, ja niestety z tych, co zdjęcia robią tylko na wyjazdach. I kotom.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka