primula.alpicola 27.04.22, 19:28 Watek zainspirowany pytaniem andaby ("Czy taka fryzura mnie postarza?") No właśnie, do czego i po co oraz w jakim celu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malenka9 Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 19:30 Młodość= atrakcyjność seksualna Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:00 Czyli żeby zapolować, w razie jakby co..? Odpowiedz Link Zgłoś
malenka9 Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:02 primula.alpicola napisała: > Czyli żeby zapolować, w razie jakby co..? Chyba tak. Ja mam wy...bane na polowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 28.04.22, 11:17 >Młodość= atrakcyjność seksualna to dosyć proste, by nie powiedzieć prostackie, rozumienie. Młodość = atrakcyjnosć, niekoniecznie seksualna. Ja np. lubię wyglądać ładnie i czuć się dobrze ze swoim zewnętrznym obrazem. Często nie zgadza się on z tym, jak postrzega kobiety (i świat) mój mąż, który jest tradycjonalistą. Np., w zwiazku z fryzurami, ostatnio krytykował fryzurę niejakiej Kasi Kasi, ze niby 'co ona ma na głowie". A mnie sie akurat podoba w tej stylizacji i zresztą sama często mam coś podobnego na głowie. Czyli mężowi się nie podobam i mogę zakladać, że wielu innym facetom (w moim wieku) też nie. Wg twojego myślenia - z polowania nici...A przecież gdybym chciała polować to uwzględniałabym preferencje facetów a nie swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 28.04.22, 11:18 Jaka to fryzura? Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 28.04.22, 14:27 a to w "szkle kontaktowym" można zobaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 19:33 Nawiązując do innego wątku - żeby nie być staro wyglądającą matką. I do jeszcze innego - żeby mój partner wyglądał na bogatego Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 19:38 W sumie to mi niepotrzebne 😃 prawie całe dzieciństwo nastolęctwo wyglądałam bardzo poważnie. Potem z kolei-za dziecinnie. Teraz nie wiem, czy wyglądam na swoje lata, młodziej czy starzej. Ale wyglądać młodo, a postarzać się fryzurą, ubraniami czy makijażem to dwie różne rzeczy. Postarzać się nie lubię, choć odmładzać się nie mam potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 19:42 Celebrytki i część aktorów/aktorek np. jest żywym przykładem już, że im bardziej chcą wyglądać młodo, to wyglądają tak tylko dzięki filtrom na Instagramie; raczej jak chcący wyglądać młodo, a nie młodo naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 19:49 W sumie to do niczego, ale lubię wyglądać tak młodo jak tylko się da.🤷🏻♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:00 Ja na przykład też bym lubiła, ale nie bardzo mi wychodzi. Jednak nadal nie wiem po co mi to Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:20 Nie wiem co mam odpisać na te kokiety😜😜 P.S. Kokiety- rzeczownik od kokietować. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:23 Heh, kokieta to akurat ze mnie całkiem sprawna, co z tego że starucha pod 50 Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 22:03 Tak mniej więcej i u mnie, jak się da bez większych poświęceń spiny to fajnie, jak nie da rady to trudno, na rzęsach stawać nie będę. U mnie to próżność. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 19:50 mam bilety ulgowe Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 19:51 Żeby mi nie mówili, ze wyglądam staro. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:00 Nie istnieją tak chamscy ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:28 shellyanna napisała: > Nie no, poza mną iwszystkimi innymi ematkami, które w wątku obok napisały dziewczynie że ją upięcie postarzyło🙈😅 Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 19:54 Cholerka jasna jakby to powiedzieć ... Właśnie wróciłam z miejsca mega turystycznego. Niemki/Angielki/ Koreańczycy-no cały świat w jednym miejscu. Potrzebne, bo tam widać jak kobiety pięknie wyglądają a wiek absolutnie nie ma znaczenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 28.04.22, 01:24 ... w miejscu turystycznym gdzie ludzie jada wypoczywac? Ja na wakacjach to sie nie maluje tylko UV kremem smaruje. Mam gdzies strojenie sie jak jest goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 28.04.22, 06:29 Jak wyglądasz młodo, to wyglądasz - bez strojenia i malowania sie. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 28.04.22, 06:55 A co masz na myśli, kkalipso? Że są naturalne, czy uśmiechnięte, nie przejmują się, promienieją wewnętrznym pięknem? Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 28.04.22, 13:31 A co masz na myśli, kkalipso? Że są naturalne, czy uśmiechnięte, nie przejmują się, promienieją wewnętrznym pięknem? Wszystko razem, że kochają historię nie są w danym miejscu tylko dla cyknięcia zdjęcia. Pozdrawiają, uśmiechają się, lubią dzieci, zaczepiają, zagadują je ...celebrują jedzenie, nie krzyczą, nie klną. Są ubrane odpowiednio do pory dnia i pogody w porządne ciuchy. Wieczorem super eleganckie, oj się napatrzyłam podkradnę kilka stylówek Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 19:56 Do niczego bo to bez sensu, myślę że spoko jest wyglądać mniej więcej na tyle ile się ma. Jak się wygląda młodziej to i tak znajomi wiedzą ile się ma, a obcy tego nie analizują bo niby jak, jak ktoś wygląda na załóżmy 30 to nikt na ulicy nie pomyśli "wow ale młodo" tylko pomyśli że tyle mamy ale co miałoby z tego wynikać? Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 19:58 Bo to jest fajne Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:01 Ale dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:06 Bo starosc nie jest za ladna. Dlaczego? jakos tak..estetycznie Odpowiedz Link Zgłoś
eriu Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:29 Estetycznie ludzie bardzo młodzi mają bardzo banalne twarze, bo właśnie nie mają zmarszczek. Układ zmarszczek wyróżnia i powoduje że estetycznie się wyróżniamy. Odpowiedz Link Zgłoś
mail-na-gazecie Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:56 To prawda Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:50 Zeby mezowi koledzy zazdroscili i nosil nos do gory? Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:58 Żeby tam.nos Odpowiedz Link Zgłoś
malenka9 Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:05 lilia.z.doliny napisała: > Żeby tam.nos > Żeby mógł powiedzieć, idąc z żoną, - "Cześć chłopaki, w górę ptaki!" Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:08 Nie potrzebuję wyglądać młodo. Chcę wyglądać na swój wiek . ufff... na szczeście tak jest . Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:13 Dla urody. Choć czas i tak zniszczy wszystko, skoro nadgryzł też wielkie piękności (zresztą nie tylko kobiety, ale mężczyzn też). Człowiek chyba lubi się łudzić, że ma tego czasu więcej niż inni. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:21 Wyglądać młodo a wyglądać pięknie to dwie różne rzeczy. Nie wszyscy młodzi ludzie są urodziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka1 Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:24 prawda Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:25 O to, to. Wolałabym wyglądać ładniej i starzej niż brzydko i młodo. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:26 Przy czym brzydko i młodo tez ma zalety bo można pozniej łatwiej olać proces starzenia bo nie ma żalu za dawna urodą Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 22:37 a to taki mit jest moim zdaniem. Zawsze pozostaje żal. Nie dość, że stary i brzydki, to jeszcze nigdy nie był ładny/a. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 22:43 To tak jakby lepiej było być zawsze biednym niż być milionerem i zbankrutować Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 28.04.22, 00:12 właśnie. to te ematkowe mity. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 28.04.22, 07:23 Napisałam o własnych odczuciach, nie wydaje mi się żeby to był jakiś ogólny mit, przecież inni mogą mieć inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 28.04.22, 09:49 skad przypuszczenie, ze nieatrakcyjna osoba nie bedzie zalowac procesu starzenia sie, bo wygladala (rzekomo nieladnie) ikx lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 28.04.22, 10:43 Cyt. "Napisałam o własnych odczuciach" Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 28.04.22, 10:50 wiem wiem Odpowiedz Link Zgłoś
malenka9 Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:07 35wcieniu napisał(a): > O to, to. > Wolałabym wyglądać ładniej i starzej niż brzydko i młodo. > A staro i brzydko też byś wolała? Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:38 Uroda w powszechnym i kulturowym rozumieniu silnie koreluje z młodością - to młoda skóra jest napięta, gładka, bez przebarwień, włosy gęste, bez siwizny, figura szczupła. Tak, to nadal nie wystarczy do piękna, ale co jeżeli nawet tego nie ma? Zresztą można sobie porównać twarz znanych piękności - po 50-tce i w wieku 30 lat, rysy twarzy zmieniają się na gorsze, nawet, gdy z natury są piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:57 U tej samej osoby tak. Ale wolałabym wyglądać jak 40-letnia Angelina Jolie niż 19-letnia Blanka Lipińska Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:01 Każdy by wolał, choć i po Angelinie widać już wiek (możliwe, że też przez jej chudość i problemy zdrowotne). Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:08 Z pewnością wygląda gorzej niż wyglądała mając 20 lat ale to po prostu dowód na to że dojrzała piękna kobieta wygląda atrakcyjniej od brzydkiej małolaty. Właśnie dlatego sam mody wygląd to niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:17 Zestawiłaś ze sobą jedną z najpiękniejszych kobiet na świecie (chyba kilka razy była na pierwszym miejscu w jakichś rankingach) z niezbyt urodziwą nastolatką, nawet na polską średnią krajową. Kobiet wyglądających jak Angelina jest...promil? Większość ludzi wygląda w młodości lepiej niż po 40-tce. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:21 Tak, w przypadku tej samej osoby masz jak najbardziej rację. Chodzi mi tylko o to, że o ile starość rzadko jest atrakcyjna to młodość sama z siebie to za mało żeby być atrakcyjnym. Sama wyglądam młodo, co nie znaczy, że jestem atrakcyjna. Nie znaczy też oczywiście, że za 10 lat będę atrakcyjniejsza w sumie nie miałabym nic przeciwko wyglądaniu dojrzałej i ładniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:29 Młodość to za mało, owszem, ale moim zdaniem i tak choć trochę zdobi. W zestawieniu wspomnianej Blanki bez przeróbek w wieku 19lat i Blanki bez przeróbek obecnie, podejrzewam, że jednak w wieku 19 lat byłoby lepiej, ale tego w sumie się nie dowiemy. Zdarza się, że ktoś ma duży trądzik w młodości albo nadwagę, wtedy to go szpeci, ale to się raczej prostuje już do 30-tki. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:24 A wiesz jolie, że może o to chodzi? Lęk przed przemijaniem i śmiercią? Tym młodym wyglądem stworzyć sobie ułudę odroczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:34 U mnie - na pewno. Jestem świadoma tej ułudy, ale i tak życzę ją sobie mieć Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:40 Ja podobnie. Nie lubimy się przemijaniem, oj nie. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:41 A co tu, psiakrew, lubić... Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:13 Mnie absolutnie do niczego Czy wygladam na swoje lata, czy troche mniej lub troche wiecej, to mi dokladnie... moze sie zmieni z czasem i majac 95 lat bede sie cieszyla, ze wygladam tylko na 88, ale aktualnie bez roznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:14 Fajnie jest nie tylko być młodym i bogatym, ale też wyglądać młodo i bogato. Kiepsko jest wyglądać staro i biednie, nawet jeśli się jest młodym i bogatym. Gdy się jest starym i biednym, też jest lepiej chociaż wyglądać młodo i bogato. A gdy się jest starym i biednym i do tego jeszcze tak też się wygląda, to już zupełny kanał. Taka oto mnie refleksja w środowy wieczór naszła Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 22:29 Pogubiłam się 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 28.04.22, 06:56 majenkir napisała: > Pogubiłam się 😅 > Ja też Ale poproszę bramkę numer 1! Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:15 Wg standardów ematki należy położyć laskę na wygląd, a kto wychodzi poza szereg, na pewno jest głupi, pusty i nie żyje wg " wartości ". Lubię farbować siwe włosy i lubię mieć wysportowaną sylwetkę, dbam o skórę, zęby. Czy to powoduje, że wyglądam młodziej? Pewnie tak. A odpowiadając na pytanie " bo lubię i dobrze się z tym czuję ". I chcę, żeby mój partner, też o siebie dbał, inni niech wyglądają jak chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:23 Nie wiem jak to się niby łączy. Zwykle zadbany człowiek wygląda na zadbanego człowieka i nikt nie mówi żeby tego nie robić ale czy mu ta dbałość z automatu odejmuje lat to wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:26 Wysportowana, szczupła sylwetka, zdrowe, nie zażółcone zęby i brak siwych włosów odejmuje lat z automatu. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:28 No chyba jednak nie masz racji z tym "kładzeniem laski", zobacz jakim dużym powodzeniem cieszą się wątki wyglądowe. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:36 Bo jednak miło jest dobrze wyglądać i dobrze się czuć, choćby nie wiem jak współczesny świat chciał zakłamywać rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:39 Tu nie ma żadnej sprzeczności. "Oficjalnie"/werbalnie/"pisemnie" "kładzie się laskę" jednocześnie faktycznie podejmując starania "bo akurat taki mam kaprys", "bo lubię" itd. Ale wcale mi nie zależy Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:41 Oczywiście, nikomu nie zależy, skąd. I wszystko "robi się dla siebie". A tak w ogóle należy przede wszystkim inwestować w rozwój mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:47 Rozwój mózgu, nie idzie w sprzeczności z ogólnym fizycznym zadbaniem, a wręcz powiedziałabym, że zobowiązuje do ogłady i kultury, fizycznej również Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:51 No co Ty nie powiesz, to niesamowite. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:56 Dla niektórych niesamowite Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:49 No i jest się oczywiście sapioseksualną, ale że przy okazji on świetnie zarabia i jest jednak dużo ładniejszy od diabła, to już zupełny i nic nie znaczący przypadek Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:52 To tylko miły bonus, nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:38 Naprawdę ktokolwiek tu postulował, żeby nie dbać o zęby? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:35 W sumie to nie wiem, ale zawsze się cieszę jak mi tak mówią może mi kit wciskają ale i tak się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
jackowo.thinktank Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:44 Dla niektórych to oznaka prestiżu, bez dużych pieniędzy trudno w wieku 45 lat wyglądać jak 25-latka. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:00 Z dużymi pieniędzmi też się nie wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 28.04.22, 01:08 jackowo.thinktank napisała: > Dla niektórych to oznaka prestiżu, bez dużych pieniędzy trudno w wieku 45 lat w > yglądać jak 25-latka. Tylko po co w wieku 45lat wygladac jak 25latka Odpowiedz Link Zgłoś
jackowo.thinktank Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 28.04.22, 15:59 A dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanka_proboszcza Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 29.04.22, 08:27 Nwm , to kwestia genów Moja matka większość życia ubierała sie i czesała jak typowy tomboy, zero makijażu i dbania o siebie, byla po 40 a inne kobiety myślały ze ma około 27 lat Podkreślam ze kobiety bo faceci maja rozne dziwne urojenia na temat kobiet i ich wieku Odpowiedz Link Zgłoś
taniax Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 29.04.22, 08:49 Młody wygląd wcale nie jest dobry, podtrzymuje to nadal, mimo ze 20 late temu słyszałam że to kiedyś docenię bo będę się wyróżniać na tle rówieśniczek i rzeczywiście tak jest bo na 40 + wyglądam swietnie, dużo młodziej i lepiej, tyle że nikt nie pomyśli że jestem tak stara, ludzie biorą zawsze za słabo wyglądająca, zaniedbaną 27 latkę. Opada mi owal jak to babkom w moim wieku, włosy się starzeją itd nie da się tego przeskoczyć mimo że dziewczęce rysy mi pozostały i drobna szczupła figura jak u nastolatki. Dopiero jak informuje ile mam lat ludzie są pod wrażeniem gdy tego nie wiedzą porównują mnie do 25 latek na których tle wypadam kiepsko co oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 20:58 Akurat w przypadku andaby to pytanie mnie nie dziwi. Natomiast większość ludzkości woli być zdrowa, niż chora, bogata, niż biedna, ładna, niż brzydka i wyglądać młodo, niż staro. W sumie nie umiem wyjaśnić, dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:29 kk345 napisała: > Natomiast większość ludzkości > woli być zdrowa, niż chora, bogata, niż biedna, ładna, niż brzydka i wyglądać > młodo, niż staro. W sumie nie umiem wyjaśnić, dlaczego W mikroekonomicznej teorii wyboru konsumenta założenie, że woli on więcej niż mniej, jest podstawą jego racjonalności. Myślę, że można rozszerzyć to założenie o powyższe zależności i dzięki temu już nic nie trzeba wyjaśniać. Po prostu racjonalni ludzie tak mają i już Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:00 Moja koleżanka tak właśnie powtarza: nie o to chodzi, aby wyglądać na młodszą tylko żeby wyglądać po prostu dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:06 Bo odwrotnością wyglądania młodo jest wyglądanie staro. Nie chcę wyglądać staro ani staro się czuć, nie jestem na to gotowa, choć może kiedyś będę. Nadal lubię się podobać, wiedzieć, że ludzie patrrzą na mnie z przyjemnością, że w oczach męża, dzieci, znajomych wyglądam ok. Być może to próżność, zupełnie mi to nie przeszkadza Poza tym całe życie wyglądałam na młodszą niż jestem. Teraz to się chyba już skończyło i nie lubię tej myśli, nie akceptuję jej. Jest dla mnie równoznaczna z przemijaniem, z którym nie jestem do końca pogodzona Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:08 A ile masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
a-be-te Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:15 Ja nie muszę wyglądać młodo ( mam 43). Wystarczy, że będę wyglądała na swój wiek. Nie chcę jedynie postarzyć się o te np.10 - 15 lat bo po co? Odpowiedz Link Zgłoś
trzebasiebawic Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:41 Nie wiem. Wolałabym wyglądać staro. Lubię jak ludzie mnie szanują z racji wieku i mi mówią: dzień dobry szanownej pani i przepuszczają w kolejce w biedronce. Niestety genów nie przeszkoczę, wyglądam więc jak nastolatka przed pierwszą miesiączką i nawet najebać się nie mogę, bo muszę mieć dowód przy sobie. Żeby tego było mało na internecie ciągle mi blokują strony, pytając czy mam na pewno 18 lat - oszołomy, podglądają mnie przez kamerkę. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:43 Naiwne pytanie. Dla iluzji, że czas tak szybko nie upływa i nie jestem już 40+, tylko 35+ i jeszcze tyyyyyle mogę i tyyyyyle przede mną i na tyyyyle rzeczy mam jeszcze czas. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:45 Bo starość nie jest fajna choćby się nie wiem jak rzeczywistość zaklinało Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 21:55 Ale tak to tylko u zwykłych ludzi. Ematka wygląda młodo choćby nie wiem ile lat miała, a za 10 lat to w najgorszym przypadku będzie wyglądała co najwyżej dojrzalej i przez to ładniej Odpowiedz Link Zgłoś
trzebasiebawic Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 22:09 Ja nigdy nie zapomnę pewnego artykułu (z serii medyczne odkrycia) o tym, że jesteśmy o krok od wynalezienia czegoś, co pozwoli nam żyć od dziś do powiedzmy 130 lat z automatu. Jedna osoba zauważyła (słusznie wg mnie), że to zależy w jakim wieku ma jeszcze żyć te dodatkowe bonusowe lata: mając 20, 30, 40, 50, 60, 80, 90 czy 101 lat? Po czym dodała ze mogłaby żyć powiedzmy 130 lat w ciele 20 latki 30 latki, ale na pewno nie 60 czy 80 latki, ba nawet nie 50 latki. No i wpadł jegomość nazwijmy go Kazek i zaczął ją bluzgać, że jest głupia bo on nigdy nie chciałby mieć ciała 20 a nawet 30 latka. On ma 50 lat i jest sprawny, ma lepszą kondycję i wygląd niż wtedy gdy miał 20 lat, bo wtedy mu się nie chcialo dbać o siebie, dobrze jeść, uprawiać sport itp itp. Śmiałam z tego tydzień, bo jeśli miałabym 20 lat i mogłabym w tym ciele przeżyć 130 lat, to przez te 110 lat mógłbym wszystko w tym ciele polepszyć, wszak głowa dojrzewa a ciało zostaje. Po co mi ciało 50 latki czy 80 latki do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 27.04.22, 22:17 50-latka nigdy nie byłam, ale jakbym miała żyć w ciele 40-latki to nie miałabym nic przeciwko temu. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki_w_kwiatki Re: Do czego ci potrzebne, żeby wyglądać młodo? 28.04.22, 06:49 Ja bym tam wołała moje ciało sprzed 30 stki. Co z tego, że mam niebrzydką twarz i młodo wyglądam, jak żyły już nie te, problemy z limfą, tu mnie kłuje, tam uciska... Odpowiedz Link Zgłoś