Dodaj do ulubionych

I to jest patriotyzm!

10.11.21, 12:44
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,27788072,marsz-niepodleglosci-policja-publikuje-10-przykazan-dla-dziennikarzy.html#s=BoxOpImg1
Rady policji dla prasy:

Pamiętaj o swoim własnym bezpieczeństwie - dobre ujęcie nie jest warte Twojego zdrowia i życia.
Wyposaż się w kamizelkę odblaskową z napisem PRESS/PRASA.
Umieść legitymację prasową w takim miejscu, aby była widoczna i łatwa do okazania.
Ustaw się na skraju tłumu i staraj się nie wchodzić w sam środek akcji - jeżeli znajdziesz się pośrodku dwóch stron natychmiast wycofaj się.
Monitoruj i analizuj sytuację także poza kadrem aparatu/kamery; gdy widzisz, że wzrasta agresja wycofaj się w bezpieczne miejsce.
Zaparkuj swój pojazd w bezpiecznym, oddalonym od miejsca wydarzenia miejscu.
Unikaj noszenia dokumentów na szyi na smyczy lub łańcuszku - w przypadku zaatakowania mogą posłużyć do duszenia. Za to w sytuacji kryzysowej załóż kask czy ochraniacze.
Uważaj i słuchaj komunikatów nadawanych przez policję - jeżeli usłyszysz, że zostaną użyte środki przymusu bezpośredniego odsuń się na bezpieczną odległość.
Pamiętaj, że policjanci wyposażeni w kaski i środki ochrony mają ograniczone pole widzenia.
Nie utrudniaj policjantom wykonywania obowiązków służbowych i nie naruszaj przepisów prawa.

Urocze jest to, by nosić kask u uważać, by cię nie dusili.
#duma
#polskipatriota
#bedziesiedzialo
Obserwuj wątek
    • iwoniaw I to jest rodzinny spacer! 10.11.21, 12:46
      Radosne wydarzenie z instrukcją obsługi jak na pierwszą linię frontu...
      • gaskama Re: I to jest rodzinny spacer! 10.11.21, 12:49
        Tak, duma z bycia POLAKIEM wielu tak rozpiera, że po prostu trzeba komuś przylać, rzucić a akcie patriotyzmu płytą chodnikową czy podpalić komuś mieszkanie.
        #kochampanstwopis
        • bene_gesserit Re: I to jest rodzinny spacer! 10.11.21, 12:52
          Bycie Polakiem - bo przecież nie Polką - jest tu wyłącznie _pretekstem_ do napierdalanki.
          Oni się tak samo biją, kiedy przychodzi "bronić honoru" drużyny piłkarskiej, którą ktoś nazwał 'żydami'.
        • borsuczyca.klusek Re: I to jest rodzinny spacer! 10.11.21, 13:01
          Ja osobiście czekam na kolejną bitwę o Empik 😂
        • margit49 Re: I to jest rodzinny spacer! 10.11.21, 19:48
          gaskama napisała:

> Tak, duma z bycia POLAKIEM wielu tak rozpiera, że po prostu trzeba komuś przyla
          > ć, rzucić a akcie patriotyzmu płytą chodnikową
      • dyzurny_troll_forum Re: I to jest rodzinny spacer! 10.11.21, 12:49
        iwoniaw napisała:

> Radosne wydarzenie z instrukcją obsługi jak na pierwszą linię frontu...

zadajmy sobie może podstawowe pytanie, kto doprowadził do takiej eskalacji?
        • daniela34 Re: I to jest rodzinny spacer! 10.11.21, 12:54
          Ja wiem, ja wiem! LGBT
          • gaskama Re: I to jest rodzinny spacer! 10.11.21, 12:58
            Cała prowokująca lewica!
            No i #winatuska
            • mizantropka_20 Re: I to jest rodzinny spacer! 12.11.21, 21:50
              Głupie pytanie, od przedwojnia wiadomo - żydzi i cykliści przecież
        • racica_ruda Re: I to jest rodzinny spacer! 10.11.21, 12:55
          dyzurny_troll_forum napisała:

> iwoniaw napisała:
          >
          > > Radosne wydarzenie z instrukcją obsługi jak na pierwszą linię frontu...
          >
          > zadajmy sobie może podstawowe pytanie, kto doprowadził do takiej eskalacji?
          >

Kostka brukowa, która tak lubieżnie leży na trasie marszu
          • amast Re: I to jest rodzinny spacer! 10.11.21, 13:02
            > Kostka brukowa, która tak lubieżnie leży na trasie marszu

troll's point excatly - kto nie chciał marszu i kto kazał położyć tę kostkę? I już wszystko wiadomo wink
          • hanusinamama Re: I to jest rodzinny spacer! 10.11.21, 17:24
            I Empik. Coś pewnie było na wystawie Empiku co spokojnych chłopców sprowokowało....a nie daj buk jakies dziecko narysuje na płycie betonowej tęczę...Oj nie daj buk
        • natalia.nat Re: I to jest rodzinny spacer! 10.11.21, 13:01

> iwoniaw napisała:
          >
          >

Tusk? Zgadłam? Bo przecież PiS nie ma nic wspólnego z eskalacją nienawiści i dzieleniem Polaków.
          • mizantropka_20 Re: I to jest rodzinny spacer! 12.11.21, 21:51
            I totalna opozycja
        • borsuczyca.klusek Re: I to jest rodzinny spacer! 10.11.21, 13:02
          No kto?
        • sumire Re: I to jest rodzinny spacer! 10.11.21, 13:05
          Bąkiewicz, za 3 miliony z budżetu.
        • borsuczyca.klusek Re: I to jest rodzinny spacer! 10.11.21, 16:55

> iwoniaw napisała:
          >
          >
          >

Trollu dyżurny od kilku godzin czekamy na twoje światłe wyjaśnienie 🙄
    • racica_ruda Re: I to jest patriotyzm! 10.11.21, 12:52
      11. Spisz testament, spotkanie z "patriotą" może się różnie skończyć
    • sumire Re: I to jest patriotyzm! 10.11.21, 13:06
      Czytałam. Piękne. Zwłaszcza ten fragment o unikaniu noszenia dokumentów na szyi.
      • gaskama Re: I to jest patriotyzm! 10.11.21, 13:27
        Na marszach przeciwko zaostrzeniu ustawy antyaborcyjnej latały bojówki i wyrywały telefony ludziom robiącym zdjęcia. Policja nie interweniowała.
        Powinni więc dodać
        12. Jeśli wyciągniesz komórkę i ta zostanie zniszczona, to sam/sama jesteś sobie winny/a
    • volta2 Re: I to jest patriotyzm! 10.11.21, 13:28
      to nie patriotyzm - to jest wojna!
      • sumire Re: I to jest patriotyzm! 10.11.21, 14:04
        Powinnaś być zadowolona, to twoja ukochana partia zrobiła ze święta niepodległości neonazistowską paradę.
        • volta2 Re: I to jest patriotyzm! 10.11.21, 16:50
          do dawna jestem zadowolona, za każdym razem mam wyrzuty sumienia, że nie biorę w tej imprezie udziału - ale to z lenistwa.
          • angazetka Re: I to jest patriotyzm! 10.11.21, 16:56
            Czy ty właśnie napisałaś, że lubisz neofaszystowskie parady? big_grin
            • volta2 Re: I to jest patriotyzm! 10.11.21, 17:11
              lubię patrzeć na marsz niepodległości, to jak ty go tam na swój użytek nazywasz, mnie nie rusza. jak tam kolega znajomej od trumny na dwóch kółkach?
              • sumire Re: I to jest patriotyzm! 10.11.21, 17:16
                Znaczy lubisz patrzeć, jak kibole rozpyerdalają cudzą własność i podpalają mieszkania? Ale wiesz, że to nie jest serial?...
                • volta2 Re: I to jest patriotyzm! 10.11.21, 17:20
                  przecież piszę, mam duże wyrzuty sumienia, że mnie tam nie ma z nimi. czego nie rozumiesz?
                  • sumire Re: I to jest patriotyzm! 10.11.21, 17:27
                    Wiesz volcia, ty się starasz być taka zayebiście dowcipna, a po prostu durny pisowski tłuk z ciebie. Kompletnie nie zdajesz sobie sprawy, co się dzieje w tym kraju. Najważniejsze, że duda wymoczona w baseniku daleko od Polski, prawda?
                    • volta2 Re: I to jest patriotyzm! 10.11.21, 17:33
                      oj, żebyś wiedziała
                      basen był zagrożony, bo pani chciała po roku podwyżkę najmu, ale właśnie dziś przedłużyliśmy bez podwyżki. kot zostaje na włościach. ale cieszę się, że ktoś się martwi sytuacją na marszu niepodległosci. zapewne będzie bardzo niebezpiecznie, ktoś umrze.
        • kropkacom Re: I to jest patriotyzm! 10.11.21, 17:44
          Volta, volta... Nasz forumowy żółw ninja. big_grin Jedna z bardziej konsekwentnych kreacji. Hedonizm połączony z prowokacyjnością tongue_out
    • taniarada [...] 10.11.21, 17:32
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kasiaabing Re: I to jest patriotyzm! 10.11.21, 20:59
        A kysz pętaku!!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka