Dodaj do ulubionych

wyproszono mnie z salonu masażu bo ...

05.12.21, 20:45
przyznałam się, że dzień wcześniej byłam na szczepieniu.
Już byłam na stole, small talk i nagle stół zjeżdża na dół i słyszę, że po szczepieniu przez 10 dni nie wolno masować. Zdziwiona jestem, ale nie protestuje. Umówiłam się za 10 dni.
I teraz tak- zero informacji w sieci, aby po jakimkolwiek szczepieniu nie wolno było uprawiać sportu czy iść na masaż. Czułam się dobrze. Masażysta jakiś taki niezadowolony i zdenerwowany. Podpytany o szczepienie odpowiada, że się szczepił ... coś mi nie pasuje i nadal podpytuje i słyszę, że on zna swój organizm i szczepił się jadem żaby, bo nie wytrzymałby normalnego szczepienia, ale reszta zespołu szczepiona.
I biję się z myślami, chłop fajny, z złotymi rękami. Wiedziałam, że on raczej z tych co wierzą tylko w medycynę alternatywną. Do tej pory mi nie przeszkadzało. Ale teraz poczułam się jakbym to ja stanowiła dla niego zagrożenie. Trochę nie fajne to było.
Szukać innego czy nie myśleć o tym i uznać, ze ryzyko (tym razem dla mnie wink) jest niższe niż korzyści... ?
Dobry jest.
Obserwuj wątek
    • novembre Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 20:52
      Ale to on jest dla Ciebie zagrożeniem. Ty po szczepieniu, on sobie jadu żaby wstrzyknął, no heloł.
      Szukałabym gdzie indziej.
    • z.szarych.stron Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 21:01
      Pewnie boją się ewentualnych nop-ów. Nie chcą by w salonie wydarzył się "wypadek" wink
      • z.szarych.stron Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 21:05
        Zmieniłabym jednak miejsce.
    • escott Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 21:04
      Um... ja bym się trzymała z daleka od kogoś, kto uważa wstrzyknięcie sobie jadu żaby zamiast szczepienia za dobry pomysł. Nie wiadomo, jak bardzo alternatywnie zechce masować.
      • kk345 Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 21:06
        I czy wierzy w mycie rąk, czy włączył myślenie i odkaża je sobie energią pozytywnego nastawienia...
        • asiairma Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 21:20
          Stoły odkażają + jednorazowe pokrycia itp. Dłonie myje big_grin
          Z tym jadem to nie jestem pewna czy naprawdę go używał. Wcześniej nie wspominał. I tak, wiem, że to on jest dla mnie zagrożeniem.
          Chodzę do niego kilka lat i czuje pozytywne skutki masażu. I tylko z tego powodu mam wątpliwości co robić.
          • kk345 Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 21:27
            >Stoły odkażają + jednorazowe pokrycia itp. Dłonie myje big_grin

Jesteś pewna? Facet nie wierzy w naukę, wybiera zamiast niej gusła- skąd pewność, ze stołów nie okadza szałwią, bo dezynfekcja to spisek Big Pharmy?
            • umi Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 22:58
              To mogl byc hipochondryk z nerwica natrectw, bojacy sie kolejkowego kowida. Jak odkaza i wszystko ma czyste, to bardzo dobrze dla klienta, zabe stosuje na sobie, nie na ludziach, wiec OK.
          • marta.graca Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 21:51
            Chyba nie jest jedynym masażystą w mieście?
    • mia_mia Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 21:06
      Cudne🤣🤣🤣
    • rb_111222333 Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 21:22
      Myślę, że pan się wystraszył, że go czymś zarazisz. Moja koleżanka antyszczepionkowiec była oburzona, że nie trzymam dziecka w domu 2 tygodnie po szczepieniu na grypę. Sama za to puściła swoje dziecko na imprezę dziecięcą, gdy w przedszkolu jej synka szalała ospa i wiadomo było, że to tylko kwestia czasu, kiedy jej dziecko dostanie objawów (dostało dzień po tym wydarzeniu)
      • shmu Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 21:36
        Jaki był powód oburzenia, że nie trzymasz dziecka po szczepionce w domu?
        • kk345 Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 21:49
          Skup się, przecież to oczywiste: dziecku wszczepiono wirusa, którego on potem roznosi! big_grin
          • rb_111222333 Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 22:37
            Dokładnie o to chodziło
            • shmu Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 23:07
              Ludzie NA PRAWDĘ wierzą w takie rzeczy jednocześnie organizując ospa party?
              • marta.graca Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 06.12.21, 06:51
                Naprawdę! Nie wierzą też, że wirus istnieje i odmawiają przez to zgody na podłączenie do respiratora uncertain
    • memphis90 Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 21:25
      Masażyści to jednak bardzo strachliwi są. Jak byłam w ciąży, to nawet palcem tknąć nie chcieli, a kto potrzebuje masażu bardziej, niż ciężarna z kręgosłupem wygiętym w paragraf i nogami słonia...?
      • apallosa Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 21:35
        No już powariowali do reszty, Memphis90😱
        Przecież są nawet specjalne masaże dla kobiet w ciąży!
        Toż to nie choroba....
        Kosmetyczka,do której chadzalam, odmówiła ciężarnej uwaga!! regulacji brwi, bo ,,a co będzie,jak ona poroni" ???
        Pomyśleć,że ciężarne na wojnie zapieprzaly w szpitalach, były kurierkami , pod gradem bomb biegały, gdzie musiały, a teraz takie ,,delikutasne" 😭
      • shmu Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 22:02
        Mi wyjaśnili, że do masowania kobiet w ciąży musieli iść na specjalny kurs. I o ile w rzeczy typu masowanie stopy w tym i tym miejscu może przyspieszyć poród, nie wierzę, to już w to, że trzeba umiejętnie obchodzić się z okolicami brzucha i miednicy już tak.
    • jammer1974 Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 21:37
      Generalnie nie chcialabym zeby masowal mnie lub wykonywal czynnosci tego typu czlowiek niezaszczepiony.
    • trampki_w_kwiatki Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 21:40
      Uciekaj. Oszołom.
    • marcelinasok Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 21:46
      Nie przyznałaś a chwaliłaś się😆
      • asiairma Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 22:25
        No masz właściwie rację- w moim otoczeniu stwierdzenie "już jestem po trzeciej" to rodzaj chwalenia się. A co sądzisz, że go zazdrość wzięła? big_grin
        • tiszantul Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 22:40
          Pamiętacie, jak chodzenie całą rodziną na protesty KOD było powodem do dumy i przechwalano się na forum? Przypominam, bo nasi zwolennicy tego co akurat modne i promowane w mediach mają bardzo krótką pamięć. Dlatego można ich regularnie oszukiwać
    • shmu Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 21:56
      Bez żalu zmieniam na innego, w zasadzie nie wiem, który powód byłby dla mnie najgorszy: to, że niezaszczepiony, to, że wstrzyknął sobie jad jakiegoś zwierzęcia, to, że mnie wyrzucili bez podstaw z umowionego masażu, czy to, że był niemiły, bo ja jestem zaszczepiona.
      • shmu Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 21:57
        Aha, no jakby masaż miał być na ramię, które było szczepione, to jeszcze bym zrozumiała...
    • umi Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 22:53
      Antyszczeo. Ale nie antyszczep, a hipohondryk tez mogl tak zareagowac. Bo byly przypadki, ze ludzie przynosili kowida z kolejki do szczepienia. Tylko teraz juz raczej organizacja sie poprawila, wiec nie ma takiego problemu. Olac, chyba, ze dobry, to z masazu mozna korzystac.
      • umi Re: wyproszono mnie z salonu masażu bo ... 05.12.21, 22:56
        * po namysle - moze on stosuje jakies ultra-zaawansowane techiki na cos tam i faktycznie ich ucza, ze np. bolesnosc moze byc wieksza alo cos tam. Ja bym poszla jeszcze raz i go przepytala z ciekawosci. Ci rozni od polaczen energetycznych czy akupunktury tez czasem maja rozne teorie, mozna sobie posluchac wink Wtedy byly zly, bo juz na Twoja godzine nie mial klienta, wiec dtrata czasu dla niego.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka