mia_mia 27.04.22, 15:35 Zadałam to pytanie w innym wątku, ale chciałabym się upewnić. Czy rzeczywiście mając dwa skierowania do specjalisty od dwóch różnych lekarzy mogę wykorzystać je oba i zapisać się do dwóch lekarzy tej samej specjalności? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanna Re: Zawiłości NFZ, skierowania 27.04.22, 17:41 Każde skierowanie ma numer (sprawdź na IKP). Numer jest ważny, nie specjalista. dzwonisz do przychodni, podajesz nr, oni sprawdzają w systemie, czy taki nr jest i zapisują. Odpowiedz Link Zgłoś
faustine Re: Zawiłości NFZ, skierowania 27.04.22, 20:30 W celu otrzymania danego świadczenia opieki zdrowotnej świadczeniobiorca może wpisać się na jedną listę oczekujących u jednego świadczeniodawcy. To art 20.10 ustawy o świadczeniach zdrowotnych . Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Zawiłości NFZ, skierowania 27.04.22, 20:42 Ale może to są dwa różne świadczenia? Ta sama specjalizacja, ale np. do jednego ortopedy idzie z problemem z kolanem, a do drugiego z łokciem? Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Zawiłości NFZ, skierowania 27.04.22, 20:44 Mojej matki w lutym nie przyjęli na rehabilitację "dochodzącą" ,była już zarejestrowana na rehabilitację szpitalną,która będzie uj wie kiedy. Lekarka (ta sama) dała jej skierowanie na zabiegi w oczekiwaniu na szpital. Trzy zakłady powiedziały ze matki nie mogą zapisać bo jest już zapisana.Co z tego że inny kod.Moze sobie prywatnie chodzić w międzyczasie. Tak powiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Zawiłości NFZ, skierowania 27.04.22, 20:49 A co w sytuacji jeśli chce się mieć konsultacje u innego specjalisty? Czy na NFZ jest to możliwe? Jestem zapisana do poradni przyszpitalnej, a dodatkowo dostałam skierowanie do specjalisty od lekarza POZ i zastanawiam się czy mogłabym je wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Zawiłości NFZ, skierowania 27.04.22, 20:51 Zapisana w sensie, że już wcześniej, a nie, że czekam na wizytę. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Zawiłości NFZ, skierowania 27.04.22, 20:39 Dwa skierowania, każde ma inny numer, na każde rejestrujesz się do innego lekarza np. Ortopeda w Gdańsku na jedno skierowanie i ortopeda w Sopocie na drugie skierowanie. Idziesz tu i tu. Natomiast na jedno skierowanie nie możesz zarezerwować sobie dwóch wizyt w różnych miejscach, w większości nie można nawet kolejki zaklepać w kilku miejscach mając jedno skierowanie. Odpowiedz Link Zgłoś