Dodaj do ulubionych

Miesiąc świstaka

01.12.21, 08:41
Nadszedł ten czas, kiedy najchętniej nie włączałbym radia w ogóle, mimo że w czasie pracy zawsze brzęczy w tle. Zaczął się miesiąc katowania krysmasami, w najróżniejszych wersjach, mniej lub bardziej okrutnie maltretujących mózg. Wśród nich są takie perły, jak „parampampampam” (szczególnie to wychrypiane przez jakiegoś przeziębionego alkoholika), kiedy nie mogę i parafrazując Maklakiewicza wyłączam radio.
Na szczęście dzięki korące nie muszę przedzierać się przez las choinek wystawionych na sprzedaż na drodze do firmy.

Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 08:46
      Mam podobnie (chociaż parampam.. nie kojarzę , może wczesniej wyłączam radio)

p.s. lubię BN ale oprawa muzyczna....eh
      • heca7 Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 08:49
        A proszę. Tylko tutaj całkiem przyjemne wykonanie:
        www.youtube.com/watch?v=qJ_MGWio-vc
      • chococaffe Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 09:35
        A, to jest to big_grin
      • dvdva Re: Miesiąc świstaka 02.12.21, 21:19
        A ja lubię Last Christmas i Walking in the air, mogłabym codziennie sluchac
    • mashcaron Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 08:50
      U mnie te świąteczne hity puszczają nawet z głośników na ulicach, nie ma jak uciec 😅
    • kasiaabing Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 08:56
      Ja uwielbiam cały ten świąteczny kicz.
      Jaram się jak małe dziecko.
      • aqua48 Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 09:54
        To tak jak ja. Parapampam uwielbiam i czekam cały rok. A Pentatonix wielbię i mogę słuchać bez przerwy.
        • heca7 Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 14:56
          Ja też wink Najbardziej chyba Bohemian Rhapsody smile
        • gulcia77 Re: Miesiąc świstaka 02.12.21, 17:30
          Najpiękniejsza wersja "Little drummer boy" to Bing Crosby i David Bowie...
    • daniela34 Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 09:42
      Lubię Święta, lubię kicz,nawet i te swiateczne przeboje lubię-w małych, samodzielnie podawanych dawkach. Czyli-jeśli akurat mam ochotę to puszczam sobie "Last Christmas." Nie znoszę natomiast tej muzyczki w sklepach, bo po pierwsze nie mam wpływu na to co graja, a po drugie-jak głośno.
    • trudneslowa Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 09:48
      Kocham, kocham i jeszcze raz kocham. Cały rok czekam na ten czas!
    • mama-ola Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 10:14
      A ja jedyne, co naprawdę lubię, to świąteczne piosenki wink Puszczam sobie dobrowolnie z YT.
      Nie lubię natomiast przymusu dawania wypasionych prezentów, bo gwiazdka. Wolałabym normalne, takie, jak dajemy sobie z mężem, np. po książce czy dwóch. Ale dzieci żądają wypasionych, bo taki mamy klimat, i to mnie przygnębia.
      • igge Re: Miesiąc świstaka 02.12.21, 19:14
        Dobrze, że moje dorastały widać w innym klimacie.
        Dorosły i nadal nie żądają wypasionych .
        U nas prezenty są symboliczne i drobiazgi. Ale w sumie i tak cieszą.
        Mikołajki to będą słodycze i tyle. Jak zawsze. Może jakaś książka.
    • arthwen Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 14:09
      Włącz antyradio tongue_out
      • krwawy.lolo Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 14:31
        Tam nie puszczają krysmasów ani kolęd?
        • arthwen Re: Miesiąc świstaka 02.12.21, 12:09
          Bardzo rzadko i tylko w wersji rockowej wink Chyba, że robią sobie jaja, bo dziś to nawet Bogurodzica była (poklosie tego filmiku z Sącza) wink
          • krwawy.lolo Re: Miesiąc świstaka 02.12.21, 13:17
            Tych antyradyj jest kilka, genre'owe oraz dwa miejskie, Kraków i coś jeszcze. Gdańska nie ma, niech się gonią. smile
            • arthwen Re: Miesiąc świstaka 02.12.21, 16:54
              www.antyradio.pl/Czestotliwosci/Glowne-stacje/Eurozet/Antyradio-00000421

Gdańsk 92,0 Gdynia 101,1
              • krwawy.lolo Re: Miesiąc świstaka 02.12.21, 17:26
                W internatach. Mieszkam w Zagranicy i posiadam jedynie odbiornik z dostępem do internetu.
                • arthwen Re: Miesiąc świstaka 02.12.21, 17:33
                  W internetach też jest wink
                  • krwawy.lolo Re: Miesiąc świstaka 02.12.21, 17:55
                    Ale ja mam radio, które nie oferuje przeglądarki internetowej. Menue, przez które trzeba się przeklikać, jak przez starą Nokię, wyświetla mi jedynie to, co napisałem wcześniej. Oczywiście, mogę sobie puścić radio w komputerze ale charakter pracy, gdzie muszę gadać przez skajpy, czy timsy nie sprzyja temu rozwiązaniu. Wystarczy, że puszę sobie lajwkamerkę z dźwiękiem na tubie, to jeśli jej nie wyłączę, słyszę w tle rozmowy warkot przejeżdżających pojazdów. smile
                    • krwawy.lolo Re: Miesiąc świstaka 02.12.21, 17:56
                      puszczę
    • kura17 Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 14:14
      ja mam nadwrazliwosc sluchowa, wiec "swiateczne wizyty" w sklepach i CH to koszmar ... bez wzgledu na jakosc muzyki - zawsze jest za glosno.

i moj prywatny koszmar - zawsze jest za cieplo uncertain okutana w zimowe ubranie wchodze do sklepu/CH i za pare minut jestem zlana potem, masakra ...
      • krwawy.lolo Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 14:30
        Krótko mówiąc, zmokła kura.
        Ja tam nawet w Szwajcarii ciepło ubrany wytrzymam. Gorzej, kiedy mam coś przymierzać. Na szczęście mam już tyle ubrań, dość dobrych jakościowo, że prawdopodobnie do śmierci mi wystarczy. A mam zamiar jeszcze trochę pożyć.
    • krwawy.lolo Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 14:33
      Nie wspomniałem o kolędach, których jeszcze bardziej nienawidzę. Ale kolędy puszczają jedynie w polskim radiu i chyba nie przez pół zimy.
    • piesekpustyni Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 14:48
      Nienawidzę małego bębniarza 🤮
      Były mąż teściowej wiecznie to nucił 🤮🤢🤮
      Jest to najnudniejsza i najbardziej wkoorfiająca ucho piosenka ever!
      • krwawy.lolo Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 14:53
        Dobry piesek. Masz tu wątróbkę od wuja Lola. smile

.
        https://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/big/uploads/media/recipe/0004/18/f0b72b76cd285aec0106d8e5511de579357247c0.jpeg
        • piesekpustyni Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 15:27
          🖕
          • krwawy.lolo Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 16:21
            Francuski piesek. Łaski bez, sam zjem. tongue_out
            • boogiecat Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 17:36
              Ja zjem ta watrobke z radoscia, tylko udus mi kawalki kwasnego jablka dodatkowo.

(wogole nie rozumiem oso tu chodzi😛)
              • krwawy.lolo Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 17:43
                Kwaśnych jabłek nie lubię, uduszę z dziką satysfakcją.

A chodzi oczywiście o organiczny wstręt do krysmasów, którego to wstrętu alegorią jest organ wątroba.
                • boogiecat Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 17:49
                  I nigdy nie lubiles?
                  • krwawy.lolo Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 17:54
                    Nie. Z dzieciństwa pamiętam odmianę kosztele. Już chyba nie hodują. To były jabłka bez cienia kwaśności w smaku. Bo teraz nawet najsłodsze mają w tle kwas.
                    • boogiecat Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 17:56
                      🙂 pytalam o kristmasy
                      • boogiecat Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 17:57
                        Choc przyznam, ze jasne to nie bylo😛
                      • krwawy.lolo Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 18:00
                        Krysmasów nie lubię od czasów, kiedy zacząłem codziennie słuchać radia. Czyli od jakichś dwudziestu lat. Przedtem nienawidziłem tylko samych świąt. smile
                        • boogiecat Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 18:14
                          A u mnie swieta czy krysmasy jak wszystko- falami
    • chococaffe Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 16:15
      Nie lubię muzyki, piosenek, kolęd, książek i filmów n/t.

Lubię jedzenie i ludzi - poczynając od wczesniejszych zakupów, poprzez przygotowanie , az po wspólne jedzenie. Prezenty też lubię.
      • raczek47 Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 16:25
        Zależy jakie radio. Wybór masz spory, nie wszystkie to kicz i tandeta.
      • boogiecat Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 17:39
        chococaffe napisała:
        >
        > Lubię jedzenie i ludzi - poczynając od wczesniejszych zakupów, poprzez przygoto
        > wanie , az po wspólne jedzenie.

Ja tez to lubie. Co roku robie jakies swiateczne polskie cudo i daje sasiadom. A w tym roku postanowilam przejsc siebie sama w tej kwestii, juz sie nie moge doczekac 😎
        • chococaffe Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 17:50
          co planujesz?
          • boogiecat Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 18:13
            Watpie, zeby bylo to dla ciebie jakos interesujace🙂 lecz dla mnie i otoczenia to cos wielkiego😺

Makowiec zawijany robiony od podstaw, z dwa tygodnie mi to zajmuje, sasiedzi i wogole wszyscy to kochaja i jednoczesnie nie ogarniaja dlaczego to az tak im smakuje

Dwa rodzaje sernika (pieczony z mango i swiateczny) ale bez kombinacji serowych- tutaj obiecalam corce wyprawe do chyba rosyjsko- bulgarskiego sklepiku z szemranymi personami, a ona juz sie uczy wypowiadac spode lba zdrastwujcie, zeby nas wzieli za swoje (zauwazylam, ze czesto tutejsi znajomi/rodzina wola serniki na zimno, bo pieczone dostepne sa takie se- tez kwestia sera; ja sie wyspecjalizowalam w mieszankach i robie takie, ze nie ma konkurecji😎)

Bigos ultra podrasowany

Czerwony barszcz na zakwasie i pierogi ruskie

Sledzie (z matjasami z internetu)
            • chococaffe Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 18:59
              Pychoty.
    • caponata75 Re: Miesiąc świstaka 01.12.21, 16:56
      Radio Nowy Świat nie puszcza tego świątecznego kiczu. Oilecam
    • kosmos_pierzasty Re: Miesiąc świstaka 02.12.21, 12:11
      Wczoraj wyciągałam dekoracje i sobie włączyłam kanał z klasycznymi piosenkami świątecznymi na Open FM. Bardzo mi się podobało smile Następny raz sobie włączę do sprzątania, i jeszcze do pakowania prezentów. W ten sposób nie mam przesytu, a świąteczne przeboje mnie cieszą.
    • taniarada Re: Miesiąc świstaka 02.12.21, 12:26
      A ja lubię ten klimat .Komu się to nie podoba to stoperan na bóle brzucha i stopery w uszach .Ktoś mi równo 8 miesięcy obiecał,że pójdzie ze mną na pasterkę .Szkoda ,że to już nieaktualne ,a miało być tak pięknie .youtu.be/FGgEleOmzDE
    • chebellacosa92 Re: Miesiąc świstaka 02.12.21, 14:03
      Jak świąt nie cierpię to całe te przygotowania uwielbiam. Muzyczkę w sklepach, światełka, zakupy, planowanie i zdobywanie jedzenia - tak, zdobywanie, bo do zaprzyjaźnionej garmażerki po jedzonko, pyszne, trzeba się wystać a ja z zasady nie gotuję w święta. Kupuję nałogowo kominki, obstawiam dom świeczkami i poisencją a psu każę nosić rogi renifera.
      • igge Re: Miesiąc świstaka 02.12.21, 19:25
        U nas tych całych przygotowań jest akurat tyle ile trzeba. Umiemy odciąć się od nadmiaru.
        Zakupy rzadko , a i wtedy lokalnie albo online.
        Radio nie musi mi brzęczeć, wolę mezzo jeśli już. Reklam w tv nie znam. Unikam. W najgorszym razie głos wyciszony i nie śledzę. Wczoraj niestety małż mnie usadził przed gniotem świątecznym o dwóch lezbijkach, a zazwyczaj lubię BN filmy. Nie polecam tego filmu mega nuda. Obejrzę może z płyty Love aktualny albo szmirkę ulubioną Daddy's Home 2.
        Piosenek żadnych jeszcze nie słyszałam i kilka z przyjemnością w tle gotowania posłucham kiedyś.
        Kolędy obowiązkowo w Wigilię odśpiewam choć nikt za bardzo nie podziela mojej fascynacji i frajdy. Może z mamą, ona lubi śpiewać. Może mąż się przyłączy. (I syn🙂?).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka