Dodaj do ulubionych

Starszy York nie chce jeść i się trzęsie

04.05.22, 12:10
Mam 13 letniego yorka , suczkę , od dwóch tygodni się trzęsie ( z przerwami ) i nie chce jeść , poza jakimiś snackami .
Byłam u weta , ma porobione wszystkie badania z krwi , usg , rentgen , wszystko ok , został nawet usunięty kamień z zębów , dostała 2 zastrzyki ( antybiotyk plus steryd ) , w domu podaję jej leki .
I zero poprawy .
Weterynarka która prowadzi psa powiedziała, ze to być może już starość i raczej w grę wchodzi „głowa”
Czy miał ktoś z psem podobne historie ?
Jakieś doświadczenia ?
Obserwuj wątek
    • szare_kolory Re: Starszy York nie chce jeść i się trzęsie 04.05.22, 12:16
      W grę wchodzi chyba zmiana weta. Jest objaw to jest i przyczyna, dobry wet ją znajdzie.
      • profes79 Re: Starszy York nie chce jeść i się trzęsie 04.05.22, 12:27
        Jak będzie chciał to znajdzie wszystko. Tylko przy 13-letnim psie (gdzie Yorki żyją 13-16) "starość" jako przyczyna jest jak najbardziej możliwa.
        • ajaksiowa Re: Starszy York nie chce jeść i się trzęsie 04.05.22, 12:36
          Może warto skonsultować z neurologiem psim?
    • eriu Re: Starszy York nie chce jeść i się trzęsie 04.05.22, 12:36
      Ja bym zrobiła konsultację z drugim weterynarzem i behawiorystą licząc się z tym, że to może być rzeczywiście starość. Ale też może pies coś pokazywać swoim zachowaniem.
    • berdebul Re: Starszy York nie chce jeść i się trzęsie 04.05.22, 12:54
      Nie ma gorączki? Nie boli jej brzuch? Miała robione badanie moczu?
      • marysia460 Re: Starszy York nie chce jeść i się trzęsie 04.05.22, 13:53
        Gorączki nie ma, ogólnie lubi chodzić na spacery i jak ktoś przyjdzie kogo zna to się cieszy , tylko to trzęsienie i brak apetytu.
        Badania miała wszystkie ale moczu nie .
        • berdebul Re: Starszy York nie chce jeść i się trzęsie 04.05.22, 18:15
          U starszych psów łatwiej o zapalenia układu moczowego, warto sprawdzić.
    • heca7 Re: Starszy York nie chce jeść i się trzęsie 04.05.22, 13:27
      Poszłabym do psiego neurologa. Yorka mojego taty umarła jakieś trzy tygodnie temu w wieku 16,5 lat. Jeszcze miesiąc wcześniej czuła się na tyle przyzwoicie, że sama schodziła ze schodów do ogródka, jadła miękkie jedzenie i wskakiwała na kanapę. Umarła właśnie na starość.
      • marysia460 Re: Starszy York nie chce jeść i się trzęsie 04.05.22, 13:52
        Tak jeszcze się zastanawiam czy przyczyną może być fakt, ze pies mojej córki , trochę większy , był u nas w domu przez kilka dni , nie bardzo się lubią z moją yorką . Córki pies trochę na nią powarkuje .
        Z tym , ze pies odjechał kilka dni temu a problem pozostał .
        Mówiłam to weterynarce ale ona nie skojarzyła problemu .
    • kozica111 Re: Starszy York nie chce jeść i się trzęsie 04.05.22, 14:04
      Nie masz yorka tylko yorkerkę.

Wygląda na brak wapnia lub magnezu.
      • yenna_m Re: Starszy York nie chce jeść i się trzęsie 04.05.22, 14:11
        Wypadaloby, aby ktos psu jonogram zrobil. A jesli pies je surowe mieso, to moze i toksoplazmozę.
        • marysia460 Re: Starszy York nie chce jeść i się trzęsie 04.05.22, 15:01
          Nie je surowego
          Jutro idę do innego weta

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka