Dodaj do ulubionych

Podwyższone RBC, HGB i HCT - czy ktoś się zna?

18.11.21, 10:48
Lekarz dopiero w przyszłym tygodniu, a ja się trochę denerwuję. Właśnie odebrałam wyniki morfologii córki (11l.) i ma podwyższone następujące parametry:
RBC 5,32 norma to 3,80-5,00
HGB 15,6 norma to 10,2-14,6
HCT 45,2 norma to 31,-40,0
Glukoza l 99,3 dla normy do 99
Badanie było na czczo, ok. pół godziny wypiła szklankę wody

Dodam, że córka bardzo mało pije. Potrafi przez cały dzień wypić szklankę, dwie płynów, jeśli jej nie przypomnę, a nie zawsze przy niej jestem. Czasem mam wrażenie, że jakbym jej nie przypominała to wcale by nie piła, zup praktycznie nie je. Do szkoły dostaje bidon 600ml i z reguły wraca po 9-10 godzinach opróżniony maks o 2/3.
Do badania skłoniło mnie że ostatnio dwukrotnie po rozgrzewce na WF zrobiło jej się słabo i musiała usiąść - wtedy wszystko wróciło do normy.
Nie wiem czy to że rzadko pije może wyjść w badaniu, jeśli przed samym badaniem piła a dzień przed wypiła ok. 1-1,5 litra wody bo chciała mieć dobre wyniki i piła więcej niż zwykle.
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka