Dodaj do ulubionych

do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi...

17.04.22, 10:51
Wielka Brytania dala kontrakt dunskiej firmie na 18 bilionow na zaprojektowanie nowego COVID PASS.
Takze tak. W tej chwili ograniczen u nas nie ma zadnych, masek, zlikwidowany wymog paszportow covidowych, na granicy luzik, a oni sobie po cichutku projektuja kolejne 'zniewolenie'. Wystarczy zobaczyc co sie dzieje w chinach znow i propagandowe video pokazujace mundurowych z angielskim napisem 'police' - jest to spektakl, przygotowujacy nas nowe problemy. Tak jak na poczatku wideo z upadajacymi ludzikami na ulicy i trumnami z bergamo zaprojektowalo badz tez podyktowalo odpowiedz zachodu..... to nie jest koniec. Wiec prosze sie nie ludzic. Bez rewolucji to bedzie sie ciagnelo jak smrod.
Obserwuj wątek
    • skumbrie Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 10:55
      Jak się covidianie dadzą złapać na ciąg dalszy plandemii, to ją będą mieć. W czym problem? Niektórzy lubią żyć jak więźniowie.
      • superematka Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:28
        Dadzą na pewno. Niektórzy nie mogą żyć bez obostrzeń 🤣
    • chococaffe Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 10:57
      daj link to obrazka
    • headonshouldersbaby Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:17
      www.contractsfinder.service.gov.uk/notice/054df563-77af-437e-8bec-5169997f5b5a?origin=SearchResults&p=1
      www.civilserviceworld.com/professions/article/dhsc-hands-out-new-18m-covid-vaccine-pass-contract

www.publictechnology.net/articles/news/dhsc-picks-it-firm-support-nhs-covid-pass-potential-£18m-deal
      • sueellen Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:30
        To jest aplikacja NHS po prostu: To deliver the NHS COVID Pass App live
        service including operational management,
        incident management & support, and app
        development services.

Wiadomo, ze covid nie minie, trzeba go monitorować będzie przez jeszcze wiele lat. Z reszta grypę tez monitorują tylko w inny sposób. Kiedy wiele lat temu wylądowałam w szpitalu z ciężka grypa, tez robili wywiad i chcieli nazwiska i nr telefonów wszystkich osób z którymi miałam kontakt. Lepiej, ze myślą zawczasu i przygotowują nową strategię niż mieliby obudzić się z ręką w nocniku gdy pojawi się nagle nowy wariant. Anglicy to zorganizowany naród i myślą strategicznie.
        • dramatika Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:43
          sueellen napisała:

> Lepiej, ze myślą zawczasu i
          > przygotowują nową strategię niż mieliby obudzić się z ręką w nocniku gdy pojawi
          > się nagle nowy wariant.

Apka w telefonie nas uleczy 😎
          • sueellen Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:15
            Czy ktoś mówi o leczeniu? Aby skutecznie leczyć, wirusa trzeba najpierw zbadać, śledzić jak się zachowuje i ewoluuje. Apka ma właśnie temu służyć. Cos niczym obrączka na łapce ptaków wędrownych. Jak ktoś ma problem z "utratą prywatności" i zbieraniem informacji o nim, niech sprzeda dom, samochód, zrezygnuje z dowodu, paszportu, prawa jazdy, numeru ubezpieczenia, telefonu i zamieszka lepiance w na pustkowiu.
            • sueellen Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:16
              P.S. - nie ma obowiązku instalowania aplikacji ani nawet posiadania smartfona.
              • dramatika Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:25
                sueellen napisała:

> P.S. - nie ma obowiązku instalowania aplikacji ani nawet posiadania smartfona.

Nie ma też obowiązku używania internetu, FB, YT. Ale jak nie używasz, to masz zasadniczo odcięty dostęp do wielu zawodów smile Tak to działa.
                • chococaffe Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:27
                  Jak masz dostęp do internetu to napisz coś o koneiczności rewolucji w Rosji.

No chyba, że nie.... hłe, hłe i teraz naprawdę off top bo cenzury tu nie ma i nikt twojego bełkotu nie wycina - niestety
                  • dramatika Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:34
                    chococaffe napisała:

> Jak masz dostęp do internetu to napisz coś o koneiczności rewolucji w Rosji.

Po pierwsze im juz nic nie pomoże, po drugie kontrrewolucję musieliby sobie zrobić sami.
                • sueellen Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:29
                  no i? Wóz albo przewóz. Ty byś chciała zjeść ciastko i mieć ciastko. Albo się dopasowujesz do życia w danym społeczeństwie, albo się z niego usuwasz. Tak jest wszędzie nawet u zwierząt. Jakieś zasady funkcjonowania i kontroli muszą być.
                  • dramatika Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:39
                    sueellen napisała:

> no i? Wóz albo przewóz. Ty byś chciała zjeść ciastko i mieć ciastko. Albo się d
                    > opasowujesz do życia w danym społeczeństwie, albo się z niego usuwasz.

Do prawidłowego funkcjonowania społeczeństwa/państwa wystarczy prawo oparte na prawie rzymskim, przepisy antymonopolowe i struktury pilnujące wykonywania tego prawa. Natomiast wszelkie instrumenty kontroli służą tylko władzy, w celu utrzymania władzy.
            • dramatika Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:19
              sueellen napisała:

> Cos niczym obrączka na łapce ptaków wędrownych.

Raczej jak kolczyk u bydła 😎
              • sueellen Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:25
                Takich kolczyków każdy z nas ma już kilka. Polacy chyba nawet więcej niż Anglicy (i sa bardziej niż Anglicy sprawdzani bo Anglikom w wielu kwestiach wierzy się po prostu na słowo) Jeden więcej nie robi mi żadnej różnicy. Wolę apkę w telefonie niż kolejny lockdown.
      • chococaffe Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:37
        Nie przeczytam teraz 270 stron ale masz na myśli to, że UK dopiero teraz się cyfryzuje?
        • princesswhitewolf Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:48
          Przeciez ta apka od dawien dawna juz funkcjonuje.
          • dramatika Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:52
            princesswhitewolf napisała:

> Przeciez ta apka od dawien dawna juz funkcjonuje.

Może chcą dodać nowe "funkcjonalności" 😎
            • princesswhitewolf Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:54
              Niby jakie?

Covid Pass zostal wprowadzony w Maju 2021.

• sueellen Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:30
                Nie wiem, ale jeśli chcesz wiedzieć, proponuję abyś przeczytała te 270 stron (a potem możesz nam streścić) smile
                • princesswhitewolf Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 14:16
                  Ja do Ciebie nie mowie sulleen tylko do dramatika. Mowi ze byly zmiany wprowadzone wiec pytam jakie
            • headonshouldersbaby Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:26
              Nie to jest nowa. Ulepszona. Czyli to ze mówią ze już będziemy żyć z covidem jak z grypa jest bzdura. Zaraz będzie nowa apka nowy wariant . Nie wywala się 18 milionów w coś czego nie będzie się używać .
              • princesswhitewolf Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 14:18
                Zagrozenia zarazami sa powqzne a dzieki apce latwiej bedzie mozna okreslic jej zakres rozprzestrzeniania sie i informowac gdzie sa hot spots czyli zageszczenia zarazen.

Tak bedziemy z tym zyc jak z grypa czyli beda szczepienia coraz to nowsze.
                Ale dzieki Bogu staraja sie by byly rozwiazania wspierajace rozprzestrzenianie sie zarazy.
              • princesswhitewolf Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 14:26
                Wlasnie przeczytalam ze chodzi o projekt w wysokosci 42 tys fintow tylko i chodzi o MVP. Minimum Viable Product contract. Czyli chodzi o user experience feature. Co sadzisz o appce

Appka bedzie uzywana w przypadku porozujacych ( np kierunki gdzie jest wiele zachorowan).
    • bistian Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:20
      headonshouldersbaby napisała:

> Wielka Brytania dala kontrakt dunskiej firmie na 18 bilionow na zaprojektowanie
      > nowego COVID PASS.

18 000 000, to jest według Ciebie 18 bilionów? big_grin
      Coraz głupsze te ruskie trolle
      • dramatika Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:21
        bistian napisał:

> 18 000 000, to jest według Ciebie 18 bilionów? big_grin
        > Coraz głupsze te ruskie trolle

Laska siedzi w UK, więc zastosowała kalkę z angielskiego, paranoiku.
        • dramatika Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:23
          A, dobra, tam są miliony, a nie miliardy, więc nie wiem.
        • bistian Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:30
          dramatika napisał(a):

> bistian napisał:
          >
          >
          > > 18 000 000, to jest według Ciebie 18 bilionów? big_grin
          > > Coraz głupsze te ruskie trolle
          >
          > Laska siedzi w UK, więc zastosowała kalkę z angielskiego, paranoiku.

Ale pisała o bilionach, a pisała po polsku, więc powinna napisać o miliardach, głupku!
          • dramatika Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:34
            bistian napisał:

> Ale pisała o bilionach, a pisała po polsku, więc powinna napisać o miliardach,
            > głupku!

Powinna pisać o milionach, bo tam są miliony. Po angielsku i po polsku tak samo.
            Pewnie się po prostu pomyliła (miliony z miliardami) + zastosowała kalkę z ang., ale teraz każdy, kto popełni nawet literówkę to ruska onuca big_grin
            • droch Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:38
              W księgowości jeśli popełnisz taką literówkę, zmieniającą kwotę 1000000x, idziesz do pudła na dłużej. Na forum wypadałoby co najmniej przeprosić...
              • dramatika Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:40
                droch napisał:

> W księgowości jeśli popełnisz taką literówkę, zmieniającą kwotę 1000000x, idzie
                > sz do pudła na dłużej.

Proponuję kompromis. Jest ruską onucą, bo nie jest księgową tongue_out
      • sueellen Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:32
        Historycznie w Anglii billion to milion i wiele osób nadal na milion mówi bilion. Dlaczego tak było, - pojęcia nie mam. Trzeba by wyguglać.
        • droch Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:38
          Historycznie w Anglii billion to milion i wiele osób nadal na milion mówi bilion

A u mnie na wiosce na komputer od pokoleń mówi się "furtek".
        • bistian Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:39
          sueellen napisała:

> Historycznie w Anglii billion to milion i wiele osób nadal na milion mówi bilio
          > n. Dlaczego tak było, - pojęcia nie mam. Trzeba by wyguglać.

To mnie zaskoczyłaś. Myślałem, że zawsze ich bilion to nasz miliard, reszta jest taka sama?
        • rozaliaolaboga Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:45
          Kiedyż to w Anglii bilion oznaczał milion? 🤔
          • sueellen Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:09
            a sorry, billion oznaczał milion milionów big_grinbig_grinbig_grin. W stanach billion to chyba tysiąc milionów.
            • princesswhitewolf Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:16
              Sueeleen powinnas wiedziec co znaczy billion bo jak rozumiem mieszkasz w UK?
      • princesswhitewolf Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:01
        Zera jej uciekly. W j angielskim billion to milliard.
      • snajper55 Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:26
        bistian napisał:

> headonshouldersbaby napisała:
        >
        > > Wielka Brytania dala kontrakt dunskiej firmie na 18 bilionow na zaprojekt
        > owanie
        > > nowego COVID PASS.
        >
        > 18 000 000, to jest według Ciebie 18 bilionów? big_grin
        > Coraz głupsze te ruskie trolle

Przeliczył na ruble. 🤣🤣🤣

S.
    • dramatika Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:38
      U nas póki co chcą się wycofać z tych partii szczepionek, które były zamówione
      pulsmedycyny.pl/polska-chce-wycofac-sie-z-umowy-szczepionkowej-z-pfizerem-pieniadze-sa-nam-potrzebne-na-leczenie-uchodzcow-1147666
      ale paszporty to insza inszość, bo nie musi chodzić o żadną chorobę wink
      • superematka Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:41
        Nieeee!!!! Fajzerka wycofują?!😱😱😱😱😱
    • chococaffe Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:43
      p.s. a rewolucję to może jedź robic w Rosji (chyba, ze już tam jesteś) - w Rosji się dzieją rzeczy o wiele wazniejsze niż covid passy. "Karą" sa tortury, gwałty i śmierć a nie zakaz wejścia do knajpy. Ciekawe, że to tobie nie przeszkadza.
      • dramatika Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:49
        chococaffe napisała:

> w Rosj
        > i się dzieją rzeczy o wiele wazniejsze niż covid passy. "Karą" sa tortury, gwał
        > ty i śmierć a nie zakaz wejścia do knajpy.

Ludzie są optymistami i zakładają, że nie jest jeszcze tak źle na zachodzie, aby dręczyć narody gwałtami i torturami. Paszporty na prawa obywatelskie są bardziej prawdopodobne.
        • chococaffe Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:52
          Jeszcze raz:

dlaczego covidowe trolle nawołują do REWOLUCJI w sprawie ograniczen wejścia do knajpy a milczą na temat zbrodni i tam nie widzą potrzeby rewolucji?
          • dramatika Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:56
            chococaffe napisała:

> dlaczego covidowe trolle nawołują do REWOLUCJI w sprawie ograniczen wejścia do
            > knajpy a milczą na temat zbrodni i tam nie widzą potrzeby rewolucji?

Laksa jest nieogarem i nie wie, że to, o co apeluje to kontrrewolucja, a nie rewolucja. Spocznij.
            • chococaffe Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:04
              też jesteś nieogarem , jak autor wątku, eot
      • asia.sthm Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:53
        to trollik antyszczep rewolucjonista za dyche big_grin
    • arim28 Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:52
      18.000.000 - sa to miliony a nie biliony wink

Ale w sumie to i tak bardzo duza suma.
    • sumire Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:57
      Ja tam uważam, że Polacy obecnie mają inne powody do niepokoju niż rzekome "biliony" wydawane na covid passy w UK i sądziłam, że ruskie trolle przerzucono na odcinek "wojna to inscenizacja", ale widać w błędzie jestem.
      • chococaffe Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:03
        Może z wojną słabo działa i trzeba powrócić do sprawdzonych tematów.
        • al_sahra Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 14:08
          chococaffe napisała:

> Może z wojną słabo działa i trzeba powrócić do sprawdzonych tematów.
          >

Sprawdziłam w wyszukiwarce, to jest troll wyspecjalizowany w szczepionkach. Po szczepieniu Pfizerem dostał jednocześnie zakrzepicy i zapalenia osierdzia. W jego otoczeniu też po szczepieniach padali jak muchy, pasierb wylądował w szpitalu na kilka tygodni, a uczennica koleżanki straciła wzrok (!). Tak się też złożyło, że w rodzinie trolla kto był zaszczepiony, przechodził chorobę znacznie ciężej,

O polityce troll popełnił chyba tylko jeden post (że Trudeau coś tam) i zabrakło mu weny na dalsze.
      • dramatika Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:06
        sumire napisała:

> sądziłam, że ruskie trolle przerzucono na
        > odcinek "wojna to inscenizacja", ale widać w błędzie jestem.

Urządziłyście tu sobie ciepłą i bezpieczną banieczkę przy pomocy cenzury i zdziwione, że jest jednomyślność? big_grin
        • sumire Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:09
          To mam propozycję, weź swojego kolegę zatroskanego wydatkami rządu UK pod pachę i spyerdalajcie na Albiclę, tam sobie pogadacie o plandemii bez cenzury.
        • asia.sthm Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:11
          Dramatisiu, napij sie wodki czy cus, bo beka ci zalosnie wychodzi. Oklapło ci natchnienie.
        • chococaffe Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:26
          Mówisz, że cenzura pomogła mi stworzyć razem z tobą ciepłą banieczkę? Eeeeee
    • umi Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 11:57
      Jesli swiat dotad nie umarl, to nie umrze. dalsze ciagniecie pandemii nie ma sensu, wirus zmutowal w lagodniejszego omikrona i tak mu juz zostanie.
      Po prostu obywatele GB musza sie przyjzec swojemu rzadowi. Macie brytyjski wariant polskich respiratorow po prostu. Ktos chce uszczknac ile sie da zanim sytuacja calkiem sie zakonczy.
      • sueellen Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:21
        Jesli swiat dotad nie umarl, to nie umrze. dalsze ciagniecie pandemii nie ma sensu, wirus zmutowal w lagodniejszego omikrona i tak mu juz zostanie.

A wiesz to bo jesteś wysokiej klasy wirusologiem?

Po prostu obywatele GB musza sie przyjzec swojemu rzadowi. Macie brytyjski wariant polskich respiratorow po prostu. Ktos chce uszczknac ile sie da zanim sytuacja calkiem sie zakonczy.

O nas się nie martw. Na wyspach dobrze działały rządowe programy pomocowe dla prowadzących działalność gospodarcza i pracowników, lockdowny były łagodniejsze i mniej dotkliwe niż w Polsce (brak idiotycznych przepisów o zamykaniu lasów czy nakazie chodzenia w maskach po ulicach). Służba zdrowia była mocno obciążona, ale się nie załamała. Lockdowny zaczęły się później niż w Polsce, a skoczyły wiele miesięcy wcześniej. Praktycznie zakończono jakiekolwiek obostrzenia latem ubiegłego roku. Moje dzieci mają ponad 98% frekwencji od września ubiegłego roku, - ani razy nie były na zdalnym.
      • snajper55 Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:33
        umi napisała:

> Jesli swiat dotad nie umarl, to nie umrze. dalsze ciagniecie pandemii nie ma se
        > nsu, wirus zmutowal w lagodniejszego omikrona i tak mu juz zostanie.

Tak mu już zostanie? A kto ci to powiedział? Wirus osobiście czy może jakiś bóg? Ja swego czasu czytałem że Putin zmutował w łagodnego demokratę i że tak mu już zostanie.

S.
    • escott Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:18
      Pokazywanie certyfikatu szczepienia nie przeszkadza mi w najmniejszym stopniu ani nie ogranicza mojej wolności. W przeciwieństwie do lockdownow i samej choroby.
    • zuzanna_a Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:22
      Polski nie stać juz na pandemię, wiec bez obaw, kolejnej nie bedzie.
    • shmu Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:45
      Może skup się na wojnie z Ukrainą lub kryzysie ekologicznym, jak chcesz brać udział w rewolucji. Takich ludzi jak Ty tam na prawdę trzeba.
    • zlota-klamka Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 12:58
      To wcale nie jest przesądzone, nawet w Chinach ludzie się buntują przeciw władzy

Polak mieszkający w Chinach o sytuacji kowidowej: www.youtube.com/watch?v=zIvfBPNQ9m8&ab_channel=DamianChen
    • panna.nasturcja Re: do wszystkich ktore mysla ze koniec pandemi.. 17.04.22, 14:57
      Nie odróżniasz milionów od bilionów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka