kasandra33 26.04.22, 20:23 Czy byłoby dla was problemem gdyby w klasie waszego dziecka była 1/3 dzieci z okolicznych bloków komunalnych? Czy pozwoliłbyście swojemu dziecku przyjaźnić się z takimi dziećmi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamkotanagoracymdachu Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 26.04.22, 20:24 Uuuuu 🍿🍿🍿 Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 26.04.22, 23:16 Posuńcie się trochę 🍿 Odpowiedz Link Zgłoś
wpiszloginbasia Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 27.04.22, 20:54 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 26.04.22, 20:25 nie: bloki komunalne to parologia Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 26.04.22, 20:46 woman_in_love napisała: > nie: bloki komunalne to parologia Nie ma parologii. Jest patrologia. patrologia «dział historii literatury lub teologii badający życie i twórczość Ojców Kościoła» sjp.pwn.pl/slowniki/patrologia.html Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 26.04.22, 21:26 Ale mogłaby być. Zajmowałaby się paralogami. pl.wikipedia.org/wiki/Paralog Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 26.04.22, 23:37 asia_i_p napisała: Zajmowałaby się paralogami. Parologami też? Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 27.04.22, 11:11 cysorz-bez-poczty napisał: > Nie ma parologii. Bzdury piszecie cysorzu! Parologia, to nauka o parze: nasycona, przegrzana i te rzeczy, - para skarpetek też może być. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 27.04.22, 06:19 I pomyśleć, że w takiej patologii mieszka np.Beata Tyszkiewicz 🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
basiastel Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 27.04.22, 10:44 Jako dziecko miałam w bloku komunalnym za najbliższych sąsiadów rodzinę dyplomaty. Potem, gdy mieszkanie zostało wykupione, zakupił je francuski dyplomata z polską żoną. Po latach sprzedał, bo wyjechał na inna placówkę i do Pl juz nie wrócą. Następcy też raczej z wierchuszki społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 26.04.22, 20:30 Tak. Pozwolilabym. Tak jak pozwalam na przyjaznienie sie z Marokankami, Bosniaczkami, Kurdyjkami czy Niemkami. Patrze na dziecko a nie na pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 26.04.22, 20:36 "Takimi", czyli jakimi? Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 26.04.22, 20:37 Wiesz w ogole co to jest blok komunalny, czy tak trolujesz bez sensu? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 26.04.22, 20:42 To drugie Odpowiedz Link Zgłoś
czarne-jagody Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 26.04.22, 20:51 Nie obawiałam się, posłałam do takiej szkoły nawet nie rejonowej ale blisko domu babci. Po dwóch latach przeniosłam do rejonowej na osiedlu domów jednorodzinnych gdzie mieszkamy. W tej szkole z dziećmi z komunałek masakra. Do drugoklasisty wzywano policję. Nie rodziło sobie z nim dwóch nauczycieli i ksiądz. Na porządku dziennym bicie, wyzywanie, podstawianie nogi. Córka musiała uciekać przed agresorem. Może to nie wina dzieci ale brak wykwalifikowanych nauczycieli. Ja jednak podziękowałam za takie atrakcje i przeniosłam dziecko do innej szkoły. Pierwsze wrażenia córki z nowej szkoły bo tutaj mamo chodzą takie grzeczne dzieci. Niestety córka nauczyła się szerokiej gamy przekleństw w tej pierwszej szkole Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 26.04.22, 22:07 A u nas w dzielnicy domków jednorodzinnych też przeklinają (w 3 klasie) i agresorzy się zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 26.04.22, 23:19 Wstrząsająca historia! 😯 A ten ksiądz to po co? Egzorcyzmy odprawiał? Odpowiedz Link Zgłoś
czarne-jagody Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 27.04.22, 19:40 Nie, próbował powstrzymywać bijace i kopiące dziecko ale mu się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 27.04.22, 15:16 Najgorszy przypadek podobnego typu mieliśmy w szkole w okolicy pełnej zamożnych i wykształconych łudzi. Rodzice agresora nie przychodzili do szkoły, uważali ze nauczyciele musza sobie radzić sami i nie przejmowali się groźbami o wydalenie dziecka, bo dobrze wiedzieli ze jest to niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 26.04.22, 20:45 Słabo tym razem . Pamietam , ze stać Cie na więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 26.04.22, 20:54 Patologia to posyła dzieci do rejonowej. Na prywatną cię nie stać, a na ludzi z komunalnych bloków się marszczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 26.04.22, 23:11 😀😀😀 Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 26.04.22, 20:56 Bloki komunalne? Słaby trolling. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 26.04.22, 21:31 Okoliczne bloki? Czyli ja też mieszkam w tej dzielnicy? Noł problem. Sami swoi 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 26.04.22, 21:31 Uhm, u moich dzieci w klasie pewnie jest podobny odsetek. Zapewniam, ze w komunalkach często mieszkają normalni ludzie, a te mieszkania są okupione latami czekania w kolejce. Właśnie moja koleżanka, z która córka chodzi do 7 klasy po 13 latach dostała takie mieszkanie. Normalnie nigdy nie byłoby ich stać na komercyjny zakup, choć obydwoje od zawsze pracują… Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans011 Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 26.04.22, 23:45 Komunalnych czy socjalnych? Odpowiedz Link Zgłoś
3fanta Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 27.04.22, 09:24 To u nas prawie cała dzielnica patologiczna.A jak ktoś ma mieszkanie komunalne wykupione to też patola? Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 27.04.22, 09:33 O la Boga,ty mnie nie rusz,ja mam dupkę jak kapelusz🤣🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 27.04.22, 10:17 Mieszkam w starej dzielnicy w sąsiedztwie mieszkań komunalnych, choć w ostatnich latach większość towarzystwa została przeniesiona na obrzeża miasta, syna do szkoły rejonowej nawet nie zapisywałam. Najpierw załatwiłam meldunek u znajomego więc z automatu zostaliśmy wpisani do innej szkoły. Ostatecznie syn uczęszcza do szkoły prywatnej. Moja opinia, sprawdź jak wypadają testy na koniec 8 klasy, jeśli szkoła plasuje się na dole listy uciekajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwus34 Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 27.04.22, 14:32 OJP, skąd się biorą tacy ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 27.04.22, 21:47 Z ksiezyca😂😂😂 ja do dzieciaków nic nie mam, to raczej rodzice nie interesują się swoimi bąbelkami. Na kilkanaście szkoł, szkoła rejonowa w mojej dzielnicy ZAWSZE jest ostatnią lub przedostatnią . Wyniki uzyskiwane przez uczniów o czymś świadczą. Ja dziękuję za taką szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 27.04.22, 15:31 Dziwię Ci się, że tak ryzykujesz przyszłością dzieci. W mojej klasie społecznej dzieci do przedszkola wysyła się do Szwajcarii. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda2 Re: Szkoła rejonowa, a dzieci z bloków komunalnyc 27.04.22, 21:11 Ty tak poważnie? Czy wkładasz kij w mrowisko? Odpowiedz Link Zgłoś