raczek47
09.02.22, 05:55
Do przewidzenia był efekt.Syn wniósł o podwyższenie alimentów. Od wielu lat otrzymuje tylko 500 zł i ani złotówki więcej-nigdy nie było pytania,czy trzeba dołożyć do wydatków szkolnych,wakacji,prezentów czy czegokolwiek.Reszta była w mojej gestii.Skonczyl 18 lat,poszedł do adwokata.
Ten najpierw zasugerował grzecznego maila z prośbą o dobrowolne podwyższenie alimentów. W sumie takich maili syn wyslal trzy ,z ym samym uprzejmym zapytaniem .Na te trzy maile dostał chyba z 10 ,w których były zarzuty,że nie szanuje ojca,zerwał kontakt ,ale w żadnym nie było odpowiedzi na pytanie o podwyższenie alimentów,tzn.byla,zaraz w pierwszym mailu,że jeśli natychmiast pójdzie do komornika i "odwiesi " kaucję,która "tatuś " musiał tam złożyć,to i rozważy,czy pomyśli o zwiększeniu alimentów. Do komornika kilka lat temu musiałam pójść,bo nawet tych 500 zł nie płacił.
Adwokat zakwalifikował to jako podchodzące pod szantaż. Sprawa trafiła do mediacji. Były trzy spotkania,"tatus" online,bo stwierdził,że nie będzie przyjeżdżał. Podczas tych trzech spotkań syn usłyszał: że chce ograbić ojca ( to cytat ) , że jest oszustem,bo kłamie,że potrzebny mu nowy komputer ,że przeze mnie wpadł w depresję i nie może pracować (przypominam-facet,który na 15 lat małżeństwa 5 lat mnie zdradzał i po cichu budował sobie życie i firmę w innym mieście) I że skoro tak,to on wniesie o alimenty od syna. Mediatorka przerwała mu,mówiąc,że to podchodzi pod szantaż,to zarzucił jej stronniczosc i zerwał połączenie. Na pytanie,czy w końcu proponuję jakaś konkretną kwotę,po namyśle odparł,że może podnieść o 100 zł. Syn chce 1000.
Koniec mediacji,sprawa idzie na wokandę.
Psychola zatrudnia konkubina (ta która była kochanką na umowę zlecenie. Tatuś twierdzi,że zarabia 2500. 🙂 .
Smutno mi i parszywie,że przed laty nie umiałam rozpoznać kanalii i dzieciom zgotowałam taki los ,że muszą być zdane tylko na siebie i jeszcze jak smród będzie się ciągle bydlak za nimi ciągnął,póki będzie żył i w parszywy sposób podkreślał swoją obecność,bo to,ż e za jakiś czas wniesie o alimenty od nich to jest pewne.