sueellen
01.04.22, 00:32
Ponad 80 procent Rosjan deklaruje aprobatę dla Władimira Putina. W ciągu miesiąca poparcie dla prezydenta Rosji wzrosło aż o 12 punktów procentowych - wynika z sondażu przeprowadzonego przez niezależny ośrodek badania opinii.
Obejrzałam wywiad z Krystyna Redlich, który zalinkowalam w wątku o potworze z Uralu, wcześniej wywiady z Barbara Włodarczyk i jej dokument Putin Szalona miłość (dostępny na you tube - wart obejrzenia). Wszystko układa się w całość. Rosjanie to naród zgubiony w putinowskiej iluzji. Nieliczni tylko dostrzegli i zrozumieli błąd Matrixa, ale jest to ilość śladowa, niemal nieistotna.
Wrogowie reżimu są systematycznie likwidowani, a ewentualni kandydaci na przyszłych opozycjonistów skutecznie odstraszani i zastraszani. Będzie jeszcze groźniej, jeszcze straszniej i jeszcze mroczniej bo Putin przekroczył już wszelkie granice i nie cofnie się przed niczym, bo nie ma już nic do stracenia i nie ma absolutnie żadnych hamulców moralnych. Niestety po tym co usłyszałam od obu dziennikarek, - z resztą naprawdę fantastycznych i po zestawieniu ich obrazu Putina, społeczeństwa rosyjskiego i Kremla z bieżącymi informacjami, nie mam już żadnych nadziei na pozytywny obrót wydarzeń. Rosja jest jak czarna dziura. Sama się w końcu unicestwi, ale wcześniej powciąga co tylko się da.