Dodaj do ulubionych

Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze...

27.03.22, 20:14
Dlatego PIS starannie i konsekwentnie rozwala polską armię.
Byliśmy na 14 miejscu w świecie, jesteśmy na 24. Stanęły programy zbrojeniowe, rozwałka idzie dalej.
Gratulacje dla Jarkacza, Antoniego i reszty jaczejki PIS.

Pod rządami PIS armia polska stała się słabsza, niż armia Wietnamu.

Amerykanie słusznie żądali postawienia przed sądem Kaczyńskiego za zdradę i przekazanie Rosji tajnych kodów NATO.

W 2010 Kaczyński z Jaruzelskim chciał jechać do Putina na paradę. 400 tys. zł. wydał na małpki.
Obserwuj wątek
    • buldog2 Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 27.03.22, 20:16
      Przepraszam, pomyłka. To miało być na Kraj (tu pasuje mniej).
    • lot_w_kosmos Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 27.03.22, 20:21
      To co Macierewicz zrobił ujawniając nazwiska i zasady działania agentury.
      To jak rozwalił trzon armii, doprowadzając do odejścia ze służby rzeszy oficerów.
      Można by wymieniać......
      • saszanasza Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 27.03.22, 20:25
        lot_w_kosmos napisała:

> To co Macierewicz zrobił ujawniając nazwiska i zasady działania agentury.
        > To jak rozwalił trzon armii, doprowadzając do odejścia ze służby rzeszy oficeró
        > w.
        > Można by wymieniać......

Macierewicza to wypadałoby zamknąć. Moim zdaniem to putinowski szczur który przy pierwszej lepszej okazji sprzeda wszystko o Polsce. Nie zdziwiłabym się gdyby był finansowany przez Kreml.
        • lot_w_kosmos Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 27.03.22, 20:32
          Jestem tego samego zdania.
          Szkodnik jakich malo.
          Aczkolwiek zastanawiam się w jakiej norze od paru lat siedzi. Jak prawdziwy szczurek.
        • bistian Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 27.03.22, 20:40
          saszanasza napisała:

> Macierewicza to wypadałoby zamknąć. Moim zdaniem to putinowski szczur który prz
          > y pierwszej lepszej okazji sprzeda wszystko o Polsce. Nie zdziwiłabym się gdyby
          > był finansowany przez Kreml.

Mogłabyś się zdziwić. smile Ja przez lata myślałem, że jest rosyjskim szpiegiem, a on jest zwyczajnie głupi i Rosja to wykorzystuje, podsyłając mu co chwilę swoich ludzi. Dlatego robi takie szkody.

Przykładowo, profesor Zbigniew Puzewicz, spec od laserów i broni przeciwlotniczej, ojciec rakiet grom i piorun, miał taką koncepcję, żeby wyposażyć obronę terytorialną w taką liczbę bardzo dobrego sprzętu, żeby wrogie lotnictwo wybiło sobie z głowy ataki na niskim pułapie. My mamy świetne rakiety, pomysł też jest bardzo dobry i tak działa się w Szwajcarii i Finlandii, ale Macierewicz jest taki nieogarnięty i otoczony szpiegami, że ten świetny pomysł spie...lił. Jak to się mówi o chłopie, biurze i atramencie wink
          • buldog2 Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 27.03.22, 20:55
            Po uwaleniu zakupu Caracali głośne były jego zapewnienia o zakupie śmigłowców amerykańskich. Na tę okoliczność wyszły powiązania Antoniego z mafią sołncewską (zarządzaną przez GRU) i jej człowiekiem D'Amato. Macierewicz klął się, że nie utrzymuje żadnych kontaktów ani z mafią, ani z GRU, a z D'Amato w ogóle się nie zna, to samo zapewnienie że się nie znają wisiało na stronie fundacji D'Amato, tak żeby nie dało się łatwo skopiować (gdzieś na dysku pewnie jeszcze mam), przy czym screen zawsze możliwy. Po czym ktoś ujawnił wspólne zdjęcie Antoniego i D'Amato i oświadczene D'Amato znikło.

W czasie "śledztwa" na okoliczność błogosławionego "Zamachu" Antoni otrzymywał nie wiadomo skąd różne materiały, podobno ktoś podrzucał je Antoniemu na wycieraczkę. Tatiana Karacuba, płk GRU, wysyłała mu zdjęcia, omyłkowo albo bezczelnie pewna siebie, z adresu kremlowskiego i się wydało.
            Jeszcze w latach 80. w środowiskach opozycji opowiadał takie rzeczy (agitował na rzecz lojalności i przyjaźni polsko-rosyjskiej, żeby szczerze ich polubić, bo się opłaci), że bulwersował wszystkich. Już wtedy zaczęto uważać go za agenta wpływu.
            Taki to naiwniak.
            • lauren6 Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 28.03.22, 09:18
              Głupi i podatny na agenturę to jest Suski. Ten to na bank ma w otoczeniu jakiegoś "doradcę".
              Myślę, że książka Piątka bezdyskusyjnie udowodniła, że Antoni nie jest bezwolną marionetką, tylko świadomym agentem.
              • triss_merigold6 Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 28.03.22, 09:25
                Naprawdę, żeby to wiedzieć wystarczyło pamiętać początek lat 90-tych, książka Piątka nie była do tego potrzebna.
                Suski nie musi mieć nikogo w otoczeniu, jemu wystarczylo podarować telefon Huawei, który zabierał na zamknięte posiedzenia RM.
      • buldog2 Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 27.03.22, 20:39
        Później zamykał śledztwa przeciw ludziom oskarżonym o szpiegostwo na rzecz Rosji. Ludzi powiązanych z rosyjskim wywiadem mianował na strategiczne stanowiska (np. Szołuchę, słynny skandal szpiegowski).
        • lot_w_kosmos Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 27.03.22, 20:42
          Pamiętam bardzo dobrze, jak stanowiska po tych, którzy odeszli, zajmowali ci z nadania , namaszczeni przez Antka i pis ....
        • g.r.uu Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 27.03.22, 20:46
          I sprawa pani tłumaczki jeszcze
    • sueellen Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 27.03.22, 21:11
      Zwróć uwagę, ze Gruzja była w 2008, Ukraina w 2014 potem w 2022. W tym tempie nasz czas nadejdzie moze w 2030. I chyba po tym co pokazano w Ukrainie, cała Europa już się przebudziła i wszyscy zaczniemy się zbroić na wyscigi. 500 plus pojdzie na wojsko.
      • buldog2 Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 27.03.22, 21:18
        Kaczyńskiego zacytowałem wyłącznie po to, żeby ośmieszyć PISowskie przestrogi w stylu "łapaj złodzieja", kiedy to PIS ciągle powtarza je, a sam jest przestępcą.
      • bistian Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 27.03.22, 21:20
        sueellen napisała:

> Zwróć uwagę, ze Gruzja była w 2008, Ukraina w 2014 potem w 2022. W tym tempie n
        > asz czas nadejdzie moze w 2030. I chyba po tym co pokazano w Ukrainie, cała Eur
        > opa już się przebudziła i wszyscy zaczniemy się zbroić na wyscigi. 500 plus poj
        > dzie na wojsko.

Ja już to pisałem, ale powtórzę. Rosja skończyła wojnę z Polską w 1920 roku. Wydawało się, że się zatrzymają, a w następnym roku już podbili Gruzję.
        Trochę odsapną, uzupełnią zapasy i lecą dalej. Teraz mają trochę więcej problemów z techniką. Zginęło obecnie z 200 pilotów, ich nie da się tak łatwo zastąpić. Wyszkolenie operatora podręcznego systemu plot, to tygodnie, czołgisty, to co najmniej rok, a pilota, kilka lat. Ale, zawsze mogą skorzystać z pomocy i wynająć obcych pilotów, irańskich czy chińskich.

Trzeba być czujnym
        • morekac Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 28.03.22, 07:06
          Nie sądzę, by ktokolwiek (w sensie rząd) wynajmował swoich pilotów na rozwałkę. Pilot kosztuje zbyt wiele.
          Oczywiście - mogą wynająć pilotów spoza aktywnej służby. Ale pilot musi swoje wylatać.
          • triss_merigold6 Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 28.03.22, 09:01
            Eee... wyszkolenie pilota wojskowego bardzo różni się od szkoleń cywilnych.
          • bistian Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 28.03.22, 15:46
            morekac napisała:

> Nie sądzę, by ktokolwiek (w sensie rząd) wynajmował swoich pilotów na rozwałkę.
            > Pilot kosztuje zbyt wiele.
            > Oczywiście - mogą wynająć pilotów spoza aktywnej służby. Ale pilot musi swoje w
            > ylatać.

Ja nie mówię o wielkiej akcji, bo do tego trzeba się sensownie przygotować. Ale, myślę, że następny kraj, który będzie miał problemy z Rosją będzie mały, będzie chodziło o pokazanie siły. Według mnie, dobrym celem jest Mołdawia.
            A co do pilotów i pomocy wojskowej, kiedyś też tak myślałem, że nikt się nie podłoży. Ale, po Syrii już tak nie myślę. Rosja dostała bardzo różne wsparcie, byli tam nawet wojskowi z Białorusi. Przy małej akcji, jeżeli ryzyko nie będzie duże, różne siły na to pójdą. Ale to moje prywatne zdanie.
        • buldog2 Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 28.03.22, 08:47
          Kompletny brak uwzględnienia realiów. Odlot.
      • buldog2 Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 27.03.22, 21:21
        Nasz czas nie zależy od daty, a od tego co robimy sami, w kraju. Od tego, kogo i co wybieramy. Na razie wzięcie ma 500+, ze wszystkimi tego konsekwencjami.
    • trzebasiebawic Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 27.03.22, 21:18
      My mamy NATO przecież - po co mam armia, wojsko i zbrojenie. Świat nas obroni. W końcu taki wspaniały kraj.
      • bombalska Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 27.03.22, 23:45
        Noo, wojska natowskie beda bronic polskiej ziemii, a polscy zolnierze w tym czasie pojada na Majorke wink
        • stavros2002 Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 28.03.22, 08:05
          Inaczej. To państwo z gooowna i patyków, jakby co ematki zabiorą swoich wysportowanych mężów i genialne bombelki i wyjadą na Majorkę, gdzie będą dalej pracować w korporacjach. Do armii idą przecież tylko ciemne tłuki z Podkarpacia i Podlasia.

bombalska napisała:

> Noo, wojska natowskie beda bronic polskiej ziemii, a polscy zolnierze w tym cza
          > sie pojada na Majorke wink
          >
          >
    • buldog2 Re: Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze... 28.03.22, 08:54
      I reakcja PIS na taki sam wątek na Kraj:

Uż idete na konwejer, w jakom czasu to My tilko znamy.

Idi nachuj kacapu.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,173398863,173398863,Dzis_Gruzja_jutro_Ukraina_pojutrze_.html?p=173399398

Znamienna reakcja PIS.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka