Dodaj do ulubionych

Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura

17.02.22, 21:04
Co ostatnio jadłyście dobrego? Może byc kupiony produkt, może być potrawa.
Kura w jakimś wątku pisała o malinowym kremie balsamico jedzonym z burratą, o matko, jakie to jest dobre.
Pewnie takich jest mnóstwo połączeń smakowych czy produktów, których nie znam, nie kupuje i tyle tracę.
Obserwuj wątek
    • gorzka.gorycz Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:06
      Jak to malinowy krem balsamico?
      • malia Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:12
        taki
        https://selgros24.pl/images/prodImages/Monini_Monini_Krem_z_octu_balsamicznego_z_Modeny_I_G_P_o_smaku_malin_250_g_53504114_1_1000_1000.jpg
        • gorzka.gorycz Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:15
          Dzięki!
          • znowu.to.samo Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 10:13
            Znam mnie to nie smakuje ale mąż lubi
        • a.g.n.i Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 14:12
          Och robię z nim dziś sałatkę, z serem pleśniowym i figami. Też się uzależniłam. A myślałam, że zwykłe balsamico jest najlepsze. Najbardziej lubiłam białe, choć miałam tylko raz...
        • panna.nasturcja Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 23.02.22, 02:46
          Czy ktoś zna jakieś miejsce w necie gdzie można to kupić, ale sklep, nie allegro?
          U mnie w stacjonarnym są tylko oleje, a chciałabym więcej.
      • e-ness Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:17
        Truskawkowy tez jest super😉
        • gorzka.gorycz Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:20
          Truskawkowy kupiłam kiedyś w Lidlu, rewelacyjny.
        • malia Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:21
          A z czym to jesz? Bo moze tu kryje sie odkrycie
          • primula.alpicola Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:32
            Polewasz sałaty, sałatki, sery wszelkie- ricotta, twaróg, sery twarde, Boże jak to smakuje z serami.
            • malia Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:45
              No wlasnie jadlam wcześniej tylko z sałatką owocową, a teraz z ta burratą i z twarozkiem
          • e-ness Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 22:57
            Sałatki, sery, buraczki pieczone, nawet kanapkę Z żółtym serem lubię tym potraktować- przechodzi wtedy w zupełnie inny wymiar😄

            A z takich dziwactw , to uwielbiam sery twarde z miodem gryczanym - poezja 🤤
        • lea_233 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 09:05
          A najlepszy figowy ☺️
      • bovirag Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:23
        Dziewczyny, nie kupujcie malinowego balsamico. Zrobię same! To 2 minuty roboty a smakuje o nieeebooo lepiej!
        Potrzebujecie pol kubka świeżych lub mrożonych malin, 2-3 łyżki octu balsamicznego, 1 łyżeczka miodu lub stropu klonowego, 2 łyżki oliwy z oliwek, szczyptę soli i szczyptę pieprzu. Wkładacie do słonia, zamykacie i trzęsiecie tak długo, zeby składniki się wymieszały, maliny rozpadły i żeby zrobił się gesty sos. Pychotaaaa!
        • eglantine Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:24
          Brzmi bosko! Niechybnie wypróbuję.
        • bovirag Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:27
          Matko, nie do słonia a do słoika!
          • memphis90 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:28
            Teraz mówisz, jak ja już 3 wiadra malin w mu trąbę wcisnelam...?
            • norra.a Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 10:37
              😂
            • milva24 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 15:47
              big_grin obśmiałam się
              • primula.alpicola Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 22.02.22, 16:29
                Ja teżbig_grin
                Trzeba mieć krzepę, żeby potrząsać słoniem. I grzecznego słoniabig_grin
            • shmu Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 21:12
              Tia, do mnie też już potrząsarka słoniów jedzie...
            • ginger.ale Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 23:22
              🤣
          • chococaffe Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:43
            bovirag - pierwsza wersja lepsza, umiliłaś mi wieczór- wizualizacja ceny jak wstrząsam słoniem to jest to.
            • hummorek Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 23:20
              Bezcenna 🤭
            • komorka25 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 22:30
              Taaaak!!! Aż do rozpuszczenia stropu.
        • memphis90 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:27
          Próbowałam, ale nie daję rady potrząsnąć słoniem, a bez tego po wsadzeniu malin ze słonia wypadają słonie placki. Octem słoń pluje.
          • krolewska.asma Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 22.02.22, 20:01
            Ha ha ha to jest cudowne
            weszłam do tego wątku przeczytałam o tym słoniu i stwierdziłam że jestem za słaba kulinarnie na ten vontek bo nie wiem co to jest ten słoń - myślałam ze jakiś robot maszynka -i w ogole nie ogarniam jak to zrobić

            i poszłam sobie dopiero teraz wracam i czytam wasze komentarze

            Hahahagahaha
        • chococaffe Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:28
          Wkładacie do słonia, zamykacie i trzęsiecie

          kocham!
        • ludzikmichelin4245 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:28
          bovirag napisała:

          > Wkładacie do słonia

          😂 Strasznie mnie to rozbawiło
        • kautokeino Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:41
          bovirag napisała:

          "(...) Wkładacie do słonia, zamykacie i trzęsiecie tak długo, zeby składniki się wymieszały, maliny rozpadły i żeby zrobił się gesty sos. Pychotaaaa!"

          I to jest kwintesencja przepisow na ematce. Teraz kazda bedzie mowic "zrobilam, fantastyczne", bo przeciez ktora sie przyzna do nieposiadania slonia?
          • bovirag Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:43
            Taki challenge. Która pierwsza znajdzie słonia i go wytrzesie! 🙃
            • kautokeino Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:49
              Cwiczace ematki z latwoscia sloniem potrzasaja. Gdyby polskiej kadrze cokolwiek sie stalo, to na ematce rezerwe w dowolnej dyscyplinie sie znajdzie wink
              • skumbrie Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 16:02
                big_grin
          • klaviatoorka1 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 07:30
            a czy w tym przepisie można zastąpić słonia owcą kameruńską? bo słonia akurat nie posiadam sad
            ewentualnie psy, im wcisnę wszystko, maliny, olej, ale może być problem z tym octem
        • mikams75 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 22:02
          a ja se serio zastanawialam, na ktory sprzet mowi sie slon. Zyrafa jest. To i slon moze tez.
          • grey_delphinum Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 23:06
            Ja tak samo. I też miałam skojarzenie, że skoro jest żyrafa, to i słoń może byc.
          • shmu Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 21:14
            Imbryk by się nadal.
        • eliszka25 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 22:36
          Ty silna dziewczyna jesteś! Ja nie dam rady potrząsnąć słoniem ☹️.
        • dagmarra Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 23:04
          To dla tych, co posiadają w domu słonia w karafce big_grin
        • conena Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 09:48
          cudny jest motyw z balsamico - słoniem wink
        • maeve_binchy Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 09:30
          Mowisz i masz :p
      • primula.alpicola Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:29
        Polecam eko pestka, przedobre kremy balsamiczne.
    • extereso Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:14
      O dzięki! Ja jadłam szarlotkę z połówkami jabłek( cienko jak ciasto makaronowe kruchy spód na to połówki jabłek i przykryte też takim cienkim płatem) .
      • magia Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 05:47
        To się nazywa misiankowa szarlotka smile robie od 15 lat.
    • nena20 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:28
      Skład tego czegoś jest okropny, przepraszam czytam ze względu na słaba tolerancję węglowodanów.
      • malia Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:49
        Ić stont . Dawno nie jadłam czegoś dobrego i nowego , a po drugie, jak sobie kupię maliny i złapię słonia, to sobie sama zrobie o lepszym składzie
        • mysiulek08 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:54
          purystki sie zawsze znajda 🤣 dlatego my z Kura, po cichutku sobie gadalysmy o occie w innym watku 😝🤣
        • nena20 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 23:04
          No nawet przeprosiłam😂😂😂też chciałam spróbować i zonk , kupa cukru i sztuczności. Jak złapie słonia na ulicy to sobie sama zrobię 🤪
    • kura17 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:46
      Malia, nie uwierzysz, ale dzis na kolacje jadlam burrate z malinowym balsamico! big_grin

      ... a teraz ide po slonia do ogrodu, dziwie sie, ze Wy musicie dopiero szukac?? ...
      • malia Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 21:51
        O Kura, dobrodziejko moja, mów, co jeszcze jeszcze jesz, może mamy podobny smak i czegos nowego się dowiem
        • kura17 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 08:25
          Malia, taka salatka przywieziona z wloch: rukola, orzechy wloskie, skropione oliwa i posypane platkami (nie wiorkami!) parmezanu - byl okres, gdy jadalam to codziennie ...
          • mashcaron Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 08:58
            Kuro, rzuć sobie na to jeszcze steka wołowego pokrojonego w paski wink
            • bovirag Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 09:28
              I swieze figi!
            • eliszka25 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 11:54
              Zamiast steka można też jajko sadzone. Mój ulubiony sposób jedzenia jajek 😋
          • taje Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 12:24
            Rukola rules! Ja do ryby czy mięsa typu stek często jem najprostszą sałatkę rukola plus świeża mięta, z oliwą z oliwek, ewentualnie na to orzechy. Zawsze się sprawdza.
            • mashcaron Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 12:27
              Ja bardzo lubię makaron z sosem pomidorowym posypać sobie rukolą smile
              • taje Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 12:38
                Mój mąż tak jadą - do wszystkiego rukola, nawet do jajecznicy smile
    • mashcaron Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 22:09
      Ja lubię jagodowy ☺️
      • em_em71 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 22:37
        A ja dla odmiany nie podzielam zachwytów nad smakowymi balsamico, bo ten musi byc o smaku balsamico. Mam truskawkowy. Stoi.
        Moim ostatnim odkryciem kulinarnym był pieczony kalafior z dodatkiem kuminu. Zawsze robiłam z wędzoną papryką, a ten z kuminem o niebo lepszy jak dla mnie. I oczywiście na ostro i lekko słodko.
        Pasjami też mogę żreć i dodawać gdzie się da wielkie kapary. Te drobne mają zupełnie inny wydźwięk.
        • bovirag Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 22:44
          Ja te małe uwielbiam dodać do majonezu/ jogutru naturalnego di sałatki ziemniaczanej. Pyyychaaaa
    • eliszka25 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 22:43
      Ja jestem miłośniczką octów firmy ponti. Mam całą kolekcję. Jeszcze figowy miałam, ale mi się skończył. Muszę dokupić.
      • grey_delphinum Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 17.02.22, 23:10
        Miałam truskawkowe balsamico, no i jednak nie mój smak, mimo że lubię różne dziwne połączenia. Ale spróbuję zrobić malinowe, bo akurat mam mrożone maliny, a słoń też się znajdzie 😉
    • wapaha Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 09:52
      A ktoś zna to ? suspicious
      Jak nie znacie, a nie boicie się uzależnić to spróbujcie suspicious

      • gorzka.gorycz Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 10:21
        Znam. Mam taki orzechowy.
      • koronka2012 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 11:48
        A gdzie to kupujesz?
      • chebellacosa92 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 12:01
        wapaha napisała:

        > A ktoś zna to ? suspicious
        > Jak nie znacie, a nie boicie się uzależnić to spróbujcie suspicious
        >
        Syn uwielbia. Są też batony.
        • wapaha Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 12:12
          To akurat na allegro- bo była dobra cena

          Batony, ciacha i inne cuda wink
          • default Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 21:06
            W Biedrze bywają, ale nie zawsze. Może to i dobrze, bo zarłabym na okrągło 😉
      • ludzikmichelin4245 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 22:36
        Kurcze, to jest pyszne, ale z jakiegoś powodu mam po tych produktach sensacje żołądkowe uncertain
        • ludzikmichelin4245 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 22:37
          Chyba chodzi o to, że niektóre osoby źle trawią słodziki.
      • magia Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 06:00
        Mam migdałowy, jest ok, ale osobiście wolę czyste jednoskładnikowe musy/pasty/masla. Łyżkami wyjadam zwłaszcza wersję z nerkowców i makadamia.
        Producent dowolny. Najlepsze cenowo ma Targroch.


        • kura17 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 08:50
          ja sama robilam kiedys (X kg temu LOL) rozne masla "orzechowe".
          moje ulubione to z uprazonych migdalow oraz z uprazonych ziaren slonecznika - po prostu genialne smile
        • wapaha Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 22.02.22, 16:25
          migdałowy z tej serii ? nie widziałam, jesteś pewna że to tej firmy ?
          A Targoch bardzo lubię-obkupuję się w ziarna, pestki i masło orzechowe smile
          • magia Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 23.02.22, 13:46
            Dokładnie kokosowy z nutą migdałowa, ale dla mnie to on jest migdalowy
            • wapaha Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 23.02.22, 13:52
              to dla mnie kokosowy
              uwielbiam smak kokosa smile
      • malia Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 19:38
        Nie znam tego, ale jak to słodkie i dobre, to raczej nie kupię, staram sie nie mieć zbyt wiele pokus pod ręka, bo słaba jestem smile
        • wapaha Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 22.02.22, 16:24
          jest też słodko-słone suspicious
      • primula.alpicola Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 22.02.22, 16:27
        Tych maseł to teraz jest tyylleeee że stale coś nowego testuję, i te połączenia... ze śliwką suszoną, kawą, że o czekoladzie nie wspomnę.
        Właśnie mi się kończy, to idę zobaczyc to Nutlove. Plastik, ale nawet wolę wysyłkowo, bo raz przyjechał słoik potłuczony.
    • taje Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 12:37
      Połączenie smakowo wizualne - czarnuszka na sałatce z roszponki, mięty, kolendry i ogórka krojonego ukośnie (w takie kliniki). Do tego dressing z jogurtu, czosnku, startego imbiru i soku z cytryny. Od tego przepisu bardzo polubiłam czarnuszkę (a chleb z czarnuszką to dopiero poezja).

      Zaczęłam też robić jajka sadzone ale nie na patelni, tylko pieczone w piekarniku. Moje ulubione to jajka na pokrojonych grzybach (najlepsze na kurkach, a jak nie ma koniecznie jakaś mieszanka, byle nie same pieczarki), pokropionych oliwą truflową i na to szczypiorek. Oliwa truflowa niesamowicie dosmacza. Mogą też być sadzone na kiełbasie wiejskiej z pomidorkami cherry, chodzi o to, żeby piec w piekarniku a nie na patelni.
    • aga_sama Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 12:52
      Pieczony seler z sosem z cafe de Paris. Jest w nowej książce Ottolenghiego Smak.
      Piekę w plastrach 20 minut, w całości bulwa się piecze 2-3 godziny, nie stać mnie
    • kautokeino Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 16:22
      Lassi. Kiedys pilam w indyjskiej knajpie, az wreszcie zrobilam sobie sama i przepadlam. Jak mnie od jogurtow odrzuca, tak mango lassi wchodzi mi w kazdych ilosciach!
      • alina460 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 18.02.22, 21:34
        Potwierdzam! Pierwszy raz piłam mango lassi w restauracji "Bombaj" w Warszawie i od tego czasu jestem fanką tego napoju. Robiłam też w domu, niezły wyszedł.
      • senin1 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 01:57
        A probowalas "wytrawne" lassi, Z sola i ziolami?
        Super na upaly i pragnienie
        • esperantza Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 15:39
          Potwierdzam. Ja uwielbiam. Z ostrym daniem rewelacja
        • a.g.n.i Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 17:06
          To coś w stylu Ayran?
          • senin1 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 22:02
            >To coś w stylu Ayran?

            To wlasnie to. Ja robie z woda sodowa. Super!
        • kautokeino Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 22:57
          Nie probowalam, ale jak sie wybiore gdzies, gdzie serwuja, to zamowie. Wole sprobowac zanim sama zaczne robic, zeby wiedziec czego oczekiwac smile
    • nottymoni Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 16:44
      Spaghetti cytrynowe, z watku sprzed kilku dni. Genialne
      • aadrianka Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 22.02.22, 20:15
        Nie bądź taka, rzuć linkiem do spaghetti cytrynowego...
        Burrata z sosem balsamico malinowym to faktycznie poezja, potwierdzam.
    • shmu Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 22:05
      Ciasto czekoladowe polane czekolada i posypane wiórkami wg. Betty Bossi. Ogólnie nic skomplikowanego, ucierane ciasto z kakao, po pieczeniu podziękowanie i zalane polewą czekoladową, a potem te wiórki. Ale dodatek kawy w cieście, polewa w środku ciasta i smak kokosu to fajne połączenie.
      • ginger.ale Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 23:28
        Komu trzeba podziękować, też słoniowi? 🤔
        • wilowka Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 19.02.22, 23:35
          Tak, że nie wypluł malin przy potrząsaniu
        • shmu Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 20.02.22, 15:00
          Podziękowanie = podziurkowane
      • primula.alpicola Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 22.02.22, 16:21
        "po pieczeniu podziękowanie"

        big_grin
        • shmu Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 22.02.22, 22:05
          W życiu trzeba być wdzieczną za każdą, nawet najmniejsza, rzecz smile
    • primula.alpicola Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 22.02.22, 16:15
      Moje odkrycie to owsianka pieczona. Hit nad hity, na razie robiłam wersję czekoladową z bananem i orzechami i drugą- z jabłkami i cynamonem. Genialna rzecz.
      Drugie odkrycie to pasta z tamaryndy, kupiłam z ciekawości i bardzo mi się spodobał ten interesujący słodkawo- kwaśnawo-jakiś smak. Dziś dodałam do komosy ryżowej i podziałało ożywczo.
      • asia-loi Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 22.02.22, 16:38
        primula.alpicola napisała:

        > Moje odkrycie to owsianka pieczona. Hit nad hity, na razie robiłam wersję czekoladową z bananem i orzechami i drugą- z jabłkami i cynamonem.


        Poproszę o przepis, tylko krok po kroku. smile
        • primula.alpicola Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 22.02.22, 16:49
          Pierwszy raz było dokładnie z tego przepisu:
          www.kwestiasmaku.com/przepis/pieczona-owsianka-brownie

          A potem już freestyle z różnymi dodatkami.
      • yannefer Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 22.02.22, 19:41
        Będę jutro robić na śniadanie! Wygląda obłędnie!
        • asia-loi Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 22.02.22, 20:23
          yannefer napisała:

          > Będę jutro robić na śniadanie! Wygląda obłędnie!


          Zrobiłam z tego przepisu. Wyszła dobra, choć następnym razem zrobię trochę inaczej. A teraz też dałam tylko łyżkę miodu, bez cukru, bo nie chciałam aby było bardzo słodkie. Jabłko starłam na tarce o dużych oczkach. Kroić mi się nie chciało. Nie wiem tylko, czy miód to dobry pomysł. Bo miód traci swoje właściwości w wysokiej temperaturze.

          www.kwestiasmaku.com/przepis/pieczona-owsianka
          I zrobię jeszcze z tego przepisu.

          kuron.com.pl/artykuly/przepisy/sniadania/pieczona-owsianka-z-bananem-przepis-krok-po-kroku/
          • krolewska.asma Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 23.02.22, 08:09
            Czy konieczne jest gotowanie dwa razy tego mleka ????
            Nie można nalać i włożyć do piekarnika po prostu?
            Odstraszają mnie takie przepisy gdzie jest tyle dzubdziania i kombinowania
            • primula.alpicola Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 23.02.22, 13:59
              A wiesz, możesz mieć rację! Spróbuję zalać po prostu zimnym i upiec.
              • wapaha Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 23.02.22, 16:02
                wygląda smacznie
                ale rodzynki-miód-jabłko - na ciepło to chyba bomba...ig (?)
                • primula.alpicola Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 23.02.22, 18:02
                  Eee tam.
                  Bez rodzynek, to zuo.
    • angazetka Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 22.02.22, 18:59
      Malinowy krem balsamico wcieliła teraz w życie moja matka chrzestna na swoje imieniny - jest to wynalazek epokowy!
      • kura17 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 22.02.22, 23:20
        > Malinowy krem balsamico [...] - jest to
        > wynalazek epokowy!

        jestem gwiazdOM 😳
    • purchawka2020 Re: Odkrycia kulinarne. Dzięki Kura 23.02.22, 08:19
      Poranny twarożek - gdy nie chcemy ziać szczypiorkiem:
      twarożek + śmietana lub jogurt + czarnuszka.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka