mamtrzykotyidwa 28.04.22, 12:56 10 państw europejskich założyło rachunki do wpłaty za gaz w rublach. 4 już zapłaciły. Wiadomo, że na pewno Węgry, ale kto jeszcze? Kogo typujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicia033 Re: 10 łamistrajków w Europie 28.04.22, 13:10 primula.alpicola napisała: > Było o 4. no i dalej masz czterech, którzy zapłacili i 10, którzy otworzyli rachunek. Bazą jest to samo źródło, co we wczorajszym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: 10 łamistrajków w Europie 28.04.22, 13:01 zieeewww... sorki, ale ja chcę mieć gaz i ciepło w domku Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: 10 łamistrajków w Europie 28.04.22, 13:02 aaa, i ci co się jeszcze nie złamali, to się złamią góra za 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: 10 łamistrajków w Europie 28.04.22, 13:02 A ja wolę mieć dom, a nie gruzy na działce.. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: 10 łamistrajków w Europie 28.04.22, 13:06 no ale ty jesteś w PL i jeszcze pewnie z jakiegoś Podkarpacia Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwa Re: 10 łamistrajków w Europie 28.04.22, 13:15 Widzę, że jesteś bardzo empatyczną, współczującą osobą. Oby inni dla ciebie też tacy mili byli. PS Miałaś ciężkie dzieciństwo, jak hitler i putin? To by wiele wyjaśniało. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: 10 łamistrajków w Europie 28.04.22, 13:34 Słuchaj, ale to nie moja wina. Czy to ja płacę i podejmuję decyzje? Te kraje mają swoich polityków, a oni swoich wyborców i wojna w Ukrainie ich obchodzi tyle co was obchodziła wojna Armenii z Azerbejdżanem - czyli większość z was nawet o niej nie wiedziała. Ja tylko piszę co ludzie gadajo za granico. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwa Re: 10 łamistrajków w Europie 28.04.22, 13:41 Ale ty twierdzisz, że TY chcesz mieć gaz i ciepło w domku. Nie wyrażasz chęci, żeby się choć odrobinę poświecić i chociaż zrobić sobie w domku chłód, zamiast ciepełka. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: 10 łamistrajków w Europie 28.04.22, 13:50 No bo każdy chce, a wyborcy tych krajów chcą bardziej i to oni decydują. A im dalej od konfliktu, tym bardziej mają wywalone - tak samo jak ty miałaś wywalone na Ormianki gwałcone przez Azerów, ich mordowane dzieci i rodziców (to dawaj, jakie sankcje robimy na Azerów): Na pierwszym z udostępnionych filmików widać żołnierzy ubranych w mundury azerbejdżańskiej armii, którzy podcinają gardło mężczyźnie. Głowę ofiary umieszczono następnie na martwym zwierzęciu, a w tle słychać komentarz osoby trzymającej kamerę. – W ten sposób mścimy się – odcinając głowy – mówił niezidentyfikowany autor nagrania. Wspomnianą ofiarą był 69-letni Genadij Petrosjan, który mieszkał w wiosce Madatashen na terenie Górskiego Karabachu. Z relacji świadków wynika, że mężczyzna był etnicznym Ormianinem, który mimo namów sąsiadów nie chciał opuścić miejsca zamieszkania w czasie, gdy do wioski zbliżała się armia Azerbejdżanu. Azerscy żołnierze zabili także 82-letniego Jurija Asrjana, który podobnie jak Petrosjan, również nie chciał opuścić rodzinnej wioski mimo informacji o nadchodzącej do Azokh armii. Nagranie z jego egzekucji trafiło do sieci, a na brutalnym materiale widać, jak jeden żołnierz przytrzymuje 82-latka, a drugi podrzyna mu gardło. Do tego zdarzenia miało dojść pod koniec października, czyli jeszcze przed podpisaniem porozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwa Re: 10 łamistrajków w Europie 28.04.22, 13:09 Gaz i ciepło w domku można mieć z innego źródła niż ruskie, ale tobie widocznie nie przeszkadza, że ci z którymi robisz interesy mordują, gwałcą, kradną i kłamią. Super jesteś dziewczyna! Ciekawe jak bardzo będziesz zadowolona z ciepełka, jak wejdą do twojego domu w powyższych celach. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: 10 łamistrajków w Europie 28.04.22, 13:13 ja tylko piszę co ludzie gadajo za granicą Gaz i ciepło w domku można mieć z innego źródła niż ruskie Za rok, dwa lub trzy. A teraz nie można. Zresztą w PL też już jest beka z hardych Polaków. Odcięli już gaz kilku gminom z powodu sankcji. I wiesz co? Już płacz mieszkańców i wymuszanie na rządzie by cofnął sankcje haha. Posiedzisz w zimnie tydzień, to też zmienisz zdanie: wiadomosci.wp.pl/kolejna-gmina-odciete-od-gazu-trwaja-intensywne-rozmowy-6763011835624256a Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwa Re: 10 łamistrajków w Europie 28.04.22, 13:20 Dobrowolnie wyłączyłam piec CO w ramach solidarności. Zimno mi nie straszne. A gminom nie odcięli gazu, dlatego, że gazu nie ma, tylko dlatego, że dostarczała go tam ruska firma, która już dostarczać nie może, o ma zakaz. Przejmie ich polska firma i gaz dostarczy. Spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: 10 łamistrajków w Europie 28.04.22, 13:23 przejmie albo zrobią wyjatek Odpowiedz Link Zgłoś
no_name33 Re: 10 łamistrajków w Europie 28.04.22, 13:28 woman_in_love napisała: > ja tylko piszę co ludzie gadajo za granicą > > [Posiedzisz w zimnie tydzień, > to też zmienisz zdanie: > Zimno o tej porze roku?? Ludzie są przegrzani. To sprzeczne z naturą. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans011 Re: 10 łamistrajków w Europie 28.04.22, 13:26 To nie dziewczyna, co wiele tłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: 10 łamistrajków w Europie 28.04.22, 13:15 To info z Gazpromu, więc ten, no Odpowiedz Link Zgłoś
akn82 Re: 10 łamistrajków w Europie 28.04.22, 13:26 Węgry, i przedsiębiorstwa ze Słowacji, Austrii Niemiec www.bbc.com/news/58888451.amp Odpowiedz Link Zgłoś
akn82 Re: 10 łamistrajków w Europie 28.04.22, 13:27 www.google.com/amp/s/www.bbc.com/news/58888451.amp Odpowiedz Link Zgłoś