Dodaj do ulubionych

Do piekących chleb na zakwasie

26.11.21, 21:25
Wiec tak, postanowiłam zacząć piec chleb na zakwasie.
Zakwas zrobiony, dzisiaj jest piąty dzień i myśle, ze wyglada super.
Tylko teraz co dalej.
Pierwsze pytanie odnośnie samego zakwasu
- dalej dokarmiać i trzymać na zewnątrz, czy wstawić do lodówki? Jak do lodówki to dokarmić przed wstawieniem? I co z nim zrobić po wyjęciu z lodówki?
- chleb - macie jakis prosty, szybki przepis dla początkujących. Przepis, który nie będzie wymagał ode mnie siedzenia cały dzień w domu i pilnowania wyrastania?
W internecie wszystko co znalazłam wymaga całodniowego siedzenia w domu, a ja naprawdę nie mam takiej możliwości.
Dzisiaj skorzystałam z tego przepisu, narazie zrobiłam tylko zaczyn. Reszte będę robić jutro.
mojewypieki.com/przepis/chleb-pszenno-zytni-na-zakwasie
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka