Dodaj do ulubionych

Krem i inny kosmetyk do cery z wypryskami

03.05.22, 22:20
Głównie na brodzie wypryski lub jakieś czerwone punkty bolące. Czasem troche ropne czasem nie. Poleccie jakiś krem bo cera np bez kremu kilka dni jest sucha. Może być też coś innego do takiej cery problematycznej. Jakiś tonik czy cokolwiek innego.
Obserwuj wątek
    • migafka357 Re: Krem i inny kosmetyk do cery z wypryskami 03.05.22, 22:36
      Serum Faceboom i na to jakikolwiek krem, który nie zapycha. U mnie ostatnio jest to Bielenda z ceramidami. A na już istniejące wypryski dla mnie najlepszy jest żel Isany z Rossmanna. Tylko żel, nie krem, krem kiedyś miałam i to była porażka. Porażką był dla mnie też krem Tołpy do cery z problemami (ten na bazie kwasów). Zapychał i było jeszcze gorzej.
      • patir23 Re: Krem i inny kosmetyk do cery z wypryskami 03.05.22, 22:54
        Który to jest ten żel?
        • raczek47 Re: Krem i inny kosmetyk do cery z wypryskami 03.05.22, 23:21
          Ktoś tu ostatnio polecał wodę termalną Uriage,nie pamiętam kto,ale kupiłam kilka dni temu,bo opinie ma bdb.Ja nie mam problemów z cerą,kupiłam do nawilżania,ale opisana jest jako polecana do cery problemowej. Może spróbuj?
        • migafka357 Re: Krem i inny kosmetyk do cery z wypryskami 03.05.22, 23:27
          Ten wizaz.pl/kosmetyki/produkt,328753,isana-reine-haut-anti-pickel-gel.html#review-2846905
          Jest jeszcze drugi, w prawie identycznym opakowaniu, różni się tym, że ten drugi nie jest przezroczysty, tylko z pigmentami. I ten z pigmentami jest dla mnie do niczego, kiedyś się pomyliłam i go kupiłam, i wywalilam ledwie napoczęte opakowanie, bo zupełnie nic nie robił. Co mnie zaskoczyło, bo pewnie skład mają podobny. Ten przezroczysty jest moim ulubieńcem, choć widzę, że na Wizażu nie ma dobrej prasy. Cóż, może te dziewczyny, które tam pisały, znalazły coś lepszego, ja na razie nie, jak ktoś znalazł, to może się podzieli w tym wątku, też chętnie skorzystam smile
          • patir23 Re: Krem i inny kosmetyk do cery z wypryskami 03.05.22, 23:29
            Dzięki.
          • patir23 Re: Krem i inny kosmetyk do cery z wypryskami 03.05.22, 23:30
            A krem giełda ten taki w żółty opakowaniu? Ostatnio wlasnie znajoma też polegała że fajny jest.
            • patir23 Re: Krem i inny kosmetyk do cery z wypryskami 03.05.22, 23:30
              Bielenda. Masakra ten słownik w tel
              • migafka357 Re: Krem i inny kosmetyk do cery z wypryskami 03.05.22, 23:39
                Tego żółtego nie próbowałam, ale ogólnie z Bielendy Professional jeszcze nic mnie nie zawiodło. Jak mi się skończą te, co mam, to wypróbuję, brzmi obiecująco smile
                • patir23 Re: Krem i inny kosmetyk do cery z wypryskami 03.05.22, 23:45
                  To który krem z ceramidami? Mi wyskoczył taki w żółtym kolorze. Ale tam pisze serum na noc. Chyba że to inny jakiś
                  • migafka357 Re: Krem i inny kosmetyk do cery z wypryskami 04.05.22, 00:07
                    Eh, bo się walnęłam i napisałam Bielenda zamiast Dermika, sorki. Chodziło mi o ten www.rossmann.pl/Produkt/Kremy-do-twarzy/Dermika-Luxury-Ceramides-przeciwzmarszczkowy-krem-regenerujacy-na-dzien-i-na-noc-50-50-ml,378833,9223. Nie mam jeszcze 50 lat, ale niewiele mi brakuje, więc jest ok.
                    • patir23 Re: Krem i inny kosmetyk do cery z wypryskami 04.05.22, 07:20
                      To dla mnie jakiś inny bo ja jeszcze przed 40
    • iberka Re: Krem i inny kosmetyk do cery z wypryskami 04.05.22, 07:24
      Visaxinum D (plus lub zwykły) i kosmetyki Tołpa. Mojemu młodemu "wyprowadziłam" twarz do ludzi a był dramat. Oczywiście dieta ma znaczenie.
      • patir23 Re: Krem i inny kosmetyk do cery z wypryskami 04.05.22, 12:16
        Jakieś konkretne tołpy? Może przyda się i mojemu w etapie dojrzewania. Więc cera też różna
        • eliszka25 Re: Krem i inny kosmetyk do cery z wypryskami 04.05.22, 16:28
          Konkretnie seria tolpa sebio. Też polecam.
        • iberka Re: Krem i inny kosmetyk do cery z wypryskami 06.05.22, 12:53
          Tołpa sebio + ma też jakieś z linii MEN seria do cery problemowej. Wszystko super, naprawdę.
    • motyllica Re: Krem i inny kosmetyk do cery z wypryskami 04.05.22, 15:12
      maść benzacne punktowo, mocna jest, nie dla wrażliwych ale najskuteczniejsza chyba
      i odbarwia poduszki więc najlepiej mieć jasne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka