Dodaj do ulubionych

usuwanie znamion - glowa - u kogo? Krakow

07.11.21, 20:03
Mam do profilaktycznego usuniecia male znamie na czubku glowy.

Do tej pory zwlekalam, ale uznalam, ze kiedy jak nie podczas home office'u, tylko nadal mam mase obaw.

Zastanawiam sie, czy da sie to usunac w taki sposob, zeby nie zostala duza, rzucajaca sie w oczy blizna. I czy usuniecie czegokolwiek z czubka glowy nie wymaga ogolenia duzej powierzchni.

Nie wiem tez, czy wystarczy zwykly chirurg (mam jakies pakiety medyczne z pracy) czy raczej zainwestowac i wybrac chirurga plastycznego.

Macie jakies doswiadczenia?

Czy ewentualnie mozecie polecic jakiegos lekarza/placowke w Krakowie, gdzie mnie nie oszpeca?

Obserwuj wątek
    • elenelda Re: usuwanie znamion - glowa - u kogo? Krakow 07.11.21, 20:13
      Najładniej będzie u chirurga plastycznego. Najdokładniej u onkologa. Na głowie usuwałam u tego drugiego - znamię było bardzo duże, jest blizna, niewidoczna między włosami. Na twarzy u chirurga plastyka, znamiona małe - blizn nie widać.
      • grey_delphinum Re: usuwanie znamion - glowa - u kogo? Krakow 07.11.21, 20:27
        A u kogo w Krakowie usuwalas?
        • elenelda Re: usuwanie znamion - glowa - u kogo? Krakow 07.11.21, 21:47
          Nie usuwałam w Krakowie.
    • kremikova Re: usuwanie znamion - glowa - u kogo? Krakow 07.11.21, 20:15
      Ars-Medica na Warszawskiej. Absolutnie polecam, korzystałam już 2 razy (też znamiona). Na pierwszej, wstępnej wizycie chirurg ogląda, odpowiada na wszelkie pytania i wątpliwości i ustala terminzabiegu, II wizyta to zabieg, po tygodniu wyjęcie szwów.
      Na NFZ 🙂
    • aga_sama Re: usuwanie znamion - glowa - u kogo? Krakow 07.11.21, 20:17
      Kilka tygodni temu usuwałam u syna. Włosy do linii szczęki, gęste, trudno znaleźć ślad…
    • magda.z.bagien Re: usuwanie znamion - glowa - u kogo? Krakow 07.11.21, 20:18
      Miesiąc temu miałam usuwaną zmianę na skórze głowy, co prawda w Katowicach, więc nie polecę niczego w Krakowie, ale jeśli chodzi o bliznę i golenie głowy, to bez obaw. Zmiana miała średnicę ok. 1 cm, u chirurga po prostu obcięli mi włosy dookoła, na małej powierzchni wokół. Teraz, nie ma śladu, włosy powoli odrastają.
      • grey_delphinum Re: usuwanie znamion - glowa - u kogo? Krakow 07.11.21, 20:23
        W Krakowie dr Augustyn w Medicna ba Barskiej
      • ania357 Re: usuwanie znamion - glowa - u kogo? Krakow 08.11.21, 09:19
        A znieczulenie miejscowe bylo w pelni skuteczne i wystarczajace?
        • grey_delphinum Re: usuwanie znamion - glowa - u kogo? Krakow 08.11.21, 16:39
          Tak, w pełni.
        • magazynka Re: usuwanie znamion - glowa - u kogo? Krakow 08.11.21, 19:43
          Tak. Znieczulenie miejscowe, ale skuteczne.
        • magda.z.bagien Re: usuwanie znamion - glowa - u kogo? Krakow 08.11.21, 21:47
          U mnie to samo - nie czułam kompletnie nic. Trochę bolało, kiedy znieczulenie przestało działać, ale do wytrzymania na zwykłym paracetamolu.
    • bei Re: usuwanie znamion - glowa - u kogo? Krakow 07.11.21, 21:45
      Co do golenia włosów- to wygalają po milimetrze przy brzegu rany- wytną znamię, i dopiero przy brzeżny wygalają do szycia. Z własnego doświadczenia to piszę, ale miałam ingerencję w skorze głowy w Szczecinie
      • dominika9933 Re: usuwanie znamion - glowa - u kogo? Krakow 07.11.21, 21:55
        Doktor Kanas, w Rydygierze. Bardzo dobry lekarz.
    • magazynka Re: usuwanie znamion - glowa - u kogo? Krakow 07.11.21, 22:48
      Usuwałam w prywatnym gabinecie chirurgicznym sporego (1,8 cm średnicy) kaszaka na głowie. Od ręki - z ulicy, bez golenia czy wycinania włosów. Po 7 dniach zdjęcie szwów. Szczecin.
    • fyshka_hop Re: usuwanie znamion - glowa - u kogo? Krakow 08.11.21, 13:32
      dr Piotr Kanas - usuwałam już 3 znamiona (+ histopatologią). Bardzo, bardzo polecam.
      • grey_delphinum Re: usuwanie znamion - glowa - u kogo? Krakow 08.11.21, 16:39
        Nowe nicki polecają dra Kanasa, ciekawe...
        • dominika9933 Re: usuwanie znamion - glowa - u kogo? Krakow 08.11.21, 17:28
          Czytam forum, to prawda, nie piszę codziennie, od jakichś ośmiu lat. Może dla Ciebie jestem nowym nickiem.
        • fyshka_hop Re: usuwanie znamion - glowa - u kogo? Krakow 08.11.21, 21:27
          Taaa, oczywiście. Nie jestem żadnym nowym nickiem. Jakąś paranoję masz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka