sueellen 26.04.22, 09:31 Też mam dobre serce. Jak Łukaszenka Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Jak komu soli brakuje, to wyślę 26.04.22, 09:38 Czy oni mają swojego Kurskiego, czy wypożyczają od nas? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Jak komu soli brakuje, to wyślę 26.04.22, 09:39 A co do soli, to ja akurat powinnam ograniczyć, bo zdecydowanie za dużo używam. Jak to zrobić?? Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Jak komu soli brakuje, to wyślę 26.04.22, 12:48 Nie solic a tak serio można dodać majeranku, lubczyku. W niektórych potrawach więcej pieprzu. No zależy co będziesz gotować. Na początku wszystko będzie bez smaku, ale się przyzwyczaisz i zaczniesz smaki czuć. Ja np jajek na miękko nie sole, moim zdaniem są wystarczająco słone, ale kiedyś solilam. To jest często kwestia przyzwyczajenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Jak komu soli brakuje, to wyślę 26.04.22, 13:22 Nie solic wink Kolejny kretynizm ktory przyszedl z usa , gdzie nawet slodycze maja z sola, w zasadzie wszystko maja z sola i cukrem Sol kamienna jest zdrowa i potrzebna Jak ktos glownie gotuje sam w domu z produktow nie przetworzonych to nie ma powodu sobie soli zalowac a wrecz sobie szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
amast Re: Jak komu soli brakuje, to wyślę 26.04.22, 13:46 > Na początku wszystko będzie bez smaku, ale się przyzwyczaisz Zawsze mnie zadziwia dlaczego ludzie traktują jedzenie jako karę. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Jak komu soli brakuje, to wyślę 26.04.22, 13:06 Mój teść w ogóle sobie nie kupił soli. Nie ma, nie soli, proste. Ja bym bez soli nie mogła, ale z kolei nie mam w domu cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jak komu soli brakuje, to wyślę 26.04.22, 09:39 Kaszę gryczaną poproszę Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Jak komu soli brakuje, to wyślę 26.04.22, 09:41 To na granicę z Białorusią po kaszę. Z kaszą nie pomogę Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Jak komu soli brakuje, to wyślę 26.04.22, 12:00 My lubimy tę bio niepaloną z Lidla, dostawy raczej regularne, braków nie zauważyłam, a kaszy u nas trochę schodzi, bo jemy przynajmniej z 1-2 razy w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Jak komu soli brakuje, to wyślę 26.04.22, 10:07 Łukaszenka to taki ciepły człowiek. 🥰 Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_a Re: Jak komu soli brakuje, to wyślę 26.04.22, 11:43 mam kilo gryczanej, dobra cena, wrocław i okolice, zapraszam, zdjęcia i szczegóły priv. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Jak komu soli brakuje, to wyślę 26.04.22, 13:48 ja taka morska wedzona z Maldon poprosze Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Jak komu soli brakuje, to wyślę 26.04.22, 14:29 Kasza gryczana. Sol. Stwórzmy listę ? Kilkanaście lat temu, daleka krewna z Białorusi przywiozła kilogramy kwasku cytrynowego , bo "w Polsce nie ma" ... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Jak komu soli brakuje, to wyślę 26.04.22, 15:14 Ja uważam, że jakiś minimalny szacunek wobec własnego narodu powinien się przejawiać w wiarygodnych kłamstwach. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jak komu soli brakuje, to wyślę 26.04.22, 15:20 Stonki i tak nic nie przebija Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jak komu soli brakuje, to wyślę 26.04.22, 15:18 Sól to moi starzy jeszcze maja ale kaszy gryczanej dowiozlam zgrzewkę. przyda im się Odpowiedz Link Zgłoś