mama0208 03.01.22, 15:15 Nie mam koronawirusa. Dopadło mnie lekkie przeziębienie i od wczoraj zanikł mi smak i węch. Czesto mam takie powikłania po katarze. Irytuje mnie to strasznie. Dzisiaj przypaliłam placki i nic nie czułam ze się palą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
januszekxxl Re: Utrata węchu i smaku - jak przywrócić? 03.01.22, 15:18 mama0208 napisała: > Dzisiaj przypaliłam placki i nic nie czułam ze się palą. Ale wzrok masz w porządku? Bo przecież widać kiedy placki się palą. Odpowiedz Link Zgłoś
mama0208 Re: Utrata węchu i smaku - jak przywrócić? 03.01.22, 15:21 Wyszłam na chwile z kuchni zobaczyć co młody robi na zdalnym Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Utrata węchu i smaku - jak przywrócić? 03.01.22, 15:26 mama0208 napisała: > Wyszłam na chwile z kuchni zobaczyć co młody robi na zdalnym No to ze sprawnym węchem też byś spaliła te placki, bo gdybyś poczuła swąd spalenizny z kuchni to znaczy że byłyby już przypalone. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Utrata węchu i smaku - jak przywrócić? 03.01.22, 15:27 A ska wiesz, że nie masz coronawirusa? Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwa Re: Utrata węchu i smaku - jak przywrócić? 03.01.22, 15:31 Eeee, pewnie sobie test z biedry zrobiła... Odpowiedz Link Zgłoś
mama0208 Re: Utrata węchu i smaku - jak przywrócić? 03.01.22, 15:33 Bo zrobiłam testy Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Utrata węchu i smaku - jak przywrócić? 03.01.22, 16:01 Zaraz ci napiszą ze niemożliwe ze nie masz covidu. (znam przypadek utraty wechu i smaku, gdzie pcr wyszedł negatywny, wszystko wróciło do normy po dwoch dniach). Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Utrata węchu i smaku - jak przywrócić? 03.01.22, 15:50 Widziałam gdzieś w internetach, że pala nad ogniem cebulę i to wdychaja, ale czy to dxiała? 🤷🏼♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Utrata węchu i smaku - jak przywrócić? 03.01.22, 16:03 A jak Ci wcześniej wszystko wracało? Odpowiedz Link Zgłoś
mama0208 Re: Utrata węchu i smaku - jak przywrócić? 03.01.22, 16:06 różnie to było ale w ciągu ostatnich lat miałam katar raz w roku Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Utrata węchu i smaku - jak przywrócić? 03.01.22, 16:38 Tez stracilam wech i smak przy katarze i negatywnym tescie. Na drugi dzien bylo juz lepiej, zmysly zaczely powracac, do wieczora bylo juz calkiem ok. Przed covidem czasem przy katarze mialam tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Utrata węchu i smaku - jak przywrócić? 03.01.22, 16:39 U mojego przyjaciela węch wrócił piątego dnia, on też tak ma zawsze, kiedy jest chory, od lat, też nie miał koronawirusa. A ty może skup się na jednej czynności, to nie będziesz przypalać, albo oddaj fartucha komuś innemu w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Utrata węchu i smaku - jak przywrócić? 03.01.22, 16:59 Miałam tak dwa razy w życiu i czułam się okropnie. Mam psi węch, i bardzo na nim polegam. Po krztuścu straciłam go niemal na pół roku, radziłam sobie z trudem. Ale minęło w obu przypadkach. Cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś