stephanie.plum 04.05.22, 14:46 wyskoczy z czymś Putin, czy skończy się na paradach, a Donbas będzie swoją drogą powoli dorzynany? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 14:49 Moja mama będzie miała gastroskopię. Bardzo się martwię, schudła prawie 20 kg w dwa miesiące, nie ma apetytu i źle się czuje po jedzeniu. Ps. Weszłam tu, bo nie zaskoczyłam po tytule, że chodzi o wojnę. Jak juz weszłam, to napisałam, choć nie na temat. Nie wiem, co się stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 14:52 Dużo zdrowia dla mamy Odpowiedz Link Zgłoś
login.na.raz Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 14:53 Mam nadzieję, że gastroskopia nie wykaże nic poważnego, tylko jakieś drobne schorzenie łatwe do wyleczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 19:57 20 kg i brak apetytu - źle to wróży. Nie okłamuj dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
joyce_byers Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 21:31 Równie dobrze może wróżyć wystąpienie nietolerancji na gluten. Tak, w takim wieku tez potrafi dopiero dać objawy (nie mylić z celiakią bo to dwa różne schorzenia). Objawy - drastyczne chudnięcie, złe samopoczucie, a nawet biegunki. I senior żyje, ma się dobrze na diecie. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 14:53 Trzymam kciuki za mamę. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 15:33 Dzięki dziewczyny. Na razie ustalono rozbujaną cukrzycę i ustawiono leczenie (a mówiłam, prosiłam od lat, zeby się badała....); czy te objawy to może być tylko cukrzyca? Oby tak się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 15:36 Zdrowia dla mamy! Przy okazji bym sugerowala rowniez colonoscopy. Just in case. Zdrowia Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 15:45 Dzięki, bi. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 15:37 Chudnięcie od cukrzycy jak najbardziej może być. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 15:45 A te mdłosci i ból brzucha po jedzeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 15:47 Wrzody? Gastro może pokazać przyczynę. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 15:52 > Moja mama będzie miała gastroskopię. Bardzo Wam współczuję, i Twojej mamie, i Tobie. Mam nadzieję, że 9 maja nam napiszesz, że to "tylko" wrzody czy coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 16:03 Primula, ja i zwierzyniec mój otaczamy was najlepszą energią Marcel mruczy uspokajająco. Jesteście dzielne i już zaraz będzie po badaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 16:08 Dziŕki! Chcę żeby to była tylko cukrzyca; matka ubolewa, że jaktotak że ją TO spotkało!? (zapracowała sobie...), tak jakby w ogóle nie brała pod uwagęo wiele gorszej opcji. No nic, czekamy. Usg ok, rtg płuc ok, morfologia ok. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 16:13 Postaraj się (ale chron siebie), żeby czas czekania to nie była.emocjonalna orka w kamieniołomach. Cokolwiek się dzieje, to nie jest twoja wina. Ale już cudowna troska o matkę to twoja zasługa. Spokojnie, dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 20:02 Tak, dzięki. Daleka jestem od obwiniania siebie, bo znam swoją matkę i wiem, że cokolwiek bym zrobiła/powiedziała- nie zmieniłoby jej decyzji o niepójściu na badania. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 16:11 Kciuki za mamę, Primula. Niech będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 16:43 Kciuki za mamę. Objawy mogą byc od cukrzycy albo od wrzodów. Moja mama ma takie kombo. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 17:32 0j to trzymam kciuki za wyniki, żeby wszystko wyszło w porządku lub jakaś pierdoła! Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 18:38 Ja też mocno trzymam kciuki za pierdołę ✊ Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 20:03 Dzięki, ja też trzymam kciuki za pierdołę. Odpowiedz Link Zgłoś
gralam.w.familiadzie Re: co się stanie dziewiątego maja? 05.05.22, 19:07 U bliskiej osoby było silne zapalenie wszystkiego. Leki i jak ręką odjął. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 15:27 Nic. Przecież już trolle na ematce kazały się ewakuować bodajże 5 marca z Wawy bo miała na nas spaść bomba atomowa Bo to rocznica śmierci Stalina była i jak napisał jakiś troll- byłaby taka piękna klamra Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 15:43 Wierszyk ze szkolnych lat mi sie przypomnial (w moim wieku trzeba cwiczyc pamiec anytime anywhere for any reason ): Dzień Zwycięstwa, maj zielony, białe kwitną bzy, dziadek usiadł zamyślony, wspomniał wojny dni. Jak z radziecką armią sławną, w bój na wroga szedł, działo to się tak niedawno, a zda się, że wiek. Jak miał Griszę towarzysza, co w okopach padł, można było z takim Griszą, zawojować świat. Dzień Zwycięstwa, maj zielony, kwitną białe bzy, dziadek siedzi zamyślony, pomyśl z nim i ty! Pracuje z Russian-Canadian, ktora co roku 9 maja przynosi nam cukierki "to celebrate Pobiedu" - ciekawe czy przyniesie w tym roku ... ona jest wybitnie anti-putin ... hmmm ... Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 16:06 Uczyliśmy się tego na pamięć!!🤢Mój dziadek się wściekł, kiedy usłyszał, powiedział, że nienawidził Ruskich. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 16:46 Ja też się tego uczyłam na pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 16:54 Moj tatus faktycznie mial Grisze towarzysza, z ktorym razem siedzieli w Gulag i ktory swoja polska kochanke namawial na zostanie "w dalekim kraju" po 1953 roku. Nie posluchala, wrocila do PL i cale zycie zalowala, ze wrocila (love ...) ale Griszy juz nie dalo sie pozniej odnalezc Mozna podejrzewac, ze jesli Grisza z wiersza nie padlby w okopie a np. doszedl do Berlina to tez by skonczyl w krainie sniegu i lodu jak to sie trafilo wiekszosci z wyzwolicieli, ktorzy zobaczyli za duzo West World Historia, eh ... Life. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 18:33 Pozwolę sobie przypomnieć reakcję Watykanu (JPII) na ludobójstwo w Rwandzie. Trudno będzie "znaleźć 20 szczegółów" Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 18:59 To mi przypomniało stary dowcip. Na lekcji pada pytanie- dzieci , z czym kojarzy się wam towarzysz Stalin? Jaś- mi z herbatą Ulung. Nauczyciel- ????? Jaś- bo jak babcia go słyszy w radio to pyta "gdzie się taki debil ulung?!". Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 19:18 No i of course przypowiastka o tym, ze "bieruty maja nogi" Dzieci widzialy Bieruta wylacznie na portrecie wiszacym w klasie. Tow. Bierut wizytowal szkole i (by urban legend ) jedno z dzieci zawolalo zaskoczone "to bieruty maja nogi?" Zapewne wymyslone ale sweet anyway ... Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
kotletymielone5 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 17:10 Nie gniewaj się, ale dziwne, że wierszyk cały po polsku pamiętasz. Twojego pisania słowo po polsku/słowo po angielsku wcale nie uważam za urocze. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: co się stanie dziewiątego maja? 06.05.22, 08:10 Ja też znam ten wierszyk w całości. Ja posty bi_scotti bardzo lubię, choć dalibóg, nie wiem dlaczego miałyby być urocze. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 21:06 Też to znam na pamięć Tylko u mnie jest Misza, nie Grisza Moje starsze dzieci padają ze śmiechu gdy im recytuję, nie mogą uwierzyć. Ja to w pierwszych klasach jeszcze czerwone chorągiewki na 1. maja robiłam, i niebieskie z gołąbkiem pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 21:13 A znasz ten? Na malej stacji w wiosce Poronin gdy pociag stanal wsrod zgrzytu szyn wysiadl z wagonu ojciec, a po nim razno wyskoczyl na peron syn. Wyszli na droge, wesolo ida, wartko, radosnie plynie im czas gdy podziwiaja wspanialy widok: gory i chmury, strumien i las. Ozywczy strumyk chlodzil ich mile, przez kladke przeszli na drugi brzeg, ojciec przystanal, pomyslal chwile, spojrzal na syna i tak mu rzekl: "Tu, po tych drozkach, dawno juz temu za moich mlodych, dzieciecych lat chodzil po szlakach czlowiek, ktoremu nowa epoke zawdziecza swiat. Wwiesz o kim mowie?", "Wiem, o Leninie! Czy Lenin tutalk mieszkal, tu zyl?" "Tak, na tej ziemi, tu w Poroninie przed zandarmami cara sie kryl". Zamilknal ojciec i zamysleni dalej w skupieniu i ciszy szli podgorska sciezka, po ktorej Lenin byc moze chadzal za dawnych dni. I gdybym sie skupila to pewnie jeszcze i Warynskiego bym mogla quote in full (... posepny jak mur Szliserburga ...) Geeez ... unforgetable, eh Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
dubysmalone45 Re: co się stanie dziewiątego maja? 05.05.22, 19:20 Podzielam zdanie @kotletymielone5. Swietne cwiczenia na pamiec to dbanie o to, by nie dopuscic do niechlujstwa jezykowego. Mieszkam w Kanadzie mniej wiecej tyle samo lat, co i ty. Bardzo, ale to bardzo sie staram, zeby nie mowic i nie pisac jak ty. Na pewno zdarzaja mi sie bledy ortograficzne i jak w banku mam zla interpunkcje, ale nie wierze, ze ty nie jestes w stanie zapanowac nad tym jak piszesz. Jak dla mnie, to tylko taki glupawy szpan. Piszesz madrze i masz duzo madrego do przekazania na tym forum, ale forma przekazu po prostu odstrecza. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: co się stanie dziewiątego maja? 05.05.22, 20:25 Biscotti ma jakieś zaburzenie psychiczne, dlatego miesza języki, wiec nie należy jej za to prześladować. Pisze z sensem, wiec można jej wybaczyć taki pol-can-glish Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 21:37 Ja też robiłam flagi i gołąbki. Pamiętam, że radzieckie flagi też robiliśmy, do wyboru było. Ja zwykle gołąbka, bo najbardziej mi się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 15:33 Mam nadzieję, że sam fiutin wyskoczy ... z siodła w tym dniu. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 15:39 Putin ma mieć jakąś operację w najblizszym czasie, moze 9 maja poznamy dobre wieści na które mnostwo osób czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 15:45 boje się że to jest pisane w internecie życzeniowe - podobnie jak wieści z wojny pisane przez USB - wierzę tylko w połowę ruskich strat, które oni raportują. fiutin miał już mieć raka, parkinsona, nie wiem czy nie alzheimera a jak widać ciągle sqrv.yn na świecie. z drugiej strony nawet na propagandowych zdjęciach trzyma się kurczowo stołu, dziwnie chodzi, opuchnięta morda, chude nóżki... no i to, że panicznie boi się koronawirusa mogłoby wskazywać żę ma np. raka i infekcji mógłby nie przeżyć. dużo ludzi na to liczy - zbrodniarz straszny Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 15:48 Na sterydach jest, stad opuchlizna paszczy. A z jakiego powodu te sterydy to uj tam wie. Ale na byle co ich się nie stosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 16:11 chyba że to po operacji plastycznej mordy - ale chyba przed/w trakcie wojny by sobie nie zajmował czerepu operacją plastyczną mordy? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 19:23 amp.tvn24.pl/swiat/wladimir-putin-pogloski-o-chorobie-prezydenta-rosji-prezes-polskiego-towarzystwa-neurologicznego-prof-konrad-rejdak-putin-raczej-nie-cierpi-na-parkinsona-5697947 Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 19:32 O tych stratach. Kiedy do wątku o Rosji od czasu do czasu wpisywałem straty Rosjan podawane przez Ukrainę, któregoś dnia było 25 tys. zabitych (wg Amerykanów, którzy jak powiedzieli, liczyli tylko straty absolutnie pewne, było chyba 18 tys. zabitych, tak pamiętam). Kilka dni później, cały czas wg Ukraińskiej Prawdy, było ich (strat, znaczy) niecałe 15 tysięcy i ta liczba systematycznie rosła, ale któregoś dnia (jeden raz) zobaczyłem 10 tysięcy. Później wszystko wróciło do tych rosnących 15 tys. i tak jest po dziś dzień. A Putin, parkinsona ma, to widać po tym, jak się trzyma stołu. Nie wiem, jak sterydy, dlaczego i po co w tym przypadku, ale nóżki cienkie i ogólne wyczerpanie widoczne. Rok temu miał kryzys i niewiele kontaktował (przywieźli mu lekarstwo i się poprawił), ale takich wychudzony, wręcz wyniszczony nie był. A przecież karmią go czym się da i pewnie kroplówki też. Mi on wygląda trochę tak jakby był na żywieniu pozajelitowym. Przynajmniej na dożywianiu. Co by z rakiem korespondowało. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 19:49 Sterydy przy niektorych nowotworach się podaje. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 20:13 pozajelitowym? sugerujesz ze ma stomię? to trzeba patrzeć czy jest zgrubienie na worek wiem ze to nieludzkie tak gadać ale skoro tak nieludzko się zachował napadając Ukrainę? Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 20:15 To dwie rozne sprawy. Moze miec sondę. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 21:41 bywalec.hoteli napisał: > Mam nadzieję, że sam fiutin wyskoczy ... z siodła w tym dniu. > U mojej córki to samo znaczy- spaść z rowerka Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 21:47 chodzi o to by spadł właśnie z rowerka … tego kierowniczego na kremlu Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 15:49 Obawiam się, że będzie jakaś pokazówka. Będzie więcej bombardowań i rzezi Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 16:00 Nic, będą bombardować, kraść i mordować, tak, jak to robią do tej pory. A parada swoją drogą. Co z tą operacją Putina? W sensie operacją nowotworu żołądka? Podobno miał ją mieć przed dziewiątym. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 16:09 w razie co jakby byl w szpitalu to przed kremlem pokażą sobowtóra albo awatara - dla ludu sam nie sądzę by mógł się swobodnie na powietrzu pokazywać - nie tylko ruscy szpiedzy działają na Ukrainie ale i vice versa, mógłby go jakiś snajper, dron lub rakieta zdjąć Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 19:47 No właśnie. Sam nie wiem, co ich powstrzymuje. Przecież to się da zrobić. Snajper nie, bo trzeba trafić w głowę (nosi kamizelkę), poza tym musiałby to być samobójca, bo strzela w linii prostej w odległości do np. 2 km. Ale moździerz, np. amerykański M120, to już 7 km zasięgu. Przecież można znaleźć odpowiedni strych, albo samochodem dostawczym przywieźć. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: co się stanie dziewiątego maja? 06.05.22, 08:15 Chryste, ale pierdoły. No weź im to szybko napisz na tweeterze, skoro sami jeszcze nie wpadli. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 17:12 dobrze ujęte - NIC, będą bombardować, kraść, gwałcić, torturować, mordować... to już nic takiego, potrzeba czegoś więcej, żebyśmy poczuli dreszczyk emocji... :~\ Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 19:49 > Co z tą operacją Putina? > W sensie operacją nowotworu żołądka? > > Podobno miał ją mieć przed dziewiątym. On ma nowotwór żołądka? Ale nie złośliwego raczej, bo by schudł i brał chemię. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 19:53 Opuchniety po sterydach jest, to nie kwestia tycia. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 16:26 Nic. I to dlatego oko.press/ponad-80-proc-rosjan-popiera-wojne-takie-sondaze-wprowadzaja-w-blad-zobacz-dlaczego/ Odpowiedz Link Zgłoś
lannnnntana Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 16:37 Wojna nuklearna wybuchnie. Jackowski coś tam mówił o piątym maja w ogóle. O w mordę, to już jutro, lecę po wino! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 16:45 Jorge Mario Bergoglio (nie przejdzie mi przez usta ani przez klawiaturę "papież" przekona się, że jego nadzieje są płonne. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 17:04 A taki był ładny, amery^^W liberalny, szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 17:09 Ano szkoda. Ale za to Dziwisz niewinny. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 17:17 Dziwisz, kochany staruszek, nic nie pamięta, to jak ma być winny? Ten papa, co się miział z hitlerowcami zyska kolege w piekle, w które wierzą. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 17:55 Żaden z nich w żadne piekło nie wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kotletymielone5 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 17:13 Wystarczy Jorge (bez Maria). Nie wiem, jak można było wybrać na papieża kogoś z taką żuchwą. Żuchwa nie żuchwa - wyraz twarzy gamoniowaty Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 17:17 taak, bo nasz papiez o wygladzie prostego chlopa mial wybitny fizys. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 17:18 Mario. Telefon zmienił. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 17:13 jakie znowu nadzieje? ...nie to, żebym ochoczo podejmowała ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 17:17 A biedak liczy, że jednak 9 maja będzie koniec. Nie bardzo liczy, ale liczy. Co wg niego "usprawiedliwiałoby eskalację." Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 17:54 Liczy to on dutki od Kiryła pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 21:20 To nie jest kwestia pieniędzy, tam muszą być jakieś haki. Ja mam teorię, że Putin ma erotyczne zdjęcia papieża z Scholzem. Scholza może być słabiej widać. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 21:30 Asiu- padłam😂 ale z tymi hakami jako takim , coś na rzeczy może być. A jak nie mają ,to się spreparuje. Nie takie rzeczy robili. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 23:34 W dobie deep fake to nikt się zdjęciami chyba nie przejmie, ale w sumie tez raczej #teamszantaż, tylko nie wiem, czym. Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: co się stanie dziewiątego maja? 05.05.22, 01:33 asia_i_p napisała: > To nie jest kwestia pieniędzy, tam muszą być jakieś haki. Ja mam teorię, że Put > in ma erotyczne zdjęcia papieża z Scholzem. Scholza może być słabiej widać. > 😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 18:52 acha, no super. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 18:58 Ogólnie rzecz biorąc wręcz czadowo. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 19:02 pełna zgoda :~/ Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 17:19 daniela34 napisała: > Jorge Mario Bergoglio przekona się, że jego nadzieje są płonne. Dobrze gadac z ludzmi, dobrze gadac z ... lewakami Moi Argentinian-Canadian friends "od poczatku" mieli okreslona opinie na temat JMB i nie raz powtarzali, ze "the rest of the world will see one day" - wyglada na to, ze ow "day" nadszedl, eh. Peace. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: co się stanie dziewiątego maja? 06.05.22, 08:19 A dlaczego właściwie nie przejdzie ci przez usta "papież"? Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 17:11 Dywagacje o 9 maja mają w sobie to samo "coś", co dywagacje o 31.12.2000. Co się stanie? Nic. Kompletnie NIC. Nie licząc może parady w Moskwie, poza tym będzie się działo wszystko to, co się już i tak cały czas dzieje, niezależnie od dat jakie przychodzą i mijają. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 17:34 Istnieją jednakowoż obawy, że ze względu na specyfikę daty Putę od*ebie coś specjalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 18:54 Moglby od****c kitę. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 19:50 On jest zobowiązany zrobić to. Zobowiązany przed Narodem Rosyjskim, Rosją, Bogiem, Historią. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 20:14 co zrobić? a, juz wiem Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 19:02 Ogłosi wojnę z Ukrainą. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 19:02 to też słyszałam Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 19:21 Może ogłosi. Ale ją przegra, to już pewne. I jeśli ogłosi wojnę, to przegra wojnę. Źle. Jeszcze jest możliwość, że ONI, wiedząc jak jest, znów kłamią Putinowi że wojnę wygra, a on znowu wierzy. A jeśli nie ogłosi, to zakończy operację specjalną. Tylko. ONI mają świadomość tej różnicy, tam wszystko przemyślane na wiele ruchów naprzód. Tak że nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 19:26 może ogłosic po prostu osiągniecie celów 1 i 2 części „specjalnej operacji” wazna żeby nie było dalszego ciągu a co sądzisz o sugestiach ze putin ma chorobę psychiczna i przyjmuje srogie leki? amp.tvn24.pl/swiat/wladimir-putin-pogloski-o-chorobie-prezydenta-rosji-prezes-polskiego-towarzystwa-neurologicznego-prof-konrad-rejdak-putin-raczej-nie-cierpi-na-parkinsona-5697947 Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 19:56 Specjaliści stwierdzili objawy schizofrenii oraz zaburzenia psychoaktywne. Poczytałem co to te zaburzenia i mi pasuje, co oczywiście nie ma znaczenia merytorycznego, tylko ot tak... Leków to na bank przyjmuje mnóstwo, na to wszystko co ma. A cytostatyki niszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 20:15 mocno wątpię. Akurat specjaliści to mówią, że nikt profesjonalny nie stawia diagnoz w taki sposób. A doszukiwanie się śmiertelnych lub rozkładających mózg chorób u światowych przywódców to stary sport. Nie, żebym nie chciała, żeby prawda były te wszystkie plagi które mu przypisują, ale nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: co się stanie dziewiątego maja? 05.05.22, 02:27 Z pewnością nie stawiają tak, jeśli mogą inaczej. Ale tak czytałem. Mogę spróbować odszukać to, a tu youtu.be/UtqZRuKFS2k filmik na temat. Oczywiście popularny. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 21:09 Nie wiem, ale w Simsonach pokazywali, że atomówka to piątego maja ma wybuchnąć, więc jak się jutro nic nie wydarzy to już będę spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: co się stanie dziewiątego maja? 05.05.22, 01:03 ga-ti napisała: > atomówka to piątego maja ma wybuchnąć, > więc jak się jutro nic nie wydarzy to już będę spokojna. Hmmm ... jutro Cinco de Mayo - things can happen ... szczegolnie jesli ktos przedawkuje tequila albo inne tam tance, hulanki & swawole Szkoda, ze nie mozemy byc w New Orleans, eh Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli [...] 05.05.22, 01:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: co się stanie dziewiątego maja? 04.05.22, 21:36 Powstanie unia polsko-ukraińska. Odpowiedz Link Zgłoś
przeslicznawiolonczelistka [...] 05.05.22, 18:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś