Dodaj do ulubionych

Codziennie rano wypijaj szklankę...

05.12.21, 09:57
... ciepłej wody
... wody z łyżką octu jabłkowego
... wody z cytryną i imbirem ew. kurkumą
... wywaru siemienia lnianego
a poczujesz, jak poprawia ci się wszystko, trawienie, hormony, włosy stają się lśniące a zmęczenie, zmarszczki, wzdęcia i przeziębienia znikają.
Tak radzą mądrzy w necie i pismach kobiecych. Z pewnością mają rację.
Chciałabym też jakoś w tym rozkładzie jazdy upchnąć poranną kawę ale nie wiem, czy się zmieści, bo to już litr na dzień dobry.
Jak to ogarniacie?
Albo na serio, co wybrać?
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 09:58
      Zrob sobie szklankę ciepłego siemienia z cytryną, imbirem, octem, i kurkumą. Nie ma za co.
    • triss_merigold6 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 10:00
      Po prostu piję gorzką herbatę z cytryną. Kawa to kawa, moim piciem jest herbata. Mocna, nie żadne siki w slomkowym kolorze
      • agaagaaga123 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 10:02
        Ja bez kawy nie żyję. Ale picie kawy razem z octem jabłkowym i cytryną na czczo codziennie wydaje mi się ryzykowne dla mojego i tak przewrażliwionego żołądka.
      • znowu.to.samo Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 11:21
        Moja mama też pije taką a ja to nazywam siekierą. Nie lubię takiej mocnej tylko taką zabarwioną na pomarańczowo, i moja mama mówi że psuję herbatę
    • mia_mia Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 10:01
      Ciepłą wodę z octem, cytryną, imbirem, ananasem, chilli, kurkumą i siemieniem do popicia tabletki kofeiny.
      Jak nie zwymiotujesz to będziesz żyć wiecznie i bez zmarszczeksmile
      • agaagaaga123 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 10:05
        Miałam wrażenie, że z tą wodą chodziło o to, że to ma być czysta ciepła woda bez dodatków, bo procedura nazywa się japońską dietą wodną. Woda zmieszana z czymś na pewno działa inaczej, niż sama woda.
    • hiacynta.bukiet123 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 10:03
      Wybieram kawę, przynajmniej pobudza. Pozostałe napoje pomagają co najwyżej na zaparcie. Siemię wetrzyj we włosy, a na wzdęcia weź espumisan lub wypij herbatę z kopru.
    • fitfood1664 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 10:03
      pij co uważasz za stosowne i obserwuj włosy, paznokcie, zmarszczki... serio wierzysz że szklanka wody z czymkolwiek rano poprawi stan twojego zdrowia w sposób zewnętrznie zauważalny?

btw, a dolega ci coś? może w tę stronę skieruj poszukiwania cudownego środka? na wzdęcia koper, na zgagę sok z cytryny, na ziemistą cerę wrzątek, na zaparcia siemię...? nie dziękuj
      • agaagaaga123 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 10:06
        "na wzdęcia koper, na zgagę sok z cytryny, na ziemistą cerę wrzątek, na zaparcia siemię...?"

Matkobosko, jeszcze to mi dorzucasz do tego napiętego grafiku?
        • gryzelda71 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 12:18
          Na zgagę sok z cytryny? Hmmmmm
          • fitfood1664 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 12:33
            spróbuj, rodzinka zaprzestała brania leków na bazie aluminium dzięki temu wynalazkowi, działa natychmiast po wypiciu, działa też na kłucie w woreczku żółciowym, stymuluje wydzielanie żółci
            sok z cytryny mimo że kwaśny, w żółądku ma odczyn zasadowy
            UWAGA, pić BEZ CUKRU, inaczej nie działa i może szkodzić zamiast pomóc
          • fitfood1664 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 12:34
            oczywiście rozcieńczony wodą, nie taki czysty
      • znowu.to.samo Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 11:22
        Też mnie to zastanawia na ile to działa. Mnie jedyna rzecz która poprawiła widocznie wygląd to rycyna wcierana w skórę rzęsy i brwi
        • znowu.to.samo Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 11:26
          A i jeszcze płukanie włosów octem jablkowym daje super efekty
      • cosmetic.wipes Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 12:12
        Podoba mi się wrzątek na cerę 😁
        • fitfood1664 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 12:35
          trochę czerwona się robi big_grin
        • eliszka25 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 15:07
          Z pewnością przestaje być wtedy ziemista 😄
          • fitfood1664 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 16:12
            picie czystej gorącej wody zamiast z dodatkiem zioła stosuje się od dawna na poprawę stanu cery, nie ja to wymyśliłam
            • eliszka25 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 16:26
              A ja tylko zażartowałam. Oczyma wyobraźni zobaczyłam tę gorącą wodę laną na twarz. Po takiej kuracji cera z pewnością się zarumieni 😄

Tak, wiem, że chodzi o picie gorącej wody.
              • znowu.to.samo Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 20:00
                O rumieńce by były, jak u ruskiej baby conajmniej😆
    • nangaparbat3 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 10:05
      Kawę.
    • klaramara33 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 10:06
      Kawa z rana to podstawa, później druga. Dopiero potem zielona herbata i sok pomarańczowy, łyżka siemienia lnianego dobrze rozgryziona popita wodą
      • agaagaaga123 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 10:06
        Zapomniałam o soku owocowym albo smoothie na czczo rano, dzięki za przypomnienie, dopisuję do listy.
        • klaramara33 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 10:13
          Ja tylko kawę z samego rana. Siemię lniane po pracy. Soki i herbata cały dzień albo wcale , różnie.
          • znowu.to.samo Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 11:23
            Ale jak suche siemię rozgryzasz i popijasz?
            • agaagaaga123 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 11:29
              ja mam mielone
        • fitfood1664 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 16:15
          soki owocowe już dawno nie są zalecane jako zdrowe napoje, bo nie są, to prawdziwa bomba węglowodanowa, dzisiaj zaleca się całe owoce
    • januszekxxl Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 10:10
      agaagaaga123 napisała:
      > Tak radzą mądrzy w necie i pismach kobiecych. Z pewnością mają rację.

A kiedyś radzili żeby jeść słodycze i cukier. Nie mieli racji?
      https://lh3.googleusercontent.com/proxy/x5AHKEHwPycIQWXAiGFdIyFD2Z2aU015F7co4gUKri9RWUv_LXp_EuzcK-nHZfIWpsgDRlLuIPD1RuEqRgxjE5pAY7FRghmS

https://i.pinimg.com/550x/48/cd/5e/48cd5ef8567bea65694065875f4eb91c.jpg
    • klaviatoorka1 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 10:51
      Ja zaraz po przebudzeniu po prostu wypijam to, co akurat mam pod ręką- albo ciepłą wodę z cytryną, albo z octem jabłkowym. Czasem z imbirem, jeśli pamiętam, by zalać go wieczorem.
      Potem dopiero kawa, do śniadania.
      Siemię lniane smakuje paskudnie, kurkuma o świcie działa na mnie wymiotnie.
      • koronka2012 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 12:26
        Ile tego imbiru trzeba na szklankę? Rozumiem że zalewasz go wieczorem wrzątkiem i już
        • agaagaaga123 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 16:57
          A czemu wieczorem? Ja pijam po zaparzeniu jak herbatę, czyli zalewam wrzątkiem i po paru minutach piję. Jak zrobie sobie wieczorem i zapomnę wypić, to rano wylewam jako nieświeże. Robię błąd?
    • andaba Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 10:53
      Wypij po prostu kawę smile
    • wkswks Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 11:00
      Ja piłam z kurkuma i teraz mam na nią nietolerancję wink. Wiec osobiście - sceptycznie.
    • mikams75 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 11:25
      wybor jest prosty - kawa smile

ale do listy dopisz sobie z roznych poradnikow - jedno jablko dziennie, garsc orzechow, garsc zaren czegos tam, 3 sliwki na trawienie, 2 lyzki jakiegos superfood itd. Jakby tak sie wczytac i spisac to juz miejsca na zwykle posilki nie bedzie wink
      • agaagaaga123 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 11:31
        może to i dobrze smile
    • majenkir Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 11:27
      Ja co prawda sam ocet i to on and off - wypijam duszkiem w czasie kiedy robi mi się kawa.
      • majenkir Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 11:29
        Sam ocet tzn. 2 łyżki na szklankę wody, nie że prosto z butelki 😅
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 12:06
          Uff, bo aż mi twarz wykrzywiło jak przeczytałam o piciu samego octu duszkiem big_grin
      • paskudek1 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 12:17
        Czy, ten ocet musi być jakiś konrketny? Czy może być no name z Carrefoura?
        • majenkir Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 20:30
          Jabłkowy z farfoclami (po ang. “with mother”)
    • hanusinamama Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 12:22
      Piję kawę. BYły badania ze nawadnia tak samo jak woda. Tam wtedy chyba mleko nawadniało najlepiej (lepiej niz woda).
    • m_incubo Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 12:22
      Ja wybieram kawę i wyglądam jak młoda bogini.
      Szklanka wody ma potwierdzoną skuteczność chyba jedynie jako antykoncepcja, więc resztę bym sobie darowała.
    • mamtrzykotyidwa Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 14:13
      Ja czasem piję siemię lniane, reszta z tego zestawu jest zbyt obrzydliwa, abym była w stanie się zmusić do wypicia tego. Siemię lubię.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 15:03
      Ja dopijam wieczorną wodę, potem na spacerze z psem - fajka, a w pracy 15 min później - kawa.
      • m_incubo Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 20:27
        Bleee...
    • eliszka25 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 15:15
      Bez wielkiego kubka czarnej herbaty nie żyje, więc co rano wypijam najpierw 450 ml herbaty. Wszystko inne potem. Jak mi się przypomni, to wypijam jakieś pół szklanki soku z kiszonej kapusty albo zakwasu buraczanego. Kapustę i buraki kiszę sama, zimą zakwas buraczany wstawiam „na zakładkę”, żeby zawsze mieć. Nie mam pojęcia, czy to w jakikolwiek sposób wpływa na urodę, ale piję bo lubię i traktuję jako dodatkową porcję witamin.
    • krolewska.asma Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 15:24
      Czytasz jakieś pisma kobiece sprzed 20 lat bo teraz akurat pije się wodę z rozpuszczonym kolagenem nie dziękuj
    • nikita1908 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 15:25
      Pierwsza jest kawa- tuż po śniadaniu, za pół godz krwawnik a po godzinie woda z cytryną. Ale ja wypijam hektolitry płynów dziennie więc to dla mnie nie problem.
    • mid.week Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 15:28
      ....ciepłej wody
      ... wody z łyżką octu jabłkowego
      ... wody z cytryną i imbirem ew. kurkumą
      ... wywaru siemienia lnianego

Ciepla woda jest we wszystkich 4 opcjach wiec nr 1 mozna wykreslic. Ocet daje to co cytryna - nr 2 do wywalenia. Zostaje woda z cytryna i reszta, plus siemie. Wode pije rano, siemie dorzucam do salatek, imbir w herbacie, cynamon w owsiancee
      • agaagaaga123 Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 16:59
        Tak jak pisałam wyżej, chodzi o czystą ciepłą wodę bez dodatków.
        • mid.week Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 17:01
          Nie czytaj głupot a życie bedziesz miała mniej skomplikowane
    • sumire Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 16:24
      Ja tam jadę o poranku herbatę z cytryną i imbirem, od zawsze. Parzę ją sobie i wracam na kwadrans do łóżka. To mój żelazny rytuał, od tego zaczynam dzień. Nie wiem, czy trawienie i hormony od tego lepsze, ale mój nastrój na pewno.
      Czasami pijam tego lnianego gluta, zwłaszcza o tej porze roku, bo na gardło dobrze działa.
    • la_felicja Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 16:41
      Wy lepiej zapytajcie swojego dentystę, jak na szkliwo zębów działa gorąca woda z cytryną.
      Jak już musicie pić sok z cytryny, to rozcieńczajcie go zimną wodą, najlepiej lodowatą.
    • angazetka Re: Codziennie rano wypijaj szklankę... 05.12.21, 18:42
      Rano wypijam i tak dwie szklanki wody. I kawę.
      Po nocy pić mi się chce.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka