a.es.3030 10.04.22, 13:26 Tyle jest tego w drogeriach, że zawrót głowy. A ja poszukuję jakiegoś, dającego super efekty. A może każdy z nich jest skuteczny ? Cukrowy ? Czy może z "kryształków soli" ? Kawowy ? Pestki moreli ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Peeling do ciała - który jest najskuteczniejs 10.04.22, 13:38 A jakiego rodzaju efekty masz na myśli? Zwykłe zdrapanie martwego naskórka, to naprawdę obojętnie, wybierz co Ci pasuje. Ja na przykład unikam tych z solą, bo mnie podrażnia. Cukier, kawa, łupinki- ok. Bardzo lubię Fitokosmetik, np. orzechowy, imbirowo- kokosowy (korzystam z zapasów przedwojennych, nowych kupić nie wypada). Kostki peelingujące też świetne- Cztery Szpaki (Melisa dynia! Porzeczka!), Hagi (Rokitnik i mak!), Ministerstwo Dobrego Mydła (Kawa!). No, żałuję czasami, że mam tylko jedno ciało Lubię też kwasowe, ostatnio zrobiłam AHA i PHA 30% Nacomi. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: Peeling do ciała - który jest najskuteczniejs 10.04.22, 13:43 ja lubię taki eko świeże fusy z ekspresu + żel pod prysznic..efekt świetny, tylko łazienka trochę usyfiona jak robię w wannie, bo tak mi wygodniej niz pod prysznicem Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Peeling do ciała - który jest najskuteczniejs 10.04.22, 13:43 Łączysz cukier, fusy z kawy i olej kokosowy/oliwę i masz skuteczny peeling. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Peeling do ciała - który jest najskuteczniejs 10.04.22, 13:46 peeling z błotkiem i solą z morza martwego z dodatkiem oleju arganowego. Bardzo fajnie ściera i nawilża. White flowers z Rossmana Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Peeling do ciała - który jest najskuteczniejs 10.04.22, 13:49 Szczotka do masażu na sucho. Odpowiedz Link Zgłoś