18lipcowa3 08.04.22, 10:37 Kuchnia, jasna, przestronna, duża. Dwa duże okna. Meble drewno- kolor szary/popielaty, blaty drewniane bukowe - dość jasne, jedna ściana- cegła surowa, Jaki kolor ścian na resztę? Biały? Jasny szary? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klaramara33 Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 10:44 Czerwony Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 10:49 no weź Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 13:24 W kontraście do reszty, czerwień to najlepszy kontrast szarego. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 10:46 ja bym nie robila szarego bo masz szare meble i moze wyjsc ponuro. z szarym i popielatym dobrze sie komponuja: jasnozielony a jeszcze lepiej teal, nie wiem jak to po polsku...morski? jasno morski? musztardowy jasny i szarawy Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 10:51 Tak, na pewno, do tej ściany z cegieł, popielatych mebli i bukowych blatów będzie pięknie pasował i musztardowy i zielony i morski. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 10:52 że niby takie połączenie jak ten kolor nad blatem ? Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 10:55 A weź dorzuć do tego jeszcze tę cegłę Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 11:40 to nie moja, znalazłam przyklad morskiej sciany Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 12:08 To nieistotne, wyobraź sobie do tego tę cegłę. Bez cegły, jasne, ale bez cegły to miałabyś morze możliwości Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 12:10 a jakie są z cegłą? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 14:44 Fajnie wygląda ta morska ściana- ja mam kuchnię ciemno szarą z ciemno dębową podłogą plus białe blaty, ściny są szare i wcale kuchnia nie wygląda ciemno, czy ponuro. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 11:02 dla mnie za malo kontrastowo i ja bym poszla w musztarde przy takiej podlodze. Wiesz duzo zalezy od gustu i chodzi o to by sie tobie podobalo Nie ma jedynego modelu co ma byc i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 10:50 Błękitny lub morski. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 10:51 Bialy, ewentualnie jakis grafit na niewielkiej powierzchni Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 10:54 Masz już 3 kolory, więc coś co z wszystkimi trzema będzie grać - w tym wypadku ta cegła najbardziej bruździ, więc dobrać kolor do mebli, ściany parę odcieni jaśniejsze lub jeśli faktycznie kuchnia duża i jasna, to nawet ciemniesze. Ewentualnie biały (niechętnie ), ale żadnego innego dodatkowego koloru bym nie dorzucała. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 10:55 Ja bym dała bialy Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwa Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 10:58 Taki, jak lubisz i jak ci się podoba. Ja bym dała taki jak meble, ale dużo jaśniejszy przy założeniu, że ta cegła jest czerwona. Jeśli cegła biała, to ściany bym wolała ciemniejsze od mebli i może nie koniecznie szare, a na przykład zielone, jakaś zgniła zieleń, albo oliwka? Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 11:19 Ja bym dała czerń, ale przypuszczam, ze mało kto by się na to zdecydował. Daj biały, na pewno nie idź w żadne szarości czy inne zielenie bo uzyskasz efekt budyniu. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 11:26 Dałabym na ścianę brąz gorzka czekolada, albo pomalowała je na biało Odpowiedz Link Zgłoś
australijka Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 11:36 A nie da się w markecie zrobić wizualizację komputerową? To nie jest jakiś ogromny koszt a uchroni przed patrzeniem na nietrafione połączenie. Wiesz, że ten sam kolor ścian z różnymi kolorami mebli czy obić jest inny. A piękne szarości lubią na ścianie wpadać w trupie fiolety. Kup próbki i maluj na ścianie. Do czego serce zadrga. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 11:41 nie robię z marketu Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 11:41 Ja robię sama. Robisz zdjęcie odpalasz plik w paint różdżka wycinasz ścianę a potem sobie próbujesz różne kolory Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 11:42 Bardzo jasny beż pasuje do wszystkiego(przynajmniej w ciuchach Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 21:05 ajaksiowa napisała: > Bardzo jasny beż pasuje do wszystkiego(przynajmniej w ciuchach > I będzie elegancko 😏 Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 11:58 ten morski odcien moze dobrze wygladac. poszlabym w takie odcienie, szarosci sa smutne Odpowiedz Link Zgłoś
crea.tura Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 12:01 Popularny w zeszłym sezonie kolor szałwii mi się szalenie podoba, ślicznie wygląda i z szarosciani i z drewnem. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 12:19 oo mogloby byc fajnie! Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 12:41 Biały. Szary jest modny już od tak dawna, że wieszczę mu szybki kres i dołączenie do kącika fioletów i pomarańczy (które były modne przed szarym). Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 14:23 W kuchni mam dwa okna, szare szafki i blaty z szaro bialego kwarcu. Oryginalnie byla pomalowana w kolorze bialym w odcieniu szarawym przez co sprawiala wrazenie zimnej. Przemalowalam ja na kolor antique white. Kolor taki jak na obrazku. Kolor jest cieply i zmienia sie w zaleznosci od padania swiatla z okien. Odpowiedz Link Zgłoś
lemonka5 Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 09.04.22, 01:15 Też mam antique white w kuchni do szarych mebli, jasnych blatów i białej podłogi i jest to jedyny kolor na ścianach, jakiego nie chcę zmieniać przy kolejnym malowaniu. Zgadza się, że się zmienia w zależności od światła. A kuchnia ciemna, bo z jednym oknem od wschodu w dodatku wychodzącym na zadaszony taras. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.paski Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 19:48 Gdyby nie ta cegła to poszłabym np w kolory petrol, real, szałwię (choć jeśli ta cegła ma zgaszony kolor to mogłoby to dobrze wyglądać). Natomiast ja głosuję za kolorem off-white czyli przełamana biel. Całe mieszkanie mamy pomalowane Tikkurilą Off White, kolor Albatros i 2 lata temu złamanej bieli było 12 odcieni. Są chłodne i ciepłe, wpadające w róż, żółć, szarość, błękit - ale nadal jest to biel. Sprawdza się u nas rewelacyjnie, jest jasno i daje efekt przestrzeni ale nie jest sterylnie jak w przychodni. tikkurila.pl/kolekcja/tikkurila-optiva-white Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 19:54 A podloga jaka ? Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 20:04 Meble mam biale, blaty ciemne, podloga jasny dab, a sciany bardzo delikatna mieta. Gdybym miala szare meble to w zaleznosci od dodatkow typu plytki sciany pewnie biale ale nie sniezno a z bardzo delikatnym dodatkiem szarosci. Ten dodatek jednak to bylby super delikatny. Odpowiedz Link Zgłoś
lewkonia14 Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 08.04.22, 21:43 zależy jaki kolor cegly i podlogi oraz czy to kuchnia zamknieta czy otwarta. dwa : weż wypożycz wzornik kolorów np flugger albo california paints paleta historyczna albo para paints zazwyczaj biorę karteczki z kolorami do domu i je wtykam za futryne drzwi np.patrze na oswietlenie o róznych porach dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 09.04.22, 05:12 Biały , drewno /szary /popiel/ cegła i jeszcze kolor to za dużo „grzybów w barszczu” Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Ematka wie wszystko- kolor ścian do kuchni. 09.04.22, 08:48 Szary nie. Ja bym zrobiła taka bardzo robielona kawę z mlekiem. Pasuje do cegły, szarego i drewna. Ewentualnie bialy. Odpowiedz Link Zgłoś