annanichtvergessen 01.05.22, 21:45 Pierwszy raz wyprobowalam i teraz dumam, czy to nie za pozno. 🤔 W sensie, ze zrobia sie upaly a ja nadal bede oblazic. 🙄 Ile to u Was trwalo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gorzka.gorycz Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 01.05.22, 21:47 Lepsze są zapiętki. Skarpetki mogą uszkodzić paznokcie. U mnie poszło szybko, zrobiłabym teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
annanichtvergessen Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 01.05.22, 21:48 Co to zapietki? W dm bxly tylko skarpetki, takie do kostki. A wlasciwie skarpeciory takie jak buty szpitalne. 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 01.05.22, 21:57 Powinno być napiętki, przepraszam. Coś takiego, innych firm też są. www.apteka-melissa.pl/grupa/silcare.html Odpowiedz Link Zgłoś
annanichtvergessen Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 01.05.22, 22:07 Po jakim zasie Ci sie zaczelo zluszczac? Jak dlugo trwalo? Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 01.05.22, 22:26 Po jakichś trzech dniach, złuszczało się może tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
annanichtvergessen Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 01.05.22, 22:40 Dzieki! 🌺 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 10:03 potwierdzam napietki o niebo lepsze i skuteczniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 01.05.22, 22:42 Całą wieczność 😁 Nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 01.05.22, 22:47 Ja zrobiłam raz i nigdy więcej! Nie znoszę suchych, szorstkich stóp. Kiedy stopy zaczęły się złuszczać myślałam że oszaleję. I mimo że nie powinno się tego robić ścierałam ten martwy naskórek pumeksem bo nie mogłam znieść tego złuszczania.Brrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 01.05.22, 22:54 U mnie zero efektu. Nic się nie złuszczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 01.05.22, 23:25 To i tak miałaś lepiej, niż ja. U mnie owszem, kuszczylo się, ale na wierzchu stóp, podeszwa pozostała nienaruszona. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 01.05.22, 22:59 U mnie po jakiś 2-3 dniach zaczęło się łuszczyć i tak ze dwa tygodnie. A co najzabawniejsze, złuszczało się wszędzie, a najmniej na piętach Mnie to bawiło w sumie, bo lubię wszelkie dłubaniny, więc sobie skubałam te skóry, prawie jak po opalaniu, tylko lepiej, bo z pleców się trudno skórę ściąga Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 10:04 po napietkach skóra mi odeszła mi jednym płatem. Dziecko zachwycone oglądało pod mikroskopem Odpowiedz Link Zgłoś
lannnnntana Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 11:09 ichi51e napisała: > po napietkach skóra mi odeszła mi jednym płatem. Dziecko zachwycone oglądało po > d mikroskopem > Fuuuuuj! Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 11:22 Dawno nic mnie tak nie obrzydzilo jak ten post. 🤢 Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 14:59 m_incubo napisała: > Dawno nic mnie tak nie obrzydzilo jak ten post. 🤢 > Bo niewidziałaś na Pudełku jak córka Siwiec nabiera ser paznokciem Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 16:04 Dlatego zrezygnowałam z tego wynalazku - nie da się nie skubać, kanapa cała w skórkach, rodzina mało szału nie dostała, co mnie nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
annanichtvergessen Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 01.05.22, 23:11 To sobie narobilam. 🙄 A mialam z tylu glowy, ze e-matka tak zachwalala. No zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 01.05.22, 23:15 Dlatego najlepsze są napiętki. U mnie się pięknie złuszczyły, po odmoczeniu schodziło wszystko i teraz mam pięty idealne. Odpowiedz Link Zgłoś
annanichtvergessen Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 01.05.22, 23:21 No widzisz ja napietki nie trafilam. 😢 Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 01.05.22, 23:32 Coś takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 00:21 Cud, po prostu cud! Odpowiedz Link Zgłoś
jasnozielona_roslinka Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 00:16 3-6 dni od zabiegu, ale nigdy w trakcie dnia tylko wieczorem po prysznicu skóra się dopiero złuszczała Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 00:19 A o hicie dwudziestolecia pt tarka do piet cudo slyszalas? A o cremobazie 50%? Nadrob zaleglosci bo skarpetki to relikt przeszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 00:20 Ta tarka jest do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 00:50 Chyba zartujesz, sciera to co zbedne a na deser cremobaza aby utrzymac efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 05:47 Możesz wyjaśnić, w jaki sposób to cudo odróżnia to co zbędne od zdrowej skóry? Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 03.05.22, 15:59 Tarka to tarka, odróżnić masz sama, oczy masz chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 07:36 Zgadzam się - działa na zasadzie żyletek i ścina skórę, także zdrową skórę, co powoduje jej narastanie. Ewentualnie w ogóle nie działa, jeśli zbyt słabo się przyciśnie. Dużo lepszy jest pilnik do stóp, który ściera (a nie odcina) tylko cienką warstwę suchego naskórka. Nie jestem w stanie pojąć fenomenu tej tarki (tak, wiem, że mnóstwo ludzi ją uwielbia). Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 09:40 A pilnik wiw, ktora to zdrowa a ktora przerosnieta lol? To samo z kwasami w skarpetkach.. wszystkiego trzeba uzywac z glowa i wyczuciem Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 09:51 Pilnik szlifuje a nie ścina, ja widzę jednak dużą różnicę w użytkowaniu. Ta tarka to serio jedno z największych moich rozczarowań jeśli chodzi o produkty polecane na forum (oczywiście napaliłam się i zamówiłam). Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 10:35 Właśnie ja też się rozczarowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 10:57 Po zachwytach na forum poszłam do Hebe obczaić to cudo. Nie spodobało mi się, że działa to jak żyletka czyli po prostu ścina naskórek. O ile z martwym nie ma problemu, to można sobie niezłe kuku zróbić, gdy się przesadzi, a o to nietrudno. Tak samo cremobaza 50 - to cudo kupiłam. Na szczęście w porę ostrzegła mnie pedicurzystka, żebym odstawiła, bo 50 to nie jest stężenie do regularnego używania. Po dwóch tygodniach stopy były tak delikatne, że zaczynały boleć. Wróciłam do statej, poczciwej tarki Scholla i kremu z mocznikiem 15%. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 11:34 Oczywiscie, kremobazy sie uzywa albo kilka razy w tyg, alebo pare dni z rzedu i przechodzi na cos o mniejszym stezeniu. Obie rzeczy sa swietne na duze problemy z narosnietym naskorkiem, na reszte wystarczy tarka typu paggy sage i mocznik 15% Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 11:35 Do codziennej pielegnacji polecam jeszcze szczotkowanie otrzejjrza szczotka do masazu na sucho Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 03.05.22, 23:58 Jak masz mało zgrubiałego naskórką to sama cremobaza 50% zdziała cuda. Ale codziennie przez minimum tydzień. Ja tarkę cud kupiłam teściowi bo on miał powazny problem. Najpierw podziałał tarką, potem kremobazą. Nie sprawdzałam ale mówi, ze nigdy nie miał takich stóp. A tarkę użył ponad pół roku temu, treaz juz tylko cremobaza na noc Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 07:40 Tak samo cremobaza w ogóle nie działa, najlepsze skarpetki Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 03.05.22, 11:10 Dla mnie te skarpetki to idiotyzm, walenie kwasem pi paznokciach i wrazliwych miejscach tak samo jak po tych z przerosnieta skora, to juz lepiej kuoic jakis saliderm i uzywac miejscowo.. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 03.05.22, 23:58 Jak nie działa? 50%? Tego sie nie stosuje raz, tylko coidziennie (a najlepiej cowieczornie), po tygodniu góra dwóch stopy jak pupcia niemowlaka Odpowiedz Link Zgłoś
lannnnntana Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 06:33 Ja w ogóle nie obłaziłam. Tyle się naczytałam o tym, że skóra płatami odpada, a u mnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
gralam.w.familiadzie Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 06:57 Nigdy więcej. Z wierzchu stopy dostałam wysypki a pięty łuszczyly się bardzo długo Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 07:49 Po około tygodniu już było u mnie po sprawie. Efekt dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 10:00 U mnie tylko raz zadziałało i to była chyba jakaś azjatycka firma , nie pamiętam niestety jaka. Te europejskie robiły NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 10:02 może i 2 tygodnie ale przeważnie ok tydzień maks Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 10:52 Nawilżaj stopy, szczególnie na noc, to pójdzie szybciej. Ja mam mieszane uczucia a i tak do nich wracam. W zimę ślicznie poszło po około 10 dniach było po wszystkim. Teraz mija ponad tydzień (w zeszłą niedziele robiłam) i jedynie skóra na grzbiecie stóp lekko się łuszczy- a nie o to mi chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 02.05.22, 11:42 Zazwyczaj zaczynają się łuszczyć po kilku dniach, po 20 dniach jest po wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Skarpetki zluszczajace - nie za pozno? 03.05.22, 11:04 Za późno. Za chwilę będzie można chodzić z gołymi nogami i będziesz się wstydziła pokazać z łuszczącymi stopami. Odpowiedz Link Zgłoś