Dodaj do ulubionych

Wynajem mieszkania nieumeblowanego

17.11.21, 19:43
Mam na wynajem mieszkanie. 3 pokoje.
Kuchnia i łazienka w pełni zrobione, garderoba równie. Ale poza tym w pokojach nie na nic poza lampami i karniszami.
Lokalizacja i cena spoko moim zdaniem.
I teraz: wynajmować puste? Czy jednak zainwestować w meble? Nawet licząc "po taniosci" standard ikea to i tak pójdzie kilka tysi na umeblowanie.
Trochę mnie kusi wystawić puste i zobaczyć co się bedsie działo.
Czy jest w ogóle popyt na nieumeblowane mieszkania? (Bo ze popyt w ogóle jest to wiem smile poprzednie wynająłem w 1 dzien)
Obserwuj wątek
    • podaje_haslo_okon Re: Wynajem mieszkania nieumeblowanego 17.11.21, 19:53
      Spróbowałabym wystawić puste za taką cenę, jaką chcesz za umeblowane, a jak nie będzie zainteresowania, to się zastanowić co się bardziej opłaca (wynajęcie pustego taniej czy zabawa w Ikea). Ja kiedyś wynajmowałam puste mieszkanie, ale faktem jest, że przede mną stało pół roku niezamieszkałe, a było genialne (przynajmniej jak dla mnie). Pytanie tylko komu chcesz wynająć, jak studentom, to na bank będą woleli umeblowane.
    • mia_mia Re: Wynajem mieszkania nieumeblowanego 17.11.21, 20:00
      Dużych mieszkań często szukają ludzie ze swoimi meblami, ja dla pierwszych musiałam opróżnić je z mebli i kolejne rodziny wynajmowały ze swoimi, może dzięki temu na długie lata.
    • lotka_5 Re: Wynajem mieszkania nieumeblowanego 17.11.21, 21:40
      Wg mnie mało kto ma całe zaplecze swoich mebli skoro wynajmuje mieszkanie od kogoś.
      Powinno być umeblowane w podstawowe meble - kanapa, łóżko, szafa w sypialni. Drobniejsze meble ktoś moze sobie dokupić jeśli potrzebuje.

Może wystawić takie jakie jest, z adnotacją, że istnieje możliwość umeblowania w podstawowe meble?
    • zwyczajnamatka Re: Wynajem mieszkania nieumeblowanego 17.11.21, 21:46
      Wystaw puste. Może ktoś będzie miał część swoich mebli, wtedy dokupisz tylko resztę.
    • ichi51e Re: Wynajem mieszkania nieumeblowanego 17.11.21, 23:03
      wynajmować puste. Roznica jest taka - puste wynajmujesz komuś na dłużej - nienpo to się zwala z meblami żeby się zaraz wynosić. A umeblowane jak planuje mieszkać krócej i mu przez ten czas twoje graty nie stoją na przeszkodzie
    • kafana Re: Wynajem mieszkania nieumeblowanego 17.11.21, 23:18
      Jak powiesz ze jest w Krk na Woli Justowskiej lub Salwatorze to bioresmile ja wynajmuje nieumeblowane. Natomiast musi być zmywarka, dobry piekarnik i pralka.
      • ophelia78 Re: Wynajem mieszkania nieumeblowanego 17.11.21, 23:23
        Wszystko to jest tyle że odległość jakieś 700 km wink
    • falcon_eye Re: Wynajem mieszkania nieumeblowanego 18.11.21, 00:28
      A co ryzykujesz jeżeli wystawisz nieumeblowane?
      Jeżeli nie znajdzie się chętny to wtedy zorganizujesz meble.

Najemcy mają różne potrzeby. Ja akurat szukałam mieszkania jakie opisujesz - z wykończonymi zabudowami, kuchnią i łazienką, ale bez mebli "ruchomych", bo chciałam urządzić po swojemu. I tak jak ktoś wyżej pisał - szukałam miejscówki na kilka lat. Baaardzo długo szukałam, bo na rynku były głównie mieszkania z paskudnymi, niefunkcjonalnymi meblami. Zgaduję, że najemcy tymczasowi będą woleli umeblowane jakkolwiek. Byle ładnie na zdjęciach wyglądało.
      Także pytanie na jakich klientach tobie zależy.
      • ophelia78 Re: Wynajem mieszkania nieumeblowanego 18.11.21, 13:27
        Zdecydowanie dlugoterminowi
    • iberka Re: Wynajem mieszkania nieumeblowanego 18.11.21, 07:27
      Swego czasu szukałam mieszkania i warunkiem było właśnie w opcji jak Twoja. Bez szans....wszyscy pakują co mają a nie każdy jest studentem z jedną walizką. Plus dla mnie taki, że co zniszczę, to moje, że jak znudzi mi się kolor kanapy czy kształt stołu, to wymienię bez problemu. Zdecydowanie brak ofert bez mebli.
    • ophelia78 Re: Wynajem mieszkania nieumeblowanego 18.11.21, 13:31
      Ok dz8eki za wpisy.
      Sugerowałam się zr w zasadzie nie ma ofert pustych mieszkań -stad sądziłam ze nikt ich nie chce...

Wystawie tak jak jest, za cenę jaka bym chciała i zobacze jaki będzie odzew.

Policzyłam pi razy oko ze wypozazenie tego mieszkania to jakieś 4000-5000 wiec jeśli nawet będę musiała obniżyć cenę najmu o 100-200 zł w perspektywie kilku lat to i tak mi się to opłaci...
      • iberka Re: Wynajem mieszkania nieumeblowanego 18.11.21, 16:24
        I odpada problem "bo sprężyna wystaje" czy "krzesło się złamało" wink
    • pingus Re: Wynajem mieszkania nieumeblowanego 18.11.21, 18:31
      Tak, ja wręcz szukałam pustego, bo wyprowadzaliśmy się z mieszkania i przed kupnem własnego wynajmowaliśmy około rok czasu, więc idealnie było bez mebli.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka