Dodaj do ulubionych

Zapalenie jelit świnka morska

07.05.22, 09:02
Witam . Dwa tygodnie temu odeszła pierwsza moja świnka na zapalenie jelit. Miała rozwolnienie,nie jadła i nie piła, myśleliśmy że spała w domku po sprzątaniu klatki jak to często bywało, lecz okazało się że gdy ja wyciągnęliśmy na smakołyki to ona tak jakby się ,, czołgała,, i nie chciała nic jeść. Odrazu wizyta u weterynarza,leki i karmiliśmy ja całą noc ,niestety zdechła w południe. Po dwóch tygodniach nasza druga świnka zachorowała. Czwartek normalnie jadła i karmę i smakołyki. Piątek ok 10 sprzątanie klatki . Po pracy około 16 zauważyłam,że nic nie zjadła od czasu sprzątania klatki. Odrazu weterynarz leki, probiotyk i pokarm do pyszczka. Sobota rano i nadal rozwolnienie. Weterynarz po 14:00 na kontrolę.. W porównaniu ze wcześniejszą świnka tą normalnie chodzi , ( nie czołga się) tylko że nie chce jeść tego co jej podaje. Proszę mi powiedzieć jakie są szanse że przeżyje i co mogłabym jeszcze zrobić aby jej pomóc. Chciałabym się przygotować na najgorsze . Oczywiście jestem pełna nadzieji że wyzdrowieje ale po wcześniejszym odejściu poprzedniej świnki bardzo mi ciężko. Proszę o radę.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • klaramara33 Re: Zapalenie jelit świnka morska 07.05.22, 09:06
      W jakim jest wieku?
      • olcik2296 Re: Zapalenie jelit świnka morska 07.05.22, 09:36
        2 i pół roku
    • lot_w_kosmos Re: Zapalenie jelit świnka morska 07.05.22, 09:07
      Czy jesteś na którejś z grup fejsbukowych o swinkach morskich?
      Wejdź tam czym prędzej. Na pewno znajdziesz dużo profesjonalnej wiedzy.
      • olcik2296 Re: Zapalenie jelit świnka morska 07.05.22, 09:36
        Dziekuje
    • falka108 Re: Zapalenie jelit świnka morska 07.05.22, 12:17
      Świnka jeść musi, czyli karmisz karmą ratunkową, aż nie zacznie jeść samodzielnie. Jak już zacznie to najlepiej tylko siano i sucha karma. Odstawić wszystkie warzywa i owoce. Oczywiście bobki do badań. A tak ogólnie to czym ją karmisz? Co to są „smakołyki”? Na fejsie jest grupa Wszystko o Świnkach Morskich tam są mądrzy ludzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka